Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 24 augusti 2015

HAASTEENA: Ratsastuskoulun estetunnilla!

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Vihdoin sain haasteen tehtyä, ja hitsi kun oli hauskaa!! Olin estetunnilla mukana, ja vaikka mä en oikeasti osaa ollenkaan ylittää estettä,niin hitto oli hauskaa :D Nyt pitää kyllä ruveta Zebben kanssa treenaamaan vähän enemmän, ehkä mä oppisin edes vähän :P

Olin siis ihan meidän kotitallin ratsastuskoulussa, ja hevoseksi sain ihanan tamman Dollyn :) tässä pieni kuvapommi,enjoy! (Kuvista suuri kiitos Essi Laukkaselle :)
Mä tarjoan nämä estekuvat, mua nauratti ja pelotti samaan aikaan, ilmeestä sen näkee :D ja esteistuntaa mulla ei ole :P
31 kommentarer

 1. Eikä, ihan mahtavia kuvia! :D näyttää kyllä just niin kouluratsastajalta estetunnilla :D vähän lyhyempää jalustinta ehkä, vai oisko tullut liian shokkina? ;D pääasia että oli hauskaa! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä lyhensin jalustimia kahdella reiällä (!!) alkuverkan jälkeen:P mun on tosi hankalaa olla lyhkäsissä jalustimissa, et näin oli ainakin itsellä turvallisin olo :P tottakai jos jotain isompia hyppää niin varmaan pakko lyhentää reilusti vielä, mutta nyt meni ihan hyvin näin :) ja oli kyllä tosi hauskaa!!

   Radera
 2. jaa jaa ja vielä koulusatulalalla hyppäämään... esteistuntakin saattaisi olla hiukkasen parempi jos olisi joku toisen mallinen satula niinku joku yleis/este penkki. toki ymmärrän jos hepalla on vain koulusatula. mutta kivaltahan tuo meno näyttää :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mulla oli paljon paremmat oltavat koulusatulassa ;) ei nyt voi liian isoa shokkia mullekaan laittaa, uus hevonen, estetunti, ja vielä ratsastuskoulussa :D seuraavalla kerralla ehkä voi totutella siihen estepenkkiin ;)

   Radera
  2. Mut hei kauneudest pitää kärsiä vai miten se oli ;) hauskoja kuvia :D

   Radera
  3. hehe joo ;P tuli itsellekin hymy huulille kun katselin näitä :D

   Radera
 3. Kiva kun säkään et näytä aina ammattilaiselta :) ei vaan, hyvä että oli kivaa! Munkin pitäisi hypätä taas muutaman vuoden jälkeen. Luulen vaan että lennän heti selästä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin mäkinluulin :D mutta pysyin kyydissä :P mun mielestä esteet oli ihan jäätävän kokoset ,vaikka ne oli varmaan joku 30-50cm :D haha :P

   Radera
 4. Tosi hauskoja kuvia! :D taisi tosiaan olla molemmilla kivaa! Oliko urhea heppa ihan järkyttynyt, kun joutui ehkä vähän enemmän töihin kuin keskimäärin ratsastuskoulutunnilla? :) Hauskaa että toteutit tän haasteen oikeasti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dolly oli tosi reipas :) vähän ehkä ihmeissään ensin kun sen piti liikkua, mutta tosi hienosti se kulki, ehkä oli vähän väsynyt kun se oli osallistunut sunnuntaina meidän tallin järjestämiin estekisoihin :)

   Radera
 5. Tässä on nyt jotain niin hassua: True Dressage tuuppari a) esteillä b) tamman selässä kun ruunia on omasta takaa :D

  Hyvältähän se näytti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe joo, piti laittaa niin erilaiseks kun miltä mun meno yleensä näyttää :P ensin ajattelin että meen koulutunnille, mutta se olis ehkä ollut liian tylsää :P

   Radera
 6. No mutta hyvältähän tuo näyttää! Mukavanoloinen heppa, ja kun ratsastajallakin on hauskaa, niin tekee varmasti hyvää vaihtelua.
  Oletteko nähneet koskaan esteratsastajaa oikeassa kouluvalkassa? Yritäpä siinä pidentää jalustinta, saati korjata istuntaa ja työskennellä harjoitusravissa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo on se välillä kiva kun saa vaan mennä ja oikeasti nauttia, ratsastushan on tosi kivaa!! Huomasin vaan että oon kauheen tarkka että hevosen pitäisi koko ajan mennä oikeinpäin, olla suora, kuunnella pieniä apuja, jne. välilläon hyvä vähän päästää sekin kontrolli pois, ainakin meille koulutuuppareille se varmaan tekee hyvää ;) oonhan mä Zebben kanssa hypännytkin, pitää aloittaa se uudestaan nyt, olin unohtanut kuinka hauskaa se on, ja Zebbekin tykkää tosi paljon hypätä!

   Radera
 7. Just eilen aattelin, et milloin toteutat tän haasteen! Ja voi, että Sophia, et mennyt sieltä mistä aita on matalin! Tätä vois jo sanoa aika hyvin mukavuusalueen ulkopuolelle menemiseks ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla :D joo oli tää vähän mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä :P

   Radera
 8. Upeeta nähä true dressage-ratsastaja hyppäämässä! :D eihän tää ollut viimeinen kerta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei tietenkään, tämä oli sen verran hauskaa :D

   Radera
 9. Hauskoja kuvia :)
  Sekä sun esteistunnan opetteluun että Zebbelle/Hiltonille ihan muuten vaan voisi sopia pienen jumppasarjan harjottelu?
  esim. puomi - ristikko - pysty - okseri .. riittävän lyhyt mutta riittävän pitkä suora siihen, että pidät esteistunnan läpi koko jumpan ja siitä se lähtee :) .. Esteet tarpeeksi pienenä niin pystyt keskittymään olennaiseen (istuntaan), hevonen saa itse automaattisesti hyvät paikat ja jumppaa samalla itseään.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, jumppasarjoja ollaan menty Zebben kanssa, ne tekee tosi hyvää :) viime vuonna mentiin aika usein, nyt on vaan vähän jäänyt, mutta pitää ottaa tämä kyllä mukaan aina välillä, saa vähän enemmän vaihtelua :)

   Radera
 10. Ihan mahtava! :D Estesatula ja jalustimet on kyllä aivan kaameat, etenkin kun pidemmän aikaa mennyt koulusatulalla ja pitkillä jalkkareilla. :D

  SvaraRadera
 11. Hyvältä näyttää, vaikka ootkin kouluratsastaja niin ainahan vaihtelu virkistää! Ens tunnilla vaan sitä estepenkkiä alle! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. jep, pitää sitä sitäkin estepenkkiä joskus ehkä kokeilla :P

   Radera
 12. Superhauskat kuvat ja kivaa näytti olevan! :D kai vielä joskus uusiksi? ;)

  SvaraRadera
 13. Mutta esteratsastushan on kouluratsastuksen "jatkoa". Ei esteilläkään saa päästää hevosta vinoksi, olla oikeinpäin ja kuunnella pieniä apuja. Muussa tapauksessa saattaa käydä köpelösti. Suurempi ongelma kouluratsastajilla on saada istunnasta sellainen jäykkyys pois esteillä :) Tuntuiko tunnin tehtävät vaikeilta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. no ei kai nyt esteratsastus ole kouluratsastuksen jatkoa :D ihan eri lajit, eikä esteillä todellakaan viilata yksityiskohtia SAMALLA tavalla kuin kouluratsastuksessa. Oli se mulle paljon lepposampaa ja "helpompaa" hypätä noita pikkuesteitä, siinä ollaan valovuosi siitä kuinka tarkasti mä esim ratsastan kun koulutan muita hevosia tai treenaan omilla hevosillani vaikeita koululiikkeitä ;) silloin mennään ja tehdään tosissaan, silloin yksityiskohdilla,ja kaikella muulla, on ihan eri merkitys, kuin nyt kun ylitettiin 50cm esteitä :P

   Radera
  2. eikä tehtävät silleen tuntuneet vaikeilta, mä en osaa ollenkaan katsoa etäisyyttä esteelle, niin se nyt on yleisesti hankalaa, mutta muuten ei ollut mitenkään liian vaikeaa :)

   Radera
  3. Ihan huippuja kuvia :) Ilo katsella! Asiasta viidenteen, onko blogiisi tulossa HIHS-lippuarvontaa? Kohtahan tuo monipuolinen tapahtuma on ovella.
   T. Nelliina

   Radera
 14. Oliko yksityistunti kun muita ratsastajia ei näy. Video olisi ollut mukava ja opettajan vinkit istunnan parantamiseen. Nythän sä vain ohjaat kiltin hevosen kohti estettä ja toivot parasta roikkuen koulujalustimissa ja satulassa kyydissä.
  Vaikka te menitte ratsukkona rimojen yli, haasteen toteutus oli vähän riman alta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä meitä oli tunnilla joku 5-6 ratsukkoa :)

   Radera