Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 12 januari 2015

Treenitavoitteet tammikuulle


Tässä oli Hiltonin tavoite joulukuulle:

Jatketaan oikean takajalan vahvistamista, mutta nyt pitää kyllä myös ratsastaa vasemmassa kierroksessa ettei hevonen rasitu väärin. Piruettlilaukkaa vahvistetaan edellen, jotta kuukauden päästä voisi jo kääntää 1/4 osa piruettia ainakin. Sarjoihin enemmän suoruutta, kunhan saatais se peili maneesiin niin näitä olisi niin paljon helpompi myös harjoitella.

Miten tavoite saavutettiin:

Hiltonin kokoamisaste on mennyt valovuosia eteenpäin, ja sitä voi kääntää piruettilaukassa jo aika helposti, ei tunnu yhtään vaikealta kun miltä se tuntui marraskuussa. Vaihdot ovat myös helpommat ja se pysyy suoremapana. Nythän Hilton ei ole minulla tämän kuukauden joten en voi asettaa mitään tavoitteita sen takia :) 


Piruettilaukkaa, joka tuntuu nyt helpolta, pystyn kokoamaan sen tähän vaan istunnalla ja voin istua jalat melkein irti, eli ei tarvitse auttaa sitä koko ajan :)

Ravissa etujalat nousee ihan eri tavalla kun etuosa on kevyt ja hevonen kantaa itseään enemmän takajalkojen päällä. 

Zebben tavoite joulukuulle oli:

Nyt voitais enemmän harjoitella vaihtoja jokaisella askeleella, jotta saatais varmasti sujumaan ainakin 4 vaihtoa peräkkäin. Piaffia ja passagea vois myös harjoitella vähän enemmän, kuitenkin aika lailla leikkimielellä vielä, pieniä pätkiä kerrallaan. Perusjumppa on edelleen se tärkein ja saada Zebbe vielä vaan notkeammaksi ja letkeämmäksi ja mahdollisimman rehellisesti läpi.


Miten tavoite saavutettiin:

Paljon ollaan jumpattu, ja vähän kokeiltu ykkösiä, niinkin hyvin että olen itse pystynyt tekemään 5 vaihtoa peräkkäin, piaffi-ravi-piaffi siirtymisiä Zebbe tekee tosi hyvin eikä se enää jännity tai kuumene siinä piaffissa, tuntuu siis helpolta. Ravia voi lähteä jo kasvattamaan aika paljon ilman että Zebbe tässäkään jännittyy ja kovenee, sen saa helposti tästä takaisin rentoon raviin taas. 

Zebben tavoite tammikuulle:

Sain kotiläksyksi vaan ratsastaa Zebbeä tosi pyöreänä, tehdä paljon työskentelyä laukassa ympyrällä kohti piruettilaukkaa pyöreässä rennossa muodossa, vastalaukkoja ja raviväistöjä. Myös ravipuomeja ja sitten opettaisin sille seisomaan kolmella jalalla, niin että se nostaa yhden jalan ilmaan kun raipalla koskettaa. Tämä parantaisi sen tasapainoa joka sitten auttaa siihen piaffiin. Zebbellä on tosi huono tasapaino nimittäin ;)

(C) Lotta Luomajärvi3 kommentarer

  1. Kumpi hevosista jää /jäi sinne Valmentautumaan

    SvaraRadera
  2. Olet todella taitava ratsastaja ja sinulla on hienot hevoset !
    Tulin miettineeksi, että millainen on teidät viikko-ohjelmanne?

    SvaraRadera