Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 9 augusti 2014

Just väärinpäin

Eilen meni huonosti, silloin tuli 65.7%, tänään meni hyvin, ja tänään tuli 64.1%.. Mä niiiin vihaan tätä tunnetta, varsinkin nyt kun tuomarit moitti kaikki samaa asiaa eilen että tänään, sitä että hevosen pitäisi olla kootumpi, ja siitä olen siis täysin samaa mieltä, mutta eilen se kokoamisaste oli mun mielestä selvästi huonompi kuin tänään, sen takia olin ihan hämmästynyt että miksi sitten tänään tulee alhaisemmat pisteet jos se kuitenkin tänään jo oli paljon enemmän koossa kuin eilen?! Tottakai oli eri ohjelmat ja näin, eikä se aina ehkä ole kiinni siitä yleisvaikutelmasta,mutta silti olin toki pettynyt kun se oma fiilis oli niin hyvä tänään ja eilen se ei ollut hyvä. ( Tästä huomaa hyvin että vaikka itsestä tuntuu hyvältä selästäpäin se ei ehkä aina näytä siltä, ja sama toisinpäin ;) )

Eilen Zebbe vetäs haavat hokeista verkassa joten tänään laitoin kunnon arsenaalisuojat päälle :)
Menin vielä juttelemaan pj-tuomarin kanssa koska mua harmitti asia niin paljon siinä suorituksen jälkeen että halusin vielä keskustella asiasta jottei asia jäisi vaivaamaan. Aina se selkentää asioita eri tavalla kun saa jutella kun se että luet kommentit jostain paperilta. Tosiaan olen ollut ihan samaa mieltä kaikkien tuomareitten kommenttien kanssa mutta tuo melkeen 2% ero eilisestä tähän päivään kun hevonen oli tänään parempi oli vaan vähän hämmentävää, kun menin vähän solmuun että miten mä sitten huomenna ratsastan että saan hyvät pisteet?

Mutta tuo on aina hankalaa kun on arvostelulaji ja tuomari antaa ne pisteet just siinä hetkellä kun ne näkee liikkeet, ei ne voi suoraan muistaa ja verrata eiliseen, eikä tietenkään saa eikä pidä niin tehdä, ja varmaan tämän päivän radassa oli sitten sellasia pikkujuttuja jotka vetivät alas, esim käynti oli tänään huonompi kun eilen ja se on kertaa 2 eli vetää sitä lopputulosta paljon alas. Ja videolta kun katsoin radan niin ei se ehkä näyttänyt niin hyvältä kun se tuntui, siellä oli just ne pikkurikkeet jotka häiritsivät, mutta eiliseen verrattuna oli kyllä edelleen paremman näköinen.

Ei mua nyt enää harmita yhtä paljon kun siinä heti radan jälkeen kun oli itku kurkussa melkeen :P Jos mietin ihan vaan 3 viikkoa taaksepäin niin olisin ollut ihan super mega onnellinen että sain Intteristä yli 64%, joten pitäisihän mun nytkin olla. Olen todella tyytyväinen Zebbeen, se teki hienot sarjat, sai jopa kakkosista 8 päätuomarilta, se ei rikkonut ravilisäyksiä ja oikea piruetti oli niin hyvä että saatiin siitä 7! joten paljon hyvää siinä oli ja hevosta on kehuttu paljon joten huomiselle nyt vaan ladataan uudet akut ja pistetään vaan vielä paremmaksi!

Ainahan sitä täytyy analysoida ja miettiä mikä meni pieleen jne, ja tiedän että Zebbe tarvitsee enemmän voimaa takaosalle, mutta sekin on asia jota ei voi "korjata" parissa päivässä vaan se vie aikaa, ja se tulee sieltä pikkuhiljaa, onhan se nyt jo paljon voimakkaampi kun ihan vaan pari kk:ta taaksepäin. Mutta tosiasia on vaan se että jos haluaa paremmat pisteet pitää vaan ratsastaa paremmin, ei siinä mikään muu auta :)

Nyt oon saanut taas pohtia meidän suoritusta ja olen anaysoinut videon ja paperit ja kyllähän siinä radassa on paljon parannettavaa ja tuli tosiaan niitä pikkurikkeitä (seurauksena siitä että ei ole tarpeeksi takaosallaan) jotka loppupeleissä ovat kalliit. Huomiselle yritetään vaan vielä paremmin ja onhan meillä onneksi nyt oma musiikki ja oma koreografia, ja küriä on kiva ratsastaa joten huomenna pidetään hauskaa ja yritetään parhaamme, se riittää mihin se riittää! :)

8 kommentarer

 1. Tuleeko radoista videoita? :)
  Tsemiä huomiselle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voin yrittää laittaa kun tuun kotiin, täällä on niin hidas netti kun surffaan kännykän kautta :) ja kiitos, sitä todellakin tarvitaan :)

   Radera
 2. Oletko tulossa Harjun koulukisoihin? :)

  SvaraRadera
 3. Onnittelut hyvistä prosenteista! Varsin tasainen ja kovatasoinen luokka toi intteri. Vaaditaanko muuten intterissä vielä parempaa kokoamisastetta kuin psg:ssä?

  SvaraRadera
 4. Loistava tulos sunnuntailta!! Onnea!!! :)

  SvaraRadera
 5. Missä vaiheessa laukkaa laukka vaihdetaan? oon miettinyt tosi paljon? ja miten sen onnistuu tekemään parhaiten, kun itse aina vaan hutasen.. :/

  SvaraRadera
 6. Hmm, kuten itse sanoit, käynti ei onnistunut, joten siitä tuli jo yhteensä 6 pisteen vähennys (3 tuomaria, kaikki antoivat arvosanan 5 ja kerroin kahdella). Jos prosenttisi Yrjöstä ja Interistä muuttaa pisteiksi, on ero 18 pistettä, joista ainakin 6 lähti jo käynnistä, mahdollisesti jopa 9. Inter I on myös vaikeamman tason ohjelma kuin Yrjö, joten myös kokoamisastevaatimus on Yrjössä Interiä pienempi. Interissä ilmeisesti myös vasen piruetti ei ollut aivan onnistunut (pisteet 6-5-5 ja kertoimella 2) joten selkeästi tästähän tuo prosenttiero jo tulee.

  Jos tutkii arvostelupöytäkirjaa, niin tuolle prosenttierolle löytyy täysin selkä syy. Onkohan siis aina reilua syyttää tuomaritoimintaa...?

  SvaraRadera