Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 30 mars 2019

Nipsun valmennukset 28-29.3, videoitten kera!

Kuva: Sofia Kuusela
Torstai ja perjantai meillä oli Nipsu täällä Vaasassa valmentamassa, taas pitkästä aikaa. Oltiin viimeksi Pipin kanssa Keisarinmäellä joulukuussa. Oli kiva taas saada hyvä neuvoja parhaalta valmentajalta! Ja kaikista kivointa oli kuulla, että Pippi on ihan eri hevonen nyt mitä joulukuussa! Kantaa itsensä nyt ihan eri tavalla eikä vaan makaa ohjaan. Ja kyllähän se tuntuukin todella paljon paremmalta nyt.

Torstaina harjoiteltiin vähän avoja ja sulkuja, suoraan uraa pitkin mutta myös diagonaalilla. Laukassa vähän valmistelevaa harjoitusta piruetteihin, mun piti tulla lävistäjälle sulussa, keskihalkaisijalla kääntää ikään kuin kulma toiselle pitkälle sivulle, ja siitä jatkaa taas sulkua. Eli vähän V-mallinen kuvio. Näitä on hyvä harjoitella varmaan nyt välillä myös, että oppii vähän sitä kääntämistäkin.

Katsottiin myös laukanvaihdot ja ne onnistui torstaina heti ekalla yrityksellä puhtaasti niin ei katsottu niitä sen enempää siinä. Ravissa mun pitäis vaan malttaa mennä pienesti, ja oikeastaan ajatella etujalat pienemmäksi ja takajalat nopeammaksi ja enemmän alle. Tässäkin tasapaino pysyy nyt ihan eri tavalla, ja tahti, vaikka ravia vähän pienentäiskin. Eikä Pippi protestoi vaan tekee mielellään. Se oli tuossa ennen lomaansa vähän silleen, että jos lähti kokoamaan niin se helposti ärsyyntyi siitä ja jäi vaan pohkeen taakse tai protestoi. Nyt sen on paljon helpompi ottaa painoa takaosalle eikä silloin tietenkään tunnu yhtä raskaalta, vaan tekee sen mielellään. Vieläkin pitää varoa ettei kokoa liikaa, se helposti itse istuu liikaa takaosan päälle eikä sit pääse siitä pois ja ahdistuu.

Perjantaina sitten työstettiin laukkaa enemmän, se on mulle selkeästi se vaikein askellaji. Mun pitää tässä oppia istumaan samalla tavalla kuin ravissa, etten auta sitä liikaa jaloilla! Se on niin iso se sen laukka ja menee helposti vielä kahteen osaan, että vähän tietämättä autan sitä siinä liikaa. Pitää korjata kerran mutta sitten siinä välissä yrittää antaa sille mahdollisuus itse löytää se oma tasapaino. Videolla yritetään just suoristaa sitä ja sen kautta saada rehellisempi laukka. Vaihdotkin onnistuu helposti kun se on rehellisesti pohkeen edessä ja takaosan päällä.

Laitan teille nyt vähän videopätkiä eilisen treenistä, onko näitä kiva katsoa vai pitäiskö olla vaan sellaisia tosi lyhyitä klippejä? 

Nyt myös päätin asettaa meille tälle keväälle tavoitteen, nimittäin olisi tarkoitus Tampere Dressage Festivaaleilla tehdä meidän virallinen kisadebyytti!!! Siihen on nyt 2 kuukautta vielä aikaa, ja jos nyt päästään hyvin treenaamaan jne niin se vois olla ihan realistinen tavoite. Ennen sitä katsoin että on parit 1 ja 2-tason kisoja täälläpäin missä ajattelin käydä jotta se vähän tottuu valkoisiin aitoihin jne. Sitten sen mukaan katsoa mitä luokkia siellä Tampereella mennään. Oikeastaan mieluummin ottaa tosi helppo luokka koska tarkoitus on nyt vaan saada sille hyviä kokemuksia ja itseluottamusta radalla, sekä minulle että Pipille!

Enne sitä meillä on myös hyvin valmennusta, Marko tulee 2 viikon päästä ja Nipsu sitten taas toukokuun alussa. Toivottavasti nyt päästäis treenaamaan ja kehittymään olisi niin kiva päästä takaisin kisaradoille < 3

Kuva: Sofia Kuusela

8 kommentarer

 1. Näyttää kivalta toi teidän meno :) toivottavasti pääsette kisaamaan :)

  SvaraRadera
 2. On meno kyllä muuttunut, mutta laukassa häiritsee tuo pään heiluminen. Jotenkin sun aikasemmat hevoset on miellyttänyt mua enemmän, etenkin hilton on upea!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu, sehän liikkuu voimaansa nähden liian paljon, eikä oikeen hallitse sitä vielä. Siihen tarvitaan vaan enemmän aikaa että voimaa tulee, ja mä opin sitä ratsastamaan vielä paremmin. Onneksi koko ajan parempaan suuntaan menossa. Hilton on kyllä kieltämättä upea ja ihana hevonen❤️ Mutta en minä ole koskaan istunut näin laadukkaan hevosen selässä, Pippi antaa mielettömän fiiliksen selkään🤩

   Radera
 3. Onko tämä sun vanha Zebbe? https://www.warmblood-sales.com/HorseDetail.asp?HorseID=54062&UserID=13803

  SvaraRadera
  Svar
  1. On❤️ En tiennytkään että myynnissä. Kiitos kun laitoit linkin!

   Radera
 4. Kiva on tuommoset pidemmät videopätkät, niitä vaan niin paljon kun mahdollista 👍👏😁 Huippua saada seurata teidän edistymistä! 🤩

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla, yritän järkätä niitä enemmän siis😊

   Radera