Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 29 april 2019

Stall Biskop

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Stall Biskopin kanssa)

Olen niin iloinen, että löysin Stall Biskopin, vaikka se on ollut jo lähes 10 vuotta olemassa, ei sitä vaan ole hoksannut, että meillä on näin mahtava paikka näin lähellä.
Stall Biskop sijaitsee Kruunupyyssä, eli meiltä Vaasasta on reilu tunnin ajomatka sinne.

Ajatus viedä Pippi Biskopeille syntyi tammikuussa kun oltiin käyty Hyvinkään klinikalla. Sehän rupes silloin yhtäkkiä ontumaan oikeeta etusta voimakkaasti, mutta mitään vikaa ei löytynyt ultrassa eikä rtg-kuvissa. Saatiin eläinlääkäriltä ohjeeksi kävellä viikko ja sitten pistää takaisin töihin. Kuitenkin ajattelin, että varmuuden vuoksi olisi parempi pitää pidempi tauko treeneistä. Kotona kävelyttäminen niin kauan ei oikeen innostanut ja muutenkin ajattelin, että voisi tätä aikaa hyödyntää vähän paremmin. Siinä tuli sitten mieleen vesimatto ja mattokävely ja muistin, että meillähän on Pohjanmaalla Stall Biskop.

Soitin Laura Biskopille, juteltiin tosi pitkään ja sain heti tosi hyvän vaikutelman hänestä ja toiminnasta. Joten innokkain mielin lähdin viemään Pippiä sinne. Heti ekana kun tultiin sinne laitettiin Pippi matolle kokeilemaan mitä neiti sanoo. Vaikka oli Pipille ensimmäinen kerta niin ne osasivat siellä hyvin lukea Pippiä, tiesivät just kuinka kauan sitä pystyi matolla pitämään ja miten sitä piti käsitellä. Todella rauhallisesti ne hevosia käsittelee joten hevosille tulee heti turvallinen olo heidän käsissä.

Se mikä mun mielestä oli mahtavaa nähdä oli kuinka hyvin ne osaavat lukea hevosta. Matolla kun hevosta treenaa niin pitää tietää ja osata nimenomaan nähdä hevosesta kuinka kauan hevonen jaksaa siinä olla, ettei pidä sitä siinä liian kauan. Matollahan hevosen on pakko kävellä jaksoiko se vai ei, sehän ei voi vaan pysähtyä.

Tässä Pippi kävelee kuivalla matolla Tammikuussa. 

Mä pääsin myös itse matolle kävelemään ja se oli kyllä todella avartavaa. Jotenkin sitä ei tajua kuinka rankkaa matolla käveleminen on ellei sitä itse kokeile. Mulle laitettiin pieni mäki ja reipas vauhti. Kyllä siinä nopeasti rupes tuntumaan lihaksissa, ihan jo parissa minuutissa. Ja mä kuitenkin olen ihan tottunut liikkumaan ja käyn salilla ja lenkeillä jne. Että voin kyllä sanoa ettei mattokävelyä todellakaan voi verrata siihen, että esim taluttelis hevosta mattoilun sijaan. (Vedessä kävelyhän on sitten vielä asia täysin erikseen.)




Tässä Pippi pääsiäisen yli vesikävelyllä, edestäpäin ja sivustapäin katsottuna.

Kuntoutuskauden jälkeen Pippi oli aivan mielettömän irtonainen ja letkeä kropastaan ja oli suoristunut paljon ja löytänyt tasapainoa. Nehän kävelee matolla vaan suoraan eteen eikä yhtään kaarevalla uralla mitä muuten ratsastaessa aina tehdään kun pyöritään kentällä tai maneesissa.
Muutenkin mattokävely ja vedessä käveleminen on superhyvää vaihtelua treeniin!

Vesi-maton ja maton lisäksi Biskopeilla on myös pore-allas, hierova pöytä ja laaseri. Näistä voitte lukea lisää täältä. Näitten lisäksi Biskopeilla on myös omat eläinlääkärit jotka käyvät siellä säännöllisesti.

Ajattelin, että tulen viemään Pipin Biskopeille aina kun me lähdetään reissuun, Pippi saa hyvin palauteltua kropan ja pään treeneistä, mutta saa kuitenkin toisenlaista treeniä joka vahvistaa eri lihaksia ja avaa sen kroppaa. Mattokävelyn lisäksihän ne myös tosiaan laaseroi hevosia säännöllisesti ja tarpeen mukaan. Laurakin löysi heti viimeksi kun oltiin pääsiäisen yli, että Pippi oli jumissa selästä ja lavoista ja pystyivät sitten niitä paikkoja laaseroimaan ja Pippi on ollut todella paljon parempi sen jälkeen.

Toinen, ehkä tärkein asia, miksi haluan Pipin sinne viedä, on kun tiedän että hevoseni on hyvissä käsissä ja sitä hoidetaan todella hyvin. Nyt kun oltiin reissussa en kertaakaan miettinyt, että onkohan sillä nyt kaikki ok, onko saanut ruoat niinkuin pitää jne. Se on tosi ihana asia kun lomalle lähtee ettei tarvitse huolehtia mistään. Jokaista hevosta hoidetaan siellä yksilöllisesti, kun kuitenkin sinne yleensä tuodaan hevonen kuntoutukseen.

Biskopin hinnaston löydätte täältä, muutenkin suosittelen tutustumaan heidän kotisivuihin http://www.stallbiskop.fi/

Siellä on mukavaa ja asiantuntevaa porukkaa ja kaikki hevoset näyttävät olevan hyvin tyytyväisiä ja viihtyvän siellä. Pippiä ei meinattu saada lastattua kun lähdettiin kotiin, ja nykyään se kuitenkin on todella helppo lastata ja kävelee suoraan koppiin, se ehkä kertoo myös jotain :D

Inga kommentarer

Skicka en kommentar