Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 11 augusti 2014

IKINÄ ei saa luovuttaa!

Voi mulla on niin paljon kerrottavaa että en oikeen tiedä että mistä aloittaisin!Olin eilen koko päivän aamusta asti niiin jännittynyt, ja aamupalalle jopa otin perjantain yrjön ja launtain Intterin tuomaripaperit mukaan jotta voisin niitä lukea ja analysoida mahdollisimman monta kertaa läpi. Oli kyllä niin hyvä että menin lauantaina juttelemaan tuomarin kanssa koska pääsin siitä niin hyvin miettimään ja analysoimaan että mitä pitää muuttaa, ja katsoin myös edelliset radat videolta tarkasti ja luin paperit.

Päätin että tänään pitää vaan ratsastaa Zebbe pyöreämmäksi, enemmän selän yli ja varsinkin siirtymisissä selkä ylös ja takaosa alle. Kuuntelin mun kür musiikkia siinä Zebben karsinan ulkopuolella pari kertaa ja yritin oikeen miettiä joka askeleen siinä ohjelmassa että miten ratsastan. Tuo mielikuvaharjoitus on oikeasti niin hyvää, siinä pystyy ratsastamaan ohjelmia päässään läpi vaikka miljoonaa kertaa jos niin haluaa :)

Kun starttini läheni rupesin voimaan jopa pahoin, sanoinkin siinä ennen kun olin menossa selkään että mua oikeesti oksettaa :D niin paljon mua jännitti koska halusin NIIN paljon että meillä menisi hyvin ja saisin tehtyä hyvän suorituksen jotta meillä olisi mahdollisuus päästä pikkukierroksen finaaliin.

Sitten kun pääsin verkkaan ja aloitin verryttelyn rupesin keskittymään täysin Zebbeen ja se oli alusta asti paljon pyöreämpi ja paremmin selän yli kuin edellisinä päivinä. Tein pitkän verkan matalassa pyöreässä muodossa kevyeessä ravissa, paljon kaarevia uria ja siirtymisiä jotta saisin pohkeet mahdollisimman hyvin läpi.
Verkkasin aika lailla 30min, ja huomaan että me nyt voidaan tehdä se vähän pidempi verkka jo, Zebbe ei väsy ja saan sen pidemmällä verkalla vielä paremmin läpi ja takaosan päälle. Se oli todella hikinen siinä verkassa, olihan meillä varmaan joku 40 astetta siellä auringossa :D Kun menin rataa kiertämään en ajatellut muuta kuin että mun pitää pitää Zebbe pyöreenä ja selkä ylhäällä ja herkkänä pohkeelle.


Itse ohjelma menikin sitten todella hienosti, parantamisen varaa meillä on vielä pirueteissa,käynnissä ja lisätyssä ravissa. Zebbe tekee kyllä tosi hyvät lisätyt ravit mutta tuolla ruohopohjalla joka ei ole ihan tasainen niin en uskaltanut hirveesti päästellä ettei tulisi tahtirikkoja.Ravissa Zebbe tekee jo tosi hyvin sulkuja ja avoja, sarjavaihdothan ovat ihan mahtavia ja lisätty laukka sujuu hyvin. Se taipui myös tosi hyvin laukkasuluissa. Tuomareilta saatiin todella hienoa palautetta ja on niin kiva kun noista ovat kaksi tuomaria nähneet meitä ihan alusta asti, siitä kun Zebbe on ollut nuori ori, joten on kiva saada heiltä noin mahtavaa feedbackia kun aina ei olla niin hyviä pisteitä saatu, kun ei niin hyvin olla aina menty ;)

Saatiinkin päivän korkeimmat pisteet taiteellisista, 72.33% joten musiikkia ja koreografiaa en varmaan lähde muuttamaan nyt tänä vuonna enää. Teknisistä tuli 66.167% joten siinä on sitten parannettavaa vielä ja sitä lähdetään nyt työstämään.


Tää on se suora kaula, ei pyöreä muoto mitä EI haluta :D Mutta kunniakierroksella saa mennä vähän miten sattuu ;)

Maailman paras seura Korsholms Sportryttare ottikin tuplavoiton Pikkuierroksessa, hyvä me ja onnea Jassa & Marko vielä :)


Nyt mun pitää vaan yrittää löytää tämä sama fiilis radalle seuraavissakin kisoissa, pyöreämpi muoto, selkä ylös ja pohkeet läpi! Ja nyt jatketaan kyllä piruettien harjoittelemisten kanssa sekä sen käynnin parantamisen kanssa. Seuraavat kisat ovatkin sitten Harjussa kolmen viikon päästä. Tänään Zebbe saa erittäin ansaittua hierontaa ja akupunktiota taas.

Tässä vielä video meidän suorituksesta, mulla tulee vieläkin kyyneleet silmiin kun katson tätä < 3 Voi mitä työtä olen tuon hevosen kanssa tehnyt tämän 6 vuoden aikana,niin monta kyyneltä turhautumisen takia ja niin paljon vaikeita päivä, ja voi kuinka monta kertaa olen päättänyt että luovutan koska tästä ei tule mitään. Kuitenkin olen sinnikkäästi päättänyt jatkaa enkä hemmetti luovuttaa, koska sisimmissäni tiedän kuinka upea hevonen Zebbe on, ja tämä on vasta alkua, nyt vasta rupeaa kulkemaan niinkuin pitäisikin ja nyt motivaatio on korkeammalla kuin koskaan, tulla vielä paremmiksi!


35 kommentarer

 1. Voi eeeeiii, mulla yks pätkä samaa musaa kürissä! :D noh, en mä sitä tänä vuonna kuitenkaan valmiiksi saa.. :D
  Hyvin kyllä saatu musa sopimaan rataan! En ihmettele yhtään noita taiteellisia pisteitäkään! :) hienoo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi että :D noh tuo on hyvä musiikki kyllä että en yhtään ihmettele että säkin oot sen löytänyt ;) kiitos, mä en kyllä ole vieläkään oikeen tajunnut tätä :D

   Radera
 2. Toi tein musiikki vetoaa ;) ja hyvin on liikkeet siihen sovitettu. Mä oon niin ylitunteikas ihminen että jos oisin livenä nähny niin oisin ollu kyyneleissä.

  SvaraRadera
 3. Voi apua! Munki tekis mieli tirauttaa kyynel ku oon teidän matkaa seurannu jo kauemman aikaa! Onnea ja nauti tästä tunteesta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos, nautin kyllä, niinkin paljon että en saa edes nukuttua enää yöllä ku olen niin ylikierroksilla :D

   Radera
 4. ai että meni kylmät väreet kun katto tota teidän menoa! aivan loistavaa :)

  SvaraRadera
 5. Fantastisk musik och framförallt sista galoppen innan sluthalten! Pampigt!

  SvaraRadera
 6. Sanattoman onnellinen halaus hevoselle onnistuneen radan jälkeen, se oli jopa niin tunteellinen että kyynel vierähti silmääni! :) Hyvää työtä, keep on fighting!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on niin mahtava heppa <3 kiitos :)

   Radera
 7. Kyynelet valuivat kun katsoin videon, aivan uskomattoman hieno suoritus!!! Olen lukenut blogiasi monta vuotta ja olen niiin iloinen että olette päässeet yli vaikeuksista, te olette sen todellakin ansainneet! Onnea vielä sijoituksesta, oot huippu:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos paljon, kyllä tämä on vaan ihan super mahtavaa, en voisi olla onnellisempi :)

   Radera
 8. Wau miten hienot! Ja onnittelut hyvästä radasta! Ihan huippua että noinkin hyvä ratsastaja jaksaa kirjottaa blogia, kun täältä saa aina hyviä vinkkejä omaan treeniin ja tekemiseen! :)

  SvaraRadera
 9. Apua! Yleensä tylsistyn kattomaan noita ratoja mut toi oli oikeesti mielenkiintonen ja oikeesti sä ratsastit hyvin. Ihan ansaitut pisteet ovat! Onnittelut teille!

  SvaraRadera
 10. On kyllä aivan ihana nähdä tätä teidän kehitystä. Viimeksi näin teidän menoa keväällä Primus tallin kisoissa ja ihan selvä ero havaittavissa hevosessa sekä ratsastajassa :) Tsemppiä HIHS:iin valmistautumiseen!

  SvaraRadera
 11. Wau, sulla on hieno hevonen! Tuli ihan kylmät väreet kun katsoi tuota sun rataa. :)

  SvaraRadera
 12. Wautsi, ootte hienoja. Todella hieno rata!

  SvaraRadera
 13. Mielettömän hieno rata ja mahtipontinen musiikki sopi teille täydellisesti! Vielä kerran onnittelut supersuorituksesta, olette loistopari! :)

  SvaraRadera
 14. Upea suoritus! Nyt oli Zebbestä poissa minua ajoittain häirinnyt kireys/pinkeys, se liikkuu todella hienosti selän läpi ja se muuttaa niin paljon kokonaisvaikutelmaa, että voihan WAU!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos paljon :) se on just se mitä ollaan niin paljon työstetty, paljon perusjumppaa ja se että zebben saa rehellisesti selän yli on aika hankalaa mutta nyt se on vähän "oppinut" sen eikä se enää ole niin hankalaa :)

   Radera
 15. Ihan sika ihanast meette ja se lisätty laukka oli aivan MAHTAVA !!! :)

  SvaraRadera
 16. Aivan uskomattoman hyvän näköinen suoritus! Musiikit juuri teidän tyyliset, ja liikkeet sopivat just eikä melkeen siihen. Saat olla ylpeä teistä! :)

  SvaraRadera
 17. En yleensä kommentoi blogiisi vaikka sitä kovasti seurailenkin. Nyt mun oli vaan ihan pakko tulla sanomaan, että sulla on todella ainutlaatuinen hevonen.

  Tietysti Hiltonkin on mahtava ja omaan silmään upein näkemäni hevonen, oon jotenkin onnellinen sun puolesta että sulla on Zebbe. Se tuntuu olevan kaikinpuolin mahtava hevonen, niin sydämmeltä kuin suorituskyvyltään. Kuten sanoin, oon seuraillut jo blogiasi pitkän aikaa ja se matka minkä oot Zebben kanssa käynyt on ollut varmasti ihan tavattoman uuvuttava ja raskas mutta hitto vie Sophia sulla on mahtava hevonen alla! Oon todella onnellinen että nyt sulla on mennyt Zebben kanssa hyvin kisat ja oot kyllä saavuttanut sen kans mahtavaa kehitystä. Kun tota videota katso, rupes oikeesti miettiin miten paljon tahdonvoima ja treeni voi tuottaa tulosta. Toi video on niin upeaa katseltavaa että kylmät väreet meni ja silmät kostu. Olis niin mahtavaa saavuttaa itsekkin jotain tollasta hevosen kanssa - ja niin että se näyttäis noin sulavalta ja vaivattomalta.

  Kaikkea hyvää sulle ja Zebbelle ja Hiltonille, oot mahtava ratsastaja ja sulla on kaks todella mahtavaa hevosta ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos, taas tulee tippa linssiin kun luin tämän tekstin, kiitos paljon, on niin ihanaa saada tämmöistä palautetta. Ja kyllä Zebbe on erittäin ainutlaatuinen ja se on mulle ihan älyttömän rakas <3

   Radera
 18. Onnea paljon, mahtava suoritus! :) Vinkkinä opasta seuraavaa kertaa varten kuvaajaa hieman, rauhallisia liikkeitä, kamera mahdollisimman tasaisena, ei äkillisiä zoomauksia, tilaa jätetään liikkeen eteen jotta ei tarvitse tehdä äkillisiä liikkeitä kun kohde tekee suunnanmuutoksia jne. Videosta tuli hieman merisairaaksi ;) Todella hyvä ohjelma kaikinpuolin, et turhaan saanut taiteellisuudesta hyviä pisteitä. Tsemppiä jatkoon! :)

  SvaraRadera
 19. Itse olen enemmän kiinnostunut esteratsastuksesta, mutta sinun blogiasi seuraan, koska kirjoitat hyvin ja panostuksesi tähän lajiin todella näkyy. Elämäni ensimmäinen koulurata minkä katsomista ei voinut lopettaa! Upean työn olet tehnyt, hieno Z, todella huikea ohjelma ja hieno tulos!
  Paljon onnea, olet menestyksesi ansainnut!! :)
  -Heidi

  SvaraRadera
 20. Olen seuraillut blogiasti aika pitkään. Pidän siitä, että kuvien ja videoitten lisäksi analysoit tarkasti ratsastustasi ja hevosta. On kiva lukea, että aina kisoissa niin hienolta näyttävät vaativan tason ratsukot ponnistelevat samojen ongelmien kanssa kuin itse ponnistelee. Minua helpottaa ainakin, kun kirjoitat tänne, että selän läpi työskentely ei ole teillekkään helppoa ja teet todella paljon verryttelevää työskentelyä kotitreeneissä. Se on näemmä ikuisuusaihe riippumatta millä tasolla ollaan : )

  Olet valinnut todella hienosti teille sopivan musiikin ja olin heti videon katsottuani kiinnostunut että minkälaiset arvostelut saitte taiteellisesta puolesta. Olintosi iloinen että olit asiasta maininnun tekstin puolella : ) Ihan oikein on arvosteltu! Olen musiikkialan ihminen ja minua ärsyttää joskus GP-tasoiset ohjelmat joissa musiikki ei sovi yhtään, on sekavaa ja siirtymät tulee väärissä kohdissa. Tässä todellakin musiikki ja ratsastus tukee toisiansa. Tuli itselle oikein hyvä fiilis kun katsoin tuota teidän suoritusta.

  Tsemppiä kaikkiin tuleviin koitoksiinne, minä fanitan teitä : )

  SvaraRadera
 21. Ihan mielettömän upeaa ratsastusta! Sä olet niin rauhallinen ja vakaa hevosen selässä ja sun hevonen on niin hieno!

  SvaraRadera