Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 13 augusti 2014

Vastauksia I

KYSYMYS:

Helena:
Mikä sai sinut innostumaan ratsastuksesta? Miksi koulu eikä esteet? Paras muisto Zebben kanssa ja paras muisto Hiltonin kanssa? Pahin tippuminen? Mikä on se juttu kisaamisessa? Kuka ratsastaja/hevosihminen on 'idolisi'? Paras fiilis hevosen kanssa?

Tässä nyt muutama kysymys!:)

VASTAUS:

Olen ihan pienestä tytöstä asti olllut "hulluna" hevosiin. Alkuun se itse ratsastus ei ollut se tärkein vaan ihan se että pääsi hoitamaan hevosia ja olla niitten kanssa. Kouluratsastus sopii mulle paremmin, tykkään kun saa viilata pilkkua ja ikinä et voi oppia tarpeeksi. Tykkään myös kouluratsastuksesta sen esteettisyyden takia kun se on parhaimmillaan jotain niin kaunista. Kaikki muu kouluratsastuksen ympärillä on myös hauskaa, puunata hevonen mahdollisimman hienoksi ja itsensä myös frakilla jne.

Paras muisto Zebben kanssa tähän mennessä on kyllä viime viikonlopun kür-ohjelma, olin itku kurkussa jo kun tulin lopputervehdykseen sillä Zebbe oli niin super siellä radalla, ja sitten vielä kaikki mitä on tapahtunut sen jälkeen, melkeen 70% raja rikki, finaalipaikka HIHS:iin... Mutta se itse rata oli todella mahtava kokemus kun oltiin vaan kahdestaan siinä Zebben kanssa ja meidän yhteistyö pelas niin hyvin.

Hiltonin kanssa toivon että se paras muisto on vielä edessä mutta olihan se mahtavaa kun saatiin yli 70% Haukiputaan kansallisissa vaikka olikin "vaan" helppo A-luokka. Hiltonin kanssa on monta hienoa muistoa mutta ei vielä sellaista joka ihan selvästi erottuisi, me ollaan niin alussa vielä.

Pahin tippuminen oli mun ensimmäisen oman hevoseni Largetton kanssa, se lähti yhtäkkiä täyttä kiitolaukkaa maneesissa niin että mä lensin suoraan maneesin seinään selkä edellä. Sieltä mun skolioosi sai alunsa. En kävellyt kahteen viikkoon tuon onnettomuuden jälkeen ja kävin aika kauan fysioterapeutilla kuntouttumassa myös.

Kisaamisessa saa haastaa itsensä ja oikeasti nähdä missä mennään. Siinä näkee ratsukon kehityksen ja on todella opettavaista. Toki kaikki sen ympärillä myös, kisamatkat, kaikki kisakaverit, se fiilis kisapaikalla, valmistautuminen kun saa laittaa kaikki kamat tip-top kuntoon. Jännittäminen ennen suoritusta, suorituksen jälkeinen masennus tai mahtava tunne onnistumisesta. Kaikki oikeastaan mikä siihen ympärille kuuluu, se on mun elämää enkä ilman sitä voisi elää.

Tällä hetkellä mulla ei ehkä mitään suoraan sanoen "idolia" ole mutta nuorempana Anky van Grunsven oli mun suuri idoli. Ihailen suuresti Edward Galin eleetöntä ratsastusta, siihen jos itse joskus pääsisi.

Paras fiilis hevosen kanssa on kun tuntee että se hevonen oikeasti rakastaa sua ja saat siltä vilpitöntä rakkautta. Mun hevosethan osaa oikeen pussailla ja halailla ja se on kyllä ihanaa kun ne pistää turvan olkapäälle ja puhaltaa korvaan, tai nuolee naaman niinkun Zebbe usein tekee :) Hiltonkin aina huutaa mun perään jos en heti tuu sen luokse kun tulen tallille. Se on aika mahtavaa kun huomaa että noin isoon eläimeen voi saada niin vahvan suhteen.

KYSYMYS:

Polina Nevaeva:

1)Missä ja miten löysit Zebben ja Hiltonin,voitko laitaa nettisivut jos sellaisii on?
2)Miten teit kür-ohjelmaan?Itse vai auttaako kuka?
3)Oletko käynyt Heidi Svanborg-Lodmanin valmennuksen?Mitä mieltä oot Heidilta?
4)Oletteko tulossa Harjun,SM-joukkuekisoihin?
5)Harmonia ratsastuksessa - Mitä se on?

VASTAUS:

Hilton 5-vee Ruotsissa
1) Zebbe on ostettu Stal Korenbloemilta Hollannissa. Tästä pääsettte heidän kotisivuilleen. Hiltonin löysin Ruotsista suoraan kasvattajalta, sattumalta selailemalla nettiä tule Hiltonista video vastaan. Hiltonin ostin Råbäck Egendom- yritykseltä, ja heidän kotisivuilleen pääsette tästä.

2) Kür-ohjelman olen tehnyt ihan täysin itse, sekä koreografian, ja olen myös etsinyt musiikit siihen itse ja päättänyt just miten se musiikki pitää laittaa, ainut että sain apua sitten siihen itse musiiki toteuttamiseen kun en itse oikeen osaa noita musiikki-ohjelmia käyttää. Jussi Mansikkamäki on miksannut minulle tuon musiikin ja kauan sitä hiottiin että saatiin se toimimaan mahdollisimman hyvin. Koko kürin tekemiseen meni monta kuukautta, joten ihan helppoa hommaa se ei ole mutta kannatti siihen panostaa se aika ;)

3) En ole käynyt enkä tunne häntä joten en osaa sanoa.

4) Kyllä ollaan tulossa Harjuun 28-30.8 Joukkue SM:eihin!

5) Minulle harmonia ratsastuksessa on kaiken A ja O, se on hevosen ja ratsastajan välinen yhteistyö. Hevonen on rento ja ymmärtää ja kuuntelee ratsastajaansa ja keskittyy siihen täysin. Ratsastaja osaa näyttää hevoselle mitä haluaa erittäin kevyin avuin ja kaikki näyttää yksinkertaisesti helpolta. Se menee tosi paljon yks yhteen perusratsastuksen kanssa. Se on se ykkösjuttu mikä pitää saada toimimaan ennen kun lähdetään rakentamaan mitään muuta juttuja ratsukon kanssa.

KYSYMYS:

Anonym:
Mikä on seuraava tavoitteesi Zebben kanssa? Miten aiot treenata talvikaudella? Oletko tutustunut muihin Hippolan bloggaajiin?

VASTAUS:

No nythän meillä on tällä kaudella vielä Joukkue-SM:ät ja HIHS edessä joten toki tavoitteena pärjätä siellä mahdollisimman hyvin, olen tällä kaudella päättänyt aina asettaa sellaiset tavoitteet että aina haluan parantaa omaa tulosta ja näin yritetään myös tehdä HIHS:ssä ( eli se olis 70% raja rikki ;) ) ja joukkue SM:eissä toki toivotaan mitalia.
Zebbe & Nipsu

Talven yli toivon että saan Nipsulta mahdollisimman paljon apua molempien hevosten kanssa jotta päästäis ens vuonna pykälän ylöspäin, eli Inter II ja GP-ohjelmia kohti Zebben kanssa. Tavoitteena olis että ens vuoden loppukaudesta ainakin (viimeistään) pääsis starttaamaan noita luokkia. Talven aikana pitäis vahvistaa piaff ja passage ja varsinkin siirtymiset niitten välissä sekä saada ykköset toimimaan sujuvasti. Sehän osaa kaiken jo mutta nuo asiat pitää vaan saada enemmän "selkärankaan" jotta ne olis helppo suorittaa.

Hiltonia pitäis myös nostaa laadukkaasti sinne PSG-Inter 1 tasolle, olis kiva jos sen kanssa vois ens kaudella mennä pikkukierrosta.

Olen jotenkuten, ei me niin usein nähdä tietenkään kun asutaan eri paikoissa mutta ainakin virtuaalimaailmassa tulee juteltua jonkin verran :)

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA:


Anonym:
Hyppäätkö kuinka usein ?
- Tavella hyppäsin melkeen kerran viikossa, nyt kisakautena ei ole aikaa hypätä yhtä usein.

Kauan verkkaat, ennenkukn aloitat muut jutut ?
- Verkka ja itse työ menee aika samaan, tai siis usein teen vaan perusjumppaa, eli samaa mitä teen aina verkassa. Mutta jos on esim valmennus niin verkkaan aina noin 15min + kävelyt.

Haastavin koululiike ?
Mulle on piruetit Zebben kanssa todella hankalat. Hiltonin kanssa helpompaa.

Suosikki koululiike ?
Sarjavaihdot, molemmilla hevosilla :)

Huonoiten mennyt kisakokemuksesi ?
Varmaan viime kesänä Laaksolla kun oli samalla sennujen PM:ät. Meni niin huonosti että lähdin ajamaan kotiin Vaasaan enkä jäänyt seuraavalle päivälle kisaamaan :P

Mitä hevoset merkkaavat sinulle ?
Koko elämäni!

Suosikki kuva HiltonistaSuosikki kuva Zebbestä
Zebbestä löytyy tosi monta suosikkikuvaa mutta tässä yksi niistä:Kuinka pitkä olet ?
Noin 174cm

Onko hiuksesi luonnostaan tuon väriset ?
Nyt ne ovat aika lähgellä luonnollista väriä mutta ovat kyllä värjätyt. Mulla on tosi vaaleat hiukset luonnostaan mutta tosi pitkään on ollut ihan tummanruskeat hiukset, nyt kesällä sitten vaaleammat :)

Missä haluaisit asua ?
Jos ihan vapaasti saisi valita niin Hollannissa, ratsastuksen ja treenin&kisojen takia.

Unelmiesi koti ?
Iso talo maalla missä oma talli ja maneesi yms :)

Venyytteletkö ennen/jälkeen ratsastuksen ?
En venyttele

Harrastatko mitään muuta, kuin ratsastusta ?
Kyllä, juoksen usein 7.5km aamulenkkejä ja käyn salilla.

Oletko ystävystynyt netin kautta ?
En

5 lempihevosblogia ?
www.ninasrader.se, fridahallgren.se, dressyrsnack.se, nyreroddressage.com, http://blogg.agria.se/emeliebrolin/

5 parasta ruotsalaisbloggaajaa ?
Samakuin yllä, luen vaan hevosblogeja ;)

Jos saisit kokeilla jonkun muun suomalaisen hevosbloggaajan hevosta, ketä kokeilisit ?
Terhin Wilmaa :)

1 kommentar

  1. Myöhästyin mutta jos vielä kerkeää: mitä mieltä olet hevosten jalkojen kylmäyksestä; kylmäätkö itse kovien treenien jälkeen ja millä kylmäät, onko järkevää kylmätä vaikka päällisin puolin ei näy rasitusta esim. Nestettä :) kiitos jos viitsit vastata!

    SvaraRadera