Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 21 mars 2016

Viikon suunnitelmat ja eiliset esteet

Pixun suunnitelmat tälle viikolle menis näin (yritän pitää suurinpiirtein tämmöistä viikko-ohjelmaa sille joka vko):

Maanantai: Kävelypäivä ulkona
Tiistai: Kävelypäivä ulkona
Keskiviikko: ratsastus
Torstai: Kävelypäivä ulkona
Perjantai: Ratsastus
Lauantai: Ratsastus
Sunnuntai: Estepäivä

Eilen Pixu pääsi hyppäämään Tinan kanssa, ja jestas on hevonen taas mennyt eteenpäin! Viimeksi Tina hyppäsi pari viikkoa sitten, ja silloin Pixu tuli aina ravissa esteille, vaikka oliskin tulossa laukassa niin se aina otti raviin vähän ennen esteitä, ja oikeassa laukassa ei olis voinut kuvitellakaan että olis voinut tulla :P

No nyt ne aloitti oikeasta laukasta ja Pixu tuli linjan tosi hienosti (siinä oli linja missä 2 estettä). Ei mitään ongelmia tulla laukasta, eikä mitään ongelmia tulla oikeassa laukassa :) on kyllä niin mielettömän palkitsevaa nähdä näinkin suuria muutoksia ja edistystä hevosessa näin lyhyessä ajassa! Koko hevonen oli ihan eri näköinenkin muutenkin ratsastaessa heti alusta asti :)

Tämän kanssa saa pitää esteet vielä aika matalalla kun se hyppää tämmösellä marginaalilla yli vielä  :P


Tässä hevosessa on kyllä valtavaa kapasiteettia myös estepuolelle. Se on kunnon kissa ;P että esteratsastajat, pitäkää silmät auki tämän hevosen kanssa ;)

13 kommentarer

 1. Nauroin kuvatekstille missä oli että esteet pitää olla vielä matalalla, kun mulle nuo esteet olis maksimikorkeudella :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo no, mullehan nuo on jo yli maksimikorkeuden ;D mutta tarkoitin että tuolle ratsukolle nuo on matalat ;)

   Radera
 2. Olisi mukava kuulla, mitä rehuja Pixu syö nyt? Arvatenkin saa evästä vähän enemmän kuin aikaisemmassa kodissa, kun treenimäärä lisääntynyt ja haluat varmasti lisää massaa sille :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pixu syö päivässä 2L Marstallin cornmysliä, 1,5 L kauraa, puurona se saa vielä 4dl greenline + pellava 3 dl + lese 3dl plus kalkki,suola, monivitamiini, ja rypsiöljyä :) näitten lisäksi heinää niin paljon kuin syö. Hyvin on tällä määrällä jo tullut massaa mutta yritän seurata koko ajan että miten sen energiataso on, ja miten jatkossa massaa tulee :) haluisin vielä oppia laskemaan ravintoarvot että osais paremmin suunnitella hevosen rehut..

   Radera
 3. Ohhoh mikä määrä väkirehuja! Omani räjähtäisi katosta läpi tai olisi niin tukossa, ettei liikkuisi mihinkään. Hassua miten toiset hevoset kestää suuriakin väkkäri määriä. Onneksi meillä on niin laadukas vapaa heinä, ettei väkirehuja juurikaan tarvitse syöttää vaikka hevonen onkin täydessä treenissä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ai paljo? :D heh, no enmä nyt tiedä :P kilpahevoset syövät usein kyllä vielä enemmän :P mutta tuossa tosiaan kaura litistettynä, eli jos olis kokokaura niin määrä olis puolet vähemmän :)

   Radera
  2. No mun heppa syö kokokauraa 1,5-1-1,5 joka vastaa siis litistettynä n 3-2-3 ja siihen speedpowerit vielä päälle eikä ole ainakaan yhtää liian energinen. Kylläpä se niin on että väkirehun tarve on hevoskohtasta ja riippuu rodusta ja käytöstä. Aikanaan tallitöissä ravihevosille sai mättää litratolkulla kerralla kauraa ja mysliä, eikä nekään höyrynny yhtään ylimäärästä. Energian saannin ja käytön pitää olla balanssissa.

   Radera
  3. Joo näinhän se menee, ruokinta on tosi yksilöllistä, mutta kyllä kovassa treenissä oleva hevonen tarvitsee paljon väkirehuja :) tuntuu että monet ei uskalla antaa koska luulevat että hevosista tulee liian villejä. mutta isoja eläimiä ne on ja tarvitsee ruokaakin sen mukaan. Kyllä oma hevonen toki parhaiten yleensä kertoo mikä on sille sopiva ruokinta, kun osaa katsoa sen lihasmassaa, karvan laatua, hevosen energiatasoa, jne :)

   Radera
  4. Joo näinhän se menee, ruokinta on tosi yksilöllistä, mutta kyllä kovassa treenissä oleva hevonen tarvitsee paljon väkirehuja :) tuntuu että monet ei uskalla antaa koska luulevat että hevosista tulee liian villejä. mutta isoja eläimiä ne on ja tarvitsee ruokaakin sen mukaan. Kyllä oma hevonen toki parhaiten yleensä kertoo mikä on sille sopiva ruokinta, kun osaa katsoa sen lihasmassaa, karvan laatua, hevosen energiatasoa, jne :)

   Radera
 4. Tuota cornmysliä oon itekkin meinannut testata massaa kaipaavalle hevoselleni! Kiva seurata miten treenit etenee ja ulkomuoto muuttuu ☺ Eikä tuo määrä minunkaan mielestä valtava oo, kun liikkuu paljon ja on kuitenkin niin iso ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pixu on nyt syönyt tota mysliä parisen viikkoa, toiv toimii :) ainakin se tykkää siitä hirveesti ;) kyllä tätä projektia on kiva seurata, se kehittyy ihan silmissä :)

   Radera
 5. Hei,
  Tuo raidallinen Agrimarketin liina, mikä sulla on Pixulla ekassa kuvassa, varoitan vain sen lukosta,se lukko on tosi huonoa tekoa! Mulla on kaksi lukkoa napsahtanut rikki, heppa vapaana...molemmilla kerroilla myös heppa huomasi vapautensa, mutta luojan kiitos päätyi olemaan paikallaan ;-) Toisella kerralla tammani oli vapaana ja oripäivät oli siinä menossa...olen vaihtanut molempiin kunnon lukot, mihin voi luottaa! No, ajattelin laittaa tiedoksi, niin ei vahinko tule muille. Hevostavaroissa saisi kyllä kiinnittää huomiota, että naruihin ja liinoihin laitettaisiin kunnon lukot, ei näitä hepposia "koiralukkoja" :-(

  SvaraRadera
 6. Meillä on myös hajonnut noista liinoista lukot ilman että edes tapahtuu mitään.

  SvaraRadera