Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 17 mars 2016

Pixun tulikoe

Hehe.. joo eilen maneesissa taisi olla 10 ratsukkoa samaan aikaan ratsastamassa kun mä menin sinne.. eli sain unohtaa juoksutuksen alkuun, vaan mennä suoraan selkään. Sitten ihan vaan sekin että siellä oli 9 muuta teki tietenkin tilanteesta tosi haastavan. Mä vähän jo ajattelin että voinko edes tehdä muuta kun kävellä ja vähän ravata :PPixu oli kyllä todella jännittynyt, tai oikeastaan se oli enemmänkin ehkä sitä että sen keskittyminen oli niin paljon muualla että en saanut sitä tasapainotettua ja mun avuille. Huomasin sen, että tuo kun se jännittyy eikä keskity, johtaa siihen että sen tasapaino häviää ja silloin se hermostuu siihen ja protestoi edestä nostamalla päätä ja nojaamalla kuolaimeen:

Se itse horjahtaa sen tasapainoa ja nojaa kädelle, ja sitten kun se ei yhtään tykkää että suussa on painetta niin se hermostuu tästä :P tässä vaiheessa mä oon tosi tarkka että pidän tuntuman kunnes se tasapainottaa itsensä ja rentoutuu taas, silloin heti hellitän edestä. Ikinä ei saa lähteä vetämään taaksepäin, vaan pitää se tuki vaan ja ratsastaa takajalat pohkeilla alle, ja samalla sekunnilla kun se rentoutuu, mä avaan vähän sormet edestä ja kiitän sitä sillä tavalla.
Hetken päästä se rupes kuuntelemaan ja rauhoittui ja keskittyi enemmän muhun. 
Hetken sain siinä mennä ja sen keskittyminen oli kyllä aika täys nolla, se kyyläili ovipäätyä jokaisella kierroksella, mutta mä yritän vaan jatkaa ja tehdä mitä teen, ja odottaa kunnes se rupeaa keskittymään. Päätin sitten kokeilla laukassa sen kanssa vaikka siellä olikin niin paljon ihmisiä, koska se on ollut melkeen parempi nyt laukassa, saan sen paremmin avuille siinä. Jostain syystä laukasta on tullut nyt vähän helpompi :) se työntää tosi hyvin takajalkojen kanssa laukassa niin siitä syystä saan sen varmaan siinä helpommin jalan ja käden väliin, koska laukan jälkeen ravikin oli tosi paljon helpompi! Oli se tässäkin vielä vähän jännittynyt kun koko ajan meni hevosia sen läheltä ja itsekin piti koko ajan varoa vähän että mistä voi mennä, mutta tämä oli erittäin hyvä testi, hyvä että se tottuu näihinkin heti alusta asti :)

Mulla on jo meneillään postaus Pixien ratsastettavuudesta, ja sitten on tullut toiveita sen ruokinnasta sekä suunnitelmista pidemmän tähtäimen päälle. Yritän saada niitä väsättyä tässä kun vaan aikaa löytyy :) (ja lisää Heidi Järven kuvia tulossa myös)

Cia oli eilen kuvaamassa mun kameran kanssa taas, niin tässä vielä pari kuvaa :)

Läheltä kun kuvaa niin näistä tulee ihan ok kun ovat aika valoisat :)

heti kun menee kauemmas niin valo ei oikeen riitä enää. uutta kameraa ja putkea odotellessa :P Pixiellä on tässä tosi hyvä muoto nyt, tässä mä haluaisin että se olis tällä hetkellä, se ottaa tuen sinne eteen ja venyttää ylälinjaa, pitkällä kaulalla, ei mene lyhkäseks edestä :)


Tässä käpertyy vähän liikaa kaulan kanssa ja turpa tulee liian lähelle mua. Kuitenkin tässä vaiheessa ihan kaikista tärkeintä näen sen, että koko ajan on tasainen tuki. toki se on plussaa aina kun saan sen ottamaan tukea enemmän sinne eteen. Mutta Roomaa ei rakennettu päivässä :Plopussa se jo rentoutui hyvin ja tuntui siltä että se "oli" siinä, avuilla, eikä karannut mihinkään suuntaan enää. Hitaasti mutta varmasti ;) Tässä pystyin pitämään kädetkin jo enemmän "normi-asennossa" :)

8 kommentarer

 1. Viimeinen kuva; "lopussa se jo rentoutui...", minkä verran aikaa sulla kului tähän vaiheesee, että se jäi sulle siihen ohjille :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä ratsastin yhteensä alle 30min, et olisko ollut noin 15min jälk? :) eli aika nopeasti kuitenkin, laukan jälkeen saan sen yleensä tuohon :)

   Radera
 2. Mua on jo pitkään ihmetyttänyt, että teetkö sun työjuttuja ruotsiksi siis kaiken tekstin osalta, kun täällä blogin teksteissä on tosi paljon kirjoitus ja kielioppivirheitä... Olis paljon mukavampi lukea edes hieman oikoluettuja tekstejä... Ootko siis suomenruotsalainen vai onko sun jompikumpi vanhemmista ruotsalainen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Työhommat sujuu enimmäkseen suomen kielellä, ja hyvin sujuu, blogitekstit kirjoitan aina fiilispohjalla ja nopealla aikataululla niin siksi ehkä välillä tulee pieniä virheitä, kun käytän myös puhekieltä täällä. Olen ihan suomenruotsalainen mutta suomea puhunut ihan pienestä asti sujuvasti :)

   Radera
  2. No nyt täytyy kyllä sanoa että vaikka itsessä onkin sen verran kielipoliisia etten tosi huonosti kirjoitettuja juttuja jaksa lukea, niin tässä blogissa ei todellakaan ole siinä määrin virheitä että ne millään tavalla häiritsisivät lukemista. Ihan puhtaasti suomenkielisten teinien blogeista ei meinaa löytää ainoatakaan oikein kirjoitettua yhdyssanaa, ja laitapa sellaiset teinit kirjoittamaan sama toisella kotimaisella. :D

   Eiköhän sisältö tässä tapauksessa ole oleellisempi kuin satunnaiset kirjoitusvirheet.

   Radera
 3. Ihana Sophia, kun jaksat kirjotella tämmösiä postauksia!! Vielä tuohon 2. kuvaan liittyen, niin ratsastatko tuommoisessa tilanteessa mielummin silleen, että laitat just kättä alemmaksi? Joskus mulle opettaja on sanonut, että tuommoisissa tilanteissa pitäisi just nostaa kättä. Haluaisin kuulla sun mielipiteen tähän :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä laitan tuossa tilanteessa kyllä ehdottomasti käden alemmas, vähän leväälle ja pidän PEHMEÄSTI ohjista kiinni, mutta ratsastan sitten jalalla KOHTI kättä ja siinä kun se taas tulee takaa eteen, sen pitäisi rentoutua niskasta ja pudottaa sen alas, siinä sitten myötään edestä kun se sen tekee :)

   Radera
 4. Kiva lukea näitä juttuja nuoren hevosen koulutuksesta!

  SvaraRadera