Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 9 november 2015

Valmennustäyteinen viikko!

Tällä viikolla valmentaudutaan kunnolla :) Tänään ja huomenna Nipsu on täällä, ja lauantaina käydään Maschan valmennuksessa.Tänään Hiltsu sai harjoitella piaffia ja siirtymistä ravista piaffiin ja takaisin raviin. Tarkoitus olisi saada sitä ravia tässä talven aikana paremmaksi, eli takajalat aktiivisemmaksi ja siirtymiset enemmän takaosan päällä. Hilton ei ihan vielä tajua miten saada tahti pysymään, ja välillä menee jalat vähän solmuun, MUTTA se tekee kuitenkin tätä piaffia nyt tuhat kertaa paremmin kuin silloin talvella/keväällä kun aloitettiin näitten juttujen kanssa. En ole näitä itse harjoitellut kun tarvitsen maasta käsin vielä sen kanssa apua, mutta ehkä ihan hyvä, se on saanut miettiä asiaa ja nyt taas loksahti pari palasta paikoilleen tässäkin hommassa :)

Nyt tarvitsen vähän työkaluja miten voin itse harjoitella kotona Hiltonin kanssa tätä nopeutta takaosaan ja sen että se oppisi ravamaan enemmän ja enemmän takaosan päällä, jotta etuosaan tulisi vielä enemmän "ilmaa", ilman että se menee leijuvaksi.

Zebbe on myös tullut perille Saksaan ja matka on mennyt hyvin :) Nyt se ottaa vähän rauhallisemmin pari päivää ja palautuu reissusta.

4 kommentarer

 1. oisko sulla valmiiksi sanoa jotain vinkkejä juurikin hitaisiin takajalkoihin? täällä nimittäin painitaan saman ongelman kanssa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jos hevosella on hitaat takajalat on mielestäni todella tärkeää että ratsastaja on itse todella nopea omista jaloistaan ja saa aktivoitua takajalat. Mä olen saanut Hiltonin ravia tosi paljon paremmaksi ihan vaan sillä että teen paljon ravi-seis-ravi-seis-peruutus-ravi, niin että vaadin että se on todella nopea mun jalalle ja lähtee aina liikkelle takaosan päältä. Yritä saada hevonen vähän kuumaksi sun jalalle ja tosi tarkkana aina että se liike alkaa takajaloista kun se lähtee eteen :)

   Radera
 2. Kiva blogi! Olisiko sulla vinkkiä ratsastajan vinouteen? Vasemmassa laukassa painan satulaa oikealle. Ravissa satula pysyy suht keskellä. Uusi satula, josta hieman villat painuneet oikealta ja hieroja juuri katsoi että edelleen on sopiva siitä huolimatta hevoselleni, että vika on penkin päällä. Jalustimia on pidennetty, että polvet olisivat polvitukien kanssa samansuuntaisesti ja sitten vasenta jalustinta lyhennetty jalan heilumisen vuoksi. Mutta jos vinouteni lähtee lantiosta, niin pitäisikö hakea tukea hiukan lyhyemmistä jalustimista. Hevoseni on vino oikealle, työntäisi pyllyä mieluummin oikealle ja vasenta lapaa ulos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva että tykkäät :) Suosittelisin ehdottomasti oheisharjoittelua! Vinoutta on vähän hankala korjata vaan hevosen päällä, siihen on hyvä ottaa joku oheistreeni mukaan jotta saat kroppasi suoraksi. esim käydä salilla ja ota joku PT mukaan :) Itse yritän aina välillä pitää sellaisia päiviä kun keskityn vaan ja ainoastaan siihen että istun ihan keskellä hevosta. Aloitan ihan käynnissä, niin että tunnen molemmat istuinluut ja yritän siis tosiaan tosi paljon vaan keskittyä siihen omaan tekemiseen, en hevoseen. Tosi tarkkana aika kulmissa että en siinä mene vinoksi vaan koko ajan suorana keskellä hevosta. Tämmöset jutut vaativat aikaa, mutta se on hyvä kun tietää missä vika on niin sitä on sitten helpompi lähteä korjaamaan :)

   Radera