Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 14 augusti 2014

Vastauksia II

KYSYMYS:

Anonym:
Kuinka usein treenaat kangilla?

- se vähän vaihtelee mutta nivelillä ratsastan enemmän kuin kangilla. Esim talvella menen pitkiä jaksoja vaan nivelillä, kisakaudella sitten pakko mennä enemmän kun niillä myös kisataan. Kaikki valmennukset menen myös kangilla samasta syystä. Mutta mielestäni on tärkeää että hevonen toimii nivelillä yhtä hyvin kuin kangilla ja että molemmilla voi ratsastaa.

KYSYMYS:

Anni Jauhiainen:
Onko sinulla jokin kouluratsastukseen/kisaamiseen liittyvä unelma esim. olymppialaisiin pääseminen yms?
Millaisista hetkistä nautit hevosten kanssa eniten?
- No se että pääsis HIHS:iin on pitkään kyllä ollut unelma, ja se nyt toteutuu :D joten katsotaan sen jälkeen mikä olisi seuraava ;) askel kerrallaan..

 Nautin eniten siitä kun yhteistyö pelaa hevosen kanssa kun ratsastaa, silloin kun hevonen tekee just sitä mitä pyydät ja tekee sen myös hyvin, liikkuu oikeenpäin ja on rento. Tykkään myös vaan olla hevosteni kanssa karsinassa ja rapsutella niitä ja vaan "hengailla" niitten kanssa :)

KYSYMYS:

Anonym12:
Kuinka monennella yrittämällä pääsit sisään oikeustieteelliseen? Millaista opiskelu siellä on? Koska valmistut? Oletko jossain töissä tällä hetkellä? :)

Anonym:
Mitä teit lukion jälkeen, pääsitkö heti sisään toivomaasi opiskelupaikkaan vai piditkö välivuoden? Oletko aina tiennyt mitä haluat opiskella vai onko sinulla ollut myös muita vaihtoehtoja?

VASTAUS:

Pidin välivuoden lukion jälkeen kun en päässyt ensimmäisellä yrityksellä oikikseen kun en lukenut tarpeeksi. Toisella yrityksellä sitten pääsin. Olen kyllä aina halunnut opiskella oikeustiedettä, ihan lapsesta asti. Opiskelu on ollut todella leppoisaa koska olen ottanut opiskelut todella pitkällä aikataululla kun halusin panostaa hevosiin ja muuhun elämään, mutta nyt olen valmistumassa tänä syksynä, eli ihan pian.


KYSYMYS:

Anonym:
Pesetkö ratsastusvaatteet joka käytön jälkeen?
Voiko mielestäsi kilpailemisen aloittaa vasta myöhemmällä iällä (esimerkiksi yli 25 vuotiaana) ja silti päästä huipulle? 
Miten parannat hevostesi reagointinopeutta apuihin?
Onko mielestäsi juoksutuksella suuri merkitys hevosen treenaamisessa?
:)

VASTAUS:

(C) Heidi Järvi
Kesällä kun on ollut tosi kuuma niin olen kyllä pessyt koska vaatteet ovat olleet litimärät :P Mutta muuten pesen aina kun vaatteet ovat likaiset. Takkeja en pese yhtä usein enkä ratsastushousuja, paitoja aika usein. Tottakai kilpailemisen voi aloittaa vasta myöhemmällä iällä ja silti päästä huipulle, ratsastusta kun voi harrastaa ja kilpailla kovalla tasolla tosi vanhalla iälläkin vielä :)
Jotta hevosesta saa nopean täytyy itsekkin olla todella nopea, mutta herkkä, ja tietää just koska pitää käyttää mitäkin apua ja se pitää aina tehdä juuri oikeassa hetkessä.
Nuoren hevosen kanssa juoksutus on iso osa sen treeniä ja koulutusta, vanhempaa hevosta ei yleensä juoksuteta niin paljon mutta kyllä se voi tukea treeniä hyvin, se on vähän vaihtelua ja joskus voi olla hyvä että hevonen työskentelee ilman ratsastajaa ja että ratsastaja näkee hevosen maastapäin miten se liikkuu.


4 kommentarer

 1. Mikä on skolioosi? Voisitko tehdä siitä pahimmasta tippumisesta postauksen?

  SvaraRadera
 2. Toivoisin, että osaisit antaa vähän vinkkiä mitä voisin kokeilla: olen hevoseni kanssa isoissa ongelmissa. Sitä on ratsastettu koko sen elämä kovilla kuolaimilla, kangilla ja gramaaneilla ja nyt olen pari vuotta tehnyt sen kanssa töitä niin muuten sujuu, mutta ongelma on että se painaa eritääin kovin oikein vetääkin usein. Valmentajat eivät ole osanneet auttaa minua ja kaikki sanovat, että hevonen kulkee hyvin ylämäkeen ja näyttää kevyeltä, mutta painaa silti kovasti. En enää keksi mitä kokeilla joten olisiko sinulla jotain neuvoja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Jos hevonen vetää edestä ja painaa kädelle se ei kanna itseään rehellisesti takaosallaan. Heittäisin kanget pois ja ratsastaisin vaan perusnivelillä työstämällä hevosta ottamaan enemmän painoa takaosalleen, tekemällä paljon temponvaihteluita eteen-kiinni, mutta niitten täytyy olla nopeita ja ratsastajan täytyy tuollaisen hevosen kanssa olla erittäin nopea. Todnäköisesti olet liian hidas edestä kun hevonen pääsee nappaamaan kiinni. Toinen asia mikä kannattaa muistaa on että hevonen tarvitsee enemmän tukea edestä jos sen liikkeeseen pistetään enemmän poweria, alkuun kunnes se saa voimaa. Yrittäisin kärsivällisesti jatkaa perustyöskentelyä, aktivoimaan takaosaa( ajattele että ratsastat pohkeilla nopeutta hevosen takajalkoihin) ja ole nopea ja kevyt edestä, älä anna sille mahdollisuutta jäädä vetämään vastaan, anna sille tuki edestä mutta yritä olla tarpeeksi nopea ja heitä tuki pois just ennen kun se nappaa kiinni, sen täytyy oppia että kädelle ei nojata. Se voi viedä aikansa mutta älä luovuta :) nämä nyt tulee mieleen näkemättä hevosta.

   Radera
 3. Löysin kuvan Hiltonin kaksoisolennosta! :D

  http://www.stalkorenbloem.com/0-santana.html?code=2158

  SvaraRadera