Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 7 januari 2015

Valmennuskuvia!

No nyt sain vihdoin netin toimimaan mun koneeseen kun poikaystäväni saapui tänne ;) En ole saanut yhdistettyä puhelimeni nettiä tietokoneeseen sitten millään.

Tänään on ollut ihan pirun kylmä! Onneksi täällä on se lämpöeristetty maneesi niin hyvin on pystynyt ratsastamaan, siellä on ehkä -1 kun ulkona on ollut -15...

Nämä kuvat ovat maanantailta.tältä päivältä ei ole kuvia kun kaveri lähti aamulla kotiin ja poikaystävä tuli vasta myöhään illalla. 


Tänään ratsastin Hiltonin vaan nivelillä pyöreeksi alas noin 30min kun eilen tosiaan treenattiin aika paljon niin tunsin että se tarvitsee pienen tauon kun kuitenkin jää tänne kuukaudeksi niin se ehtii kyllä treenata.

Laukanvaihtoihin tulee vähän liian paljon ilmaa välillä :P


Zebben kanssa tehtiin siirtymisiä ympyrällä keskilaukka-piruettilaukka. Sen pitää tässä oppia tulla pyöreänä takaosan päällä takaisin, se helposti tulee kädelle vahvaksi ja vetää itsensä lapojen päälle. Näitä harjoitellaan paljon koska nämä on ne asiat jotka nostaa sitten kisoissa prosentteja kun saan hevosen pysymään avuilla koko ohjelman läpi. Ei niin että lisätyn laukan jälkeen menee aina seuraava liike vähän pilalle sen takia että se on tullut vahvaksi ja tullut pois takajalkojen päältä.


Laukassa työskennellään paljon ympyrällä, kootussa laukassa missä Zebben pitää tulla pyöreäksi koko kropastaan ja kantaa itsensä takaosan päällä.
Vähän lähdettiin hakemaan isompaa ravia pikkuhiljaa. tätäpitää tehdä tosi varovaisesti että se ei jännity ja tule kovaksi. Rentous pitää säilyä ja sen pitää olla rehellistä.
Sitten katsottiin vähän vaihtoja, mun pitää asettaa sitä oikealla koko ajan sarjoissa ja sain ratsastaa keskilaukassa kakkosia, koska se helposti jää vaihdoissa ilmaan liian kauan ja jää pohkeen taakse. Tämän jälkeen tehtiin vielä ykkösiä ja saatiin tehtyä 4kpl peräkkäin ja sitten vielä 5 peräkkäin!!! Mun oli niin paljon helpompi hahmottaa miten mun pitää nämä nyt ratsastaa koska pääsin aamupäivällä maistamaan sitä mansikkaa... Pääsin ratsastamaan Soloa ja kokeilemaan vähän GP-liikkeitä, ykkösiä ja piaff-passage siirtymisiä ja se oli kyllä yksi elämäni mahtavempia kokemuksia, ihan uskomaton hevonen!! Ja aivan mahtavaa että sain mahdollisuuden kokeilla näitä asioita sen kanssa koska sehän on opetettu ne samalla tavalla kun nyt Nipsu yrittää opettaa mulle miten mun pitää ne Zebben kanssa tehdä. Joten nyt mulla on kuitenkin idea siitä että miltä sen pitää tuntua :) Ja oli niin kivaa että mä sain sen tekemään nuo kaikki jutut, mähän en ole ennen kunnon GP-hevosella edes päässyt näitä asioita harjoittelemaan joten tämä oli kyllä niin super opettavainen asia mulle!

Huomenna jatketaan treenejä taas, Zebben kanssa olis tarkoitus katsoa sitä piaffia vähän. On tämä jännää aikaa kun pääsee tosissaan näitä asioita treenaamaan.

9 kommentarer

 1. Hienoa! Onnellinen sinun puolesta, nauttikaa 😊

  SvaraRadera
 2. Lihotatko tarkoituksella Zebbeä talvella kisakautta varten? Muistelen että hän oli talvellakin aavistuksen pulskassa kunnossa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minulla sama tuli mieleen, kun katsoi kuvia? Ei Zebbe missään nimessä lihava ole mielestäni, mutta ehkä vähän tuhdimmassa kunnossa kuin normaalisti :)

   Radera
  2. Itse asiassa olen vähentänyt ruokaa nyt talvella mutta se lihoo silti ;p kesällä se laihtuu aina, varmaan kisamatkojen takia. Joten siinä mielessä ehkä hyvä että kerää vähän massaa nyt talvella kunhan ei lihoo liikaa.

   Radera
  3. paljon paremman näkönen se on kyllä massakkaampana ;) ei saa kuitenkAan tulla liikaa

   Radera
 3. Siis wau upeita kuvia, sun hevoset on niin hienossa kunnossa (mun mielestä ei ole liian lihavia ;)), ihan mahtavaa että oot päässyt treenaamaan nipsun luokse!! Tsemppiä treeneihin, näistä sun postauksista saa niin hyviä vinkkejä itsellekin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) Niin on kuule Hillakin :) joo Nipsu on ihan super, täällä oppii ihan valtavan paljon uusia asioita koko ajan :)

   Radera
 4. Saitko mansikan maistelua videolle? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ei valitettavasti kun kukaan ei ollut kuvaamassa sinä päivänä :/ olisi ollut kyllä kiva muisto saada tuo ikuistettua mutta ei voi mitään :)

   Radera