Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 15 november 2015

Maschan valmennus

Ensin haluan parilla sanalla huomioida perjantain kauheat terrori-iskut Pariisissa. Koko lauantai meni pienessä shokki-tilassa. Missä maailmassa me oikein eletään? Miten joku voi tehdä näin? Maailmassa tapahtuu koko ajan kauheita asioita, mutta toki se pistää miettimään vähän enemmän kun hyökkäys tulee meitä eurooppalaisia vastaan. 

Lauantai-aamuna kuitenkin käytiin Hiltonin kanssa Mascha Collianderin valmennuksess,ja onneksi Hilton osaa aina saada mut hyvälle tuulelle, se oli ihan superhyvän tuntuinen valmennuksessa ja saatiin jopa kokeilla ratsastaa laukkasiksakkia melkeen niin kuin se tulee GP-ohjelmassa; eli tein aina pitkän sivun alusta sulkua 6 askelta, sitten vaihto ja sulkua 6 askelta toiseen suuntaan.

Näin tehtiin jopa 4 siksakkia, ja oli mun eka kerta ikinä kun olen ratsastanut sulun niin että lasken askeleetn noin tarkasti! Ihmeen hyvin meni, ja Hilton tekee tämän todella helposti! GP:ssä pitää vaan tehdä sitten ensimmäinen ja viimeinen siksakki 3 askeleessa.Ehkä me vielä joskus päästään starttaamaan GP:tä :P no en mä nyt tiedä, mutta ainahan kannattaa tämmösiä harjoitella kotona ja pikkuhiljaa päästä enemmän eteenpäin koulutuksessa.

Mulle tekee tosi hyvää harjoitella näitä siksak-sulkuja nyt Hiltonin kanssa, koska se tekee ne niin helposti, ja suluthan on muutenkin tosi hyvä liike joka vahvistaa ja notkistaa hevosta. Täytyy myöntää että mä olen aika huono ratsastamaan sulkuja joten nyt taidan ottaa itselleni kotiläksykseni harjoitella näitä sulkuja nyt koko loppuvuoden, eli pääpaino on nyt suluissa kun treenataan!

Mun pitää muutenkin saada paremmin Hiltonin lavat kontrolliin, se helposti vähän menettää toisen lavan kaarteissa, volteilla, avoissa, suluissa... joten jos nyt harjoittelen paljon sulkuja, niinkuin tehtiin nyt Maschan kanssa ja Nipsun kanssa alkuviikosta, niin uskon että saan myös Hiltonin paremmin kasaan ja tasapainoon.

Oli myös tosi lämmittävää kuulla Maschalta, että hänen mielestään Hiltonilla on jopa enemmän kapasiteettia kuin Zebbellä, juuri siksi koska se on niin taipuisa ja letkeä koko kropastaan, ja se TÄRKEIN ominaisuus, se haluaa tehdä ja haluaa oppia!! Sen hitaat takajalat rupevat pikkuhiljaa olemaan historiaa, vielä se toki tarvitsee toooodella paljon enemmän voimaa taakse, mutta sehän tulee sieltä koko ajan, hitaasti mutta varmasti :)

Eilen oli myös ensimmäinen kerta kun mulla oli tosi hyvä tunne ravissa, en ole ennen saanut Hiltonia noin hyvin takaosan päälle ravissa ja pystynyt säätämään ravia niin että oikeasti sain takaosan alle kun käytin jalkaa, ja se tuli oikeasti puolipidätteestä takaisin, nosti rintakehän, ja jäi odottamaan mua, ilman että se tuli jalalle hitaaksi!

Mä taidan tehdä taas niitä "kuukauden tavoitteet"-postauksia talvitreenien yli, viime vuonna nämä tekivät tosi hyvää, kun laitoin konkreettisen tavoitteen joka kuukausi, ja sitten pystyi kuukauden jälkeen aina analysoimaan miten meni, ja sitten asettaa jatkotavoite aina seuraavalle kuukaudelle! :)


Perjantaina päätin sittenkin mennä juoksuttamaan Hiltonin meidän ulkokentälle, vaikka se olikin pikkasen kuranen, mutta Hiltonille teki hyvää, se veti sellaisia pukkeja siellä että huhhu :D Teki hyvää sille tehdä jotain hauskaa, nyt kun on ollut vähän rankempia treenejäkin. Tänään tehdään myös jotain "hauskaa", jos maastotiet ovat kunnossa niin käydään pieni maastolenkki Hiltonin kanssa!


4 kommentarer

 1. Jotenkin hauska lukea Hiltonin "ongelmista", kun ne kuulostavat niiiin tutulle. Oma hevoseni on myös iso ja hidas (ja lavat vois olla enemmän hallinnassa jne.. ;)), joten olen saanut välillä vinkkejä blogistasi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiva kuulla, että saat täältä jotain vinkkejä :)

   Radera
 2. Mun mielestä on kamalaa, että Pariisissa on sattunut noin. Mutta miksi siitä uutisoidaan ja tehdään niin iso numero? Pariisissa kuoli n. 150 ihmistä, lähi-idässä sen verran kuolee joka pv eikä sen vuoksi Lontoon sillat ole Syyrian lipun väreissä. Mun mielestä on jollain tapaa vähän itsekästä, että Pariisin terrori-iskusta tuli näin suuri juttu. Ei ollenkaan tasa-arvoista. Miksi asiaa aletaan pohtimaan vasta enemmän kun se koskee meitä Eurooppalaisia? Kummaa sakkia on ihmiset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tämän kommentin takana on pakko olla joku tosi nuori ja tietämätön.
   Syria on sotaa käyvä valtio ja siellä toki siviiliuhrit ovat myös surullinen asia, mutta sisällissodan ja ulkomaita vastaan käyvän valtion kansalaiset tietävät olevansa sota-alueella.
   Pariisissa tavalliset ihmiset viettivät normaalia perjantaita, ilman tietoa terroristien aloittamasta sodasta jolloin heillä ei ollut mahdollisuutta suojautua tai suojella itseään. Nämä terroristit ovat niin raukkamaisia että hakevat kohteekseen ns. Pehmytkohteita eli suojattomia siviilejä eikä esim. Sotilaskohteita joissa eivät saisi aikaan maksimaalista tuhoa ennen kuin heidät eliminoitaisiin.

   Radera