Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 21 januari 2015

Hilton kehittyy

Taas parit ihanat inspiroivat ja opettavaiset päivät Nipsun luona takana. Joka kerta kun sieltä lähden olen ihan intoa täynnä :)

Hilton oli selvästi tosi iloinen kun tulin sitä moikkaamaan, pitkään piti sen kanssa halailla karsinassa ja se laittoi pään ihan syliin ja silmät kiinni < 3 Aamulla kun hain sen tarhasta se hörisi ja oli ihan onnellisen näköinen kun näki mut. Sellaiset jutut kyllä lämmittävät sydäntä. Se vaikuttaa kuitenkin siltä että viihtyy tuolla tosi hyvin ja tiedän että siitä pidetään tosi hyvää huolta, joten ihan hyvin mielin lähdin kotiinpäin tänään ajamaan ;)


Hilton oli ratsastuksellisesti selvästi tässä lyhyeessä ajassa kehittynyt, sarjavaihdot jotka ovat olleet kylläkin puhtaat mutta erittäin huojuvat ja liian isot vaihdot ( se vähän syöksyi vaihdoissa sivuille) ovat nyt paljon suoremmat ja vakaammat. Pystyin tekemään ihan kakkosiin asti. Tässä mun pitää vaan ajatella että se tulee tosi nopeaksi takajaloistaan vaihtojen välissä eikä ajatella niin paljon itse vaihtoja.

Piruetit ovat kuin eri planeetalta, se pystyy kääntämään tosi hyvin ja kokoaa helposti, ei tunnu vaikealta. Se mikä on hankalaa ja mitä pitää vielä työstää, on piruetin aloittaminen. Tässä sen on vähän hankala päästä aloittamaan sujuvasti sen kääntämisen, kunhan pääsee alkuun se voi kyllä kääntää vaikka kuinka kauan. Toinen ongelma on vasemmassa kierroksessa kun takaosa haluaa lähteä karkaamaan vasemmalle, eli vasen takajalka ei pysy tarpeeksi rungon alla. Tässä yritettiin työstää sitä takaosaa oikealle piruetin sisällä.


Tänään harjoiteltiin eniten piaffia, jotta se oppis löytämään piaffissa sen tahdin niin piaffin kautta saisi sitä sen ravia paljon paremmaksi ja saisi sen ravaamaan kunnolla takaosan päällä. Välillä se pysyi tosi hienosti tahdissa kyllä mutta vielä tätä pitää harjoitella paljon jotta tulee helpommaksi. Se ei itse oikeen tajua mitä me pyydetään siltä kun haluaa helposti tarjota piruettilaukkaa kun ollaan sitä niin paljon harjoiteltu. Hiljaa hyvä tulee :)

1 kommentar