Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 12 maj 2019

Meidän kisadebyytti!

Huhheijaa mua on jännittänyt nämä kisat varmaan enemmän kun mitä jännitti kun ratsastin Helsinki International Horse Show:ssa!! :D





Itse en ole yli kahteen vuoteen lainkaan kisannut, ja sitten kun on vielä uusi hevonen alla niin ei niinkun yhtään osannut odottaa mitään. Kaikennäköisiä scenarioita on pyörinyt päässä, vaikka loogisesti ajatellen kyllä tiesin, että Pippi varmasti käyttäytyy hyvin.

Pippi on ihanan rauhallinen kun sen ottaa kopista ulos, sai helposti laitettua satulan päälle jne. Taluteltiin sitä ehkä vähän turhan kauan ulkona, tai se vähän ehti hermostua kun oli ötököitä aika paljon, enkä mä yhtään ajatellut, että olisi pitänyt ottaa jo toukokuussa ötökkämyrkkyä mukaan :P Hyvä kun muistin edes ottaa Pipin passin ja laittaa kisanumeron suitsiin! Jotenkin ihan pihalla kaikesta kun tosiaan tuntuu, että siitä on ikuisuus kun olen kisannut.

Verkkaan kun pääsin niin Pippi tuntui kyllä tosi jännittyneeltä, mutta kiltisti se meni ja rentoutui mitä kauemmin ratsastin ja se niin antaa mun nyt ratsastaa. Kaikista ihaninta mun mielestä nyt on se, että meistä on tullut oikeasti kavereita ja Pippi luottaa ihan täysin muhun. Siinäkin kun kaveri sitä talutteli ennen kun menin selkään niin se oli vähän levoton mutta heti kun mä tulin siihen niin Pippi rauhottui. Ja kun ratsastin niin sen niin selkeästi tuntee selkään, että vaikka Pippiä vähän jännittäis mutta jos mä sanon sille, että "kaikki on ok, mene vain" niin se menee!

Verkka oli maneesissa ja siitä sitten piti kävellä suoraan ulos ulkokentälle missä kisat pidettiin, ihan valtatien vieressä. Siinäkin oli joku vesiletku yhdellä pitkällä sivulla maassa mitä Pippi vähän pelkäs mutta siinäkin se heti meni kun mä vaan laitoin jalat lähelle. Vähän se katseli kirjaimia ja kukkia siinä radalla mutta ei olisi tullut mieleenkään, että se olis pysähtynyt tai kyttäillyt sen enempää.

Olin niin tyytyväinen meidän rataan, koska vaikka Pippiä jännitti niin se tosiaan yritti ja kuunteli mua tosi hyvin, ja ohjelman loppua kohden se rupes rentoutumaan jo ja parani. Meillä nyt oli papereissa jonkin verran 5:sia kun vähän mokia tietenkin tuli, esim en viitsinyt ratsastaa lisäyksiä ihan täysillä kun halusin vaan saada rennon hyvän fiiliksen nyt ekalle radalle, ja käynnin kautta vaihto epäonnistui, lopputervehdykseen neiti vähän kiemurteli ja alkupysähdyksestä lähti käynnin kautta, koska en siinäkään halunnu käyttää liian nopeeta jalkaa. Näitä ehtii sitten myöhemmin fiilata, nyt oli tärkeintä saada hevoselle itseluottamusta ja mukava kokemus kisoista.

Ja siinä me onnistuttiin tosi hyvin. Kuitenkin ohjelmaan mahtui myös hyviä arvosanoja mm askellajeista 8, lennokkuudesta 7.5 ja ihanat kommentit tuomareilta! Meidän yhteistulos 68.5% riitti ison 39 ratsukon luokassa voittoon!  Eli paljon paremmin ei olisi kyllä meidän yhteinen kisaura voinut alkaa!

Tarkoitus ei ole enää kisata Pipin kanssa helppo A-luokissa, halusin nyt vaan ekat kisat käydä katsomassa helpon luokan, että miten se käyttäytyy ja antaa meille helppo ja hyvä startti. Nyt on suunnitelmissa jatkaa treenejä jotta seuraava startti voisi sitten olla vaatia B-tasolla. Vielä haluan saada paljon enemmän varmuutta vaihtoihin. En halua viedä Pippiä radalle ennen kun tiedän että jokainen liike ohjelmassa on sille helppoa :)




2 kommentarer

  1. Hei,Olisiko sinulta mahdollista saada joskus joku postaus mitä pakkaat mukaan kisoihin? Mitä on sellaista pakko mukana juttuja vaikka vaan päivä reissu ja onko jotain mitä sä käytät vaikka ei ole pakollisia (esim miksi kuljetussuojat eikä esim botit?) Tai onko jotain muuta mitä aloitteleva kilpailijan on muistettava huomioida kun lähdetään kotitallin kisojen ulkopuolelle?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tämä on mennyt multa ohi mutta toteutan, viimeistään kun olen lomalla parin viikon päästä :)

      Radera