Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 22 augusti 2015

Meidän treeneistä kuulumisia & Ulkomaankisat tulossa!!


Huh!! Sain eilen sellaista tuntumaa Zebbeen mitä mulla oli siinä Finnderbyn aikana, kun se oli ihan fantastinen! Nyt on ollut se vasen laukka se hankalin, ja muutenkin tuntunut siltä että se yrittää vetää itsensä pitkäksi vasemmasta kyljestä, varsinkin työntämällä vasenta lapaa ulos. Torstaina ja eilen olen harjoitellut tosi paljon ratsastamalla keskihalkaisijaa pitkin vasemmassa laukassa, suoraan kohti peiliä, missä näen tasan tarkkaan kuinka suora/vino se on, ja tässä nimenomaan sen on pitänyt pysyä takaosan päällä ja pyöreänä, ei saa yritä livistää mihinkään suuntaan, ja olla vain SUORA.

Alkuun onkin ollut tosi hankalaa, se helposti tekee niin kun suoristaa että se vetää itsensä vasemmasta pitkäksi, silloin tietenkin menetän sen, tai että tuntuu että se "kaatuu" vasemmalle. Nyt opin pitämään vasemman pohkeen ja ohjan koko ajan lähellä muistuttamassa sitä, että se ei saa siinä tulla pitkäksi pois takaosan päältä.

Torstaina oli vielä vähän hakemista, mutta eilen se vasen laukka sujui jo tosi hyvin ja tunsin että se "pysyi" siinä koko ajan. Se on nyt pitkään ollut vähän sellaista epäröintiä, Zebbe yrittää koko ajan vähän livistää ja päästä pois, mutta eilen sain sen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan aidosti pysymään siinä mun apujen välissä, ja RENTOUTUMAAN. Se on se tärkein Zebben kanssa, saada se rennoksi siinä ja että se vaan "on". Nyt yritän vaan saada sitä tuntumaa, että voisin ratsastaa suoraan ympäri maneesia ilman että se livistää mihinkään. Sen jälkeen pitää myös "temppujen" onnistua samalla tavalla ;)

Nyt on hyvin aikaa vähän palata näihin perusjuttuihin. Aina jos on jokin ongelma jossain niin kyllä se sieltä perusjutuista löytyy. Yleensä siellä on aina se ongelman ydin. Nyt myös ratsastan niitä keskihalkaisijoita tosi paljon jotta ne ei olisi mikään "juttu", ettei se taas kisoissa siinä jännity kun käännetään aloittamaan ohjelmaa, ja minäkin osaan ratsastaa ne keskihalkaisijat, jos mäkin teen siinä jotain outoa.

Hilton on ollut ihan fantastinen! Ratsastin sen keskiviikkona ja torstaina hyvin vaan läpi nivelillä, se hakee paljon paremmin nenän kanssa eteen nivelillä, niin tämä on tehnyt tosi hyvää. Eniten se tulee vähän "tyhjäksi" ja vinoksi vasemmassa laukassa, helposti heittää oikean lavan ulos tässä ja vaan taipuu väärin vasemmalle. Nyt olen saanut tämän hyvin suoristettua ratsastamalla vasemmassa kierroksessa oikeata laukkaa. Tässä saan sen ottamaan tukea ja sitten kun vaihdan vasempaan laukkaan mulla on oikeanlainen taivutus ja hyvä tuntuma molempiin ohjiin.

Eilen sitten päätin että Hilton saisi vähän riehua itsekseen maneesissa,  juoksutin sen ensin liinassa jotta lihakset lämpenis, jonka jälkeen se sai itsekseen riehua vapaana maneesissa (mun instagramissa löytyy pieni videopätkä SophiaB_1986 ). Tämä muuten avaa tosi hyvin paikkoja, varsinkin näin isossa hevosessa kun Hilton! Se oli tosi innoissaan ja pukitteli ja laukkaili ihan innoissaan siellä :) teki varmasti sille hyvää. Lopuksi ravaan sen aina liinassa vielä loppuravit jonka jälkeen kävelin noin 20min ulkona.

Nyt ollaan mökillä huomiseen asti, tänään hepat saa olla ihan täysin vapaalla, huomenna illalla sitten ajattelin juoksuttaa Zebben ja ratsastaa Hiltonin, perusjumppaa vaan. Ensi viikolla aloitetaan sitten treenit vähän enemmän tosissaan.


Pääsen toteuttamaan vielä yhden mun isoista tavoitteista tälle vuodelle, eli ulkomaan kisat. Lähdetään 3-6.9 Tallinnaan missä on 5-tason kisat, Baltic Dressage League (kutsuttuja maita oli Viro, Liettua,Latvia,Venäjä, ja Suomi). Me ollaan vissiin ainoat suomalaiset jotka sinne lähtevät.  Molemmat hepat tulevat mukaan ja luokat siellä on PSG ja Inter 1 kür. Tekee tosi hyvää meille kaikille, lisää kokemusta, ja pääsee myös vähän näkemään Suomen rajojen ulkopuolelle miten kisaaminen toimii. Tämä on tosi opettavaista, ja haluan oppia ja kokea mahdollisimman paljon jotta voin ratsastajana kehittyä, ja samalla antaa hevosille myös hyviä kokemuksia. Hyvä ystäväni Tina tulee myös mukaan joten tästä tulee pieni miniloma samalla :)

15 kommentarer

 1. Kiva, kun pääsette Baltic Dressage Leaguen. Siellä on aina kivat porukat :) Olisin voinnut tulla itsekin, jos ne olisi kesällä - niinkuin viime vuonna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuulostaa hyvältä :) toivotaan että tulee hyvät kisat, ainakin sen paikan pitäis olla tosi hyvä mitä olen kuullut, Ruila equestrian club :)

   Radera
 2. Tykkään niin kovin näistä hyvistä analyysipäivityksistä, joissa pohdit kuinka voit auttaa hevosiasi olemaan mahdollisimman hyviä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, yritän kirjoitella tämmösiä postauksia taas useammin :)

   Radera
 3. http://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/oikeuden-tuomio-hubertus-joutuu-maksamaan-urakoitsijalle-100-000-euroa-1.1892478

  SvaraRadera
 4. Oletko tuola tallilla? Mitä nyt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen juu, en valitettavasti tiedä tuosta sen enempää kuin mitä tuolla lukee :/

   Radera
 5. Hyvä postaus ja mahtava juttu että pääsette kisoihin Suomen ulkopuolelle! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, ja joo, mä odotan tätä tosi paljon :)

   Radera
 6. Mitä pidit Harjun kisoista? Oliko nämä miten oli järjestetty? Oliko kanttini hyvä entä tallit? Miten nurmi kesti entä verkka paikat? Kerro vielä plussat ja miinukset. Olen monta vuotta epäröinyt lähteä Harjuun kisaamaan kun olen kuullut että mikään ei toimi hyvin sielä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mistä olet sellaista kuullut?? Hyvin siellä kaikki toimi, ei poikennut mitenkään muista kisoista.

   Radera
  2. Tuttaviltani jotka ovat siellä käyneet kisaamassa parina vuotena.

   Radera
 7. Ompa upea tuo ensimmäinen kuva! :)

  SvaraRadera
 8. Om jag mins rätt du har varit i estland några år sen? Lönar det sej att åka så longa vägar bara för att tavla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du? Estland är ju så nära man kan komma för att tävla utomlands, så jag sku int säga det är långt. Ska man bli en bra tävlingsryttare o vill tävla internationellt så måst man ju åka utomlands! Tänk på dem som ska till Rio nästa år, där börjar det bli långa vägar ;)

   Radera