Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 30 januari 2015

Ladataan akkuja ensi viikkoa varten...

Zebbe on ollut maailman ihanin ratsastaa joka päivä tällä viikolla! Olen ratsastanut paljon nivelillä, se on ollut tosi pehmeä ja rento niskastaan ja tuntui tänään kangilla melkeen yhtä hyvältä (nivelillä on vielä rennompi niskastaan). Eniten olen vaan jumpannut sitä oikeen pyöreäksi ja notkeaksi, niin hyvin kuin vaan saan sen. Teen paljon vastalaukka-ympyröitä, paljon väistöjä, ja paljon siirtymisiä.


Tänään aamulla Cia tuli ottamaan meistä vähän kuvia, ja Zebbestä vähän "before"-kuvia, sehän jää sitten ensi viikon jälkeen Nipsun luokse pariksi kuukaudeksi oppimaan lisää ja parantamaan liikkumista vielä enemmän jotta ollaan ihan iskussa kun kisakausi alkaa :) Ainakin nyt yritetään tähän treeniin satsata mahdollisimman paljon, ja minäkin yritän käydä siellä niin paljon kun vaan pystyn, koska munhan pitää myös oppia.Hiltonilta terkkuja, se oli eilen tehnyt superhienoja piruetteja ja sokeria kakun päälle Nipsu oli kokeillut tehdä vaihtoja jokaisessa askeleessa ja ihana Hiltson teki niitä 5 kappaletta peräkkäin!!! :D Aivan uskomatonta, oli kyllä mahtavaa kuulla tämmöinen super-uutinen :) Hilton osaa kyllä yllättää!

Zebben kanssa käytiin sitten aamutreenin jälkeen vielä klinikalla missä tarkistettiin koko hevonen läpi, on hyvä tehdä kontrolleja aina sopivilla aikaväleillä. Kesällä kuvattiin myös jalat joten tällä kertaa ei siihen ollut tarvetta. Nyt tuntuu hyvältä lähteä maanantaina Nipsun luokse ja aloittaa kunnon tehotreenikausi! Ja Hiltonin saan ottaa kotiin ja ehkä sen kanssa harjoitella niitä ykkösiä sitten ;)
Tää kuva oli mun mielestä melkeen paras < 3
Piaffia ilman raippaa enkä mä enää edes kaiva jalalla vaan pystyn pitämään sen rentona alhaalla! :)Lopuksi yritin vähän raipan avulla saada enemmän ravia Zebbeen, mutta tämä on kyllä vaan niin vaikeeta!
Jos joku tuntuu helpolta niin se on kyllä piruetit, molempiin suuntiin. Voin säätää askelpituutta, nopeutta, piruetin kokoa, asetusta, vaikka kuinka helposti :)


Hups, häntä kaipaa vissiin pesua ;)

Lopuksi annoin Zebben vaan mennä niinkuin se itse haluaa, eli L.U.J.A.A :D Se on niin ihana, kuskas mua taas ihan kympillä, korvat ihan höröllä, paras palkkio sille hyvin tehdystä työstä < 3 ( sitten se toki aina saa paljon sokeriakin ;)

19 kommentarer

 1. Erittäin hieno hevonen sulla! :)

  SvaraRadera
 2. Onko Vaasassa klinikkaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei ole, me käytiin seinäjoella :)

   Radera
 3. Zebben kaula on upea!!! Saanko kysyä, mitä ell-tarkastuksesta löytyi jalkojen nivelistä tuon ikäiseltä ja tasoiselta hevoselta? Otitko rtg-kuvat vai taivutukset? En malta odottaa miltä Zebbe näyttää muutaman kuukauden kuluttua :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, se on kyllä saanut sen ori-kaulansa takaisin <3 mitään ei löytynyt, rtg-kuvat otettiin viime kesäkuussa joten niitä ei tällä kertaa otettu uudestaan kun ei niissä silloin ollut mitään sanottavaa :) joo en malta minäkään odottaa :D

   Radera
 4. Onpas Zebbe mageen näköinen noissa kuvissa! Huhhuh, miltähän se mahtaakaan näyttää kuukauden päästä kun on jo nyt noin hieno. Neljä vuotta olen nyt seurannut blogiasi ja hienoa on ollut seurata kehitystäsi molempien hevosten kanssa :) Antaa itsellekin motivaatiota

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Zebbe on kyllä todellakin todistanut että on ollut kaiken vaivan arvoinen, hitto kuinka monta kertaa olen itkenyt turhautumisesta sen takia, mutta nyt saa enemmän itkeä vaan onnesta kun olen niin ihanan, yhteistyöhaluisen hevosen saanut kun en suostunut luovuttamaan <3

   Radera
 5. Moi! Ei ole pakko vastata tähän kysymykseen: Olen itsekkin opiskelija ja jouduin lopettamaan vakiotunnit opiskelun ajaksi. Saanko kysyä miten sinä saat maksettua kahden hevosen ylläpidon ja vielä valmennukset ym? Olisi mielenkiintoista tietää :)
  Sulla on hienot hevoset ! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) harmi että jouduit lopettamaan tuntisi :/ toivon että ymmärrät että mielestäni raha-asiat eivät kuulu tähän blogiin tai julkisuuteen, tai muutenkaan muille ihmisille :)

   Radera
 6. Kun sä teet siirtymisiä, onko esim. muutama metri käynti, muutama mteri ravia... vai onko se kierros käyntiä ja sit kierros ravia? Teetkä siinä samalla ympyröitä, kiemurauraa...? Entä pohkeenväistö, meetkö vaihdellen diagonaalilla ja uraa pitkin vai? Kiitos kun jaksat vastata :-)

  SvaraRadera
 7. Zebbe... Mitä sulle on tapahtunut? O.o Se näyttää kyllä koko ajan vaan paremmalle jo kuvien ja tekstin välitykselläkin :D

  SvaraRadera
 8. No huhhuh, mikä lihaskimppu! :D

  SvaraRadera
 9. Vautsi, Zeppe on hieno. Huomattavasti rennomman näkönen mitä oli kesällä!

  SvaraRadera
 10. Oi että näinkin teidät animagin pihassa! Oon kaksi vuotta lukenut blogiasi mutta niin vaan parkkipaikalla ihastelin mielestäni andalusialais tai lusitaano-oria. :D olitte kyllä näyttävä näky! :)

  SvaraRadera
 11. Zebbe on kyllä taas kehittynyt huimasti! Voi kunpa mulla ois varaa tuoda oma hevonen sulle treeniin :)

  SvaraRadera