Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 30 januari 2015

Paras vakuutusyhtiö hevoselle?

Nyt saisitte vähän auttaa minua, olen tässä kauan miettinyt että en halua maksella vakuutusyhtiölle monta tuhatta euroa vakuutuksesta josta ei ehkä ikinä saa mitään takaisin.. Mutta nyt tässä sitten mietin jos sittenkin pitäisi se vakuutus pitää. Mitä vakuutusyhtiöitä te suosittelette? jotka korvaisi sitten oikeasti jos jotain sattuu...
Mietin sellaistakin vaihtoehtoa että vakuuttaisin hevosen pieneen summaan jotta vaan saisin sen (laajan) eläinlääkärikuluvakuutuksen. Se vakuutushan maksaa enemmän mitä suuremmasta summasta hevonen on vakuutettu, joten tuntuu että sen summan vois melkeen mieluummin laittaa omalle säästötilille joka vuosi. Vaikeita kysymyksiä, olishan se kiva että se vakuutus olisi jos jotain sattuu, mutta sitten sen pitäisi oikeasti myös korvatakin asioita, ettei sitten vaan joudu tappelemaan vakuutusyhtiön kanssa. (Ja tällä hetkellä minulla on Lähitapiolassa, mutta vaihtoehtoja tässä mietin jos niitä olisi :)


15 kommentarer

 1. Nyrkkisääntö taitaa olla, että mitä vanhempi vakuutus, sen paremmat ehdot - vuonna 2003 otetulla silloisella Tapiolan vakuutuksella korvataan vielä aika tavalla kaikenlaista, mikä ei uusissa sopimuksissa kuulemma enää kuulu korvauksien piiriin.

  Nykyisellä hevosella on ollut alusta-alkaen henkivakuutus, jonka arvosummaa en ole korottanut vaikka hevonen on koulutettu, koska maksut nousisivat järkysti. Maksut ovat joka tapauksessa henki+ laaja ell-kuluvakuutus nouseet viimeisessä kahdessa vuodessa peräti 200€ vuositasolla - aika sietämätöntä. Vain taikausko pitää hevoseni vielä vakuutettuna, sillä 16-vuotiaana vakuutus mielestäni raukeaa automaattisesti.

  Seuraavan hevosen kanssa otan varmasti vain henkivakuutuksen ja senkin kotivakuutuksen (IF yhteyteen) ja pidän luottokortissa isomman luottorajan. Tällä hetkellä maksaisin luottokortillani ähkyleikkauksen ihan kevyesti,sen sijaan, että sijoitan 800€/vuodessa enkä nosta korvauksia kun ei ole mitään sattunut. Hyvä asiakas yhtiön kannalta...

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Itse valitsin nuorelle pv:lleni suppean eläinlääkärivakuutuksen ja vastuuvakuutuksen. Korvaa ähkyn, tapaturmaiset vammat. Jännevammoja, kulumia ja vatsahaavaa kun ei kuitenkaan enää korvata LähiTapiolassa. On aika edukas, mutta olen alivakuuttanut hevoseni hengen. Ähkyhoito kuitenkin on kallista, mutta laajinkin eläinlääkärivakuutus korvaa vain murto-osan mahdollisesta ähkyleikkauksesta.
  Olen päättänyt, ettei hevosiani ( 3) ähkyleikata kuitenkaan. Tosin näistä nuori puoliveriseni on vain potentiaalinen ns. arvohevonen.
  Suomenhevosellani on laajin mahdollinen vakuutus ( eläinlääkäri), mutta se on edullisempi, kun puoliverisen ja senkin olen hengestään alivakuuttanut.

  SvaraRadera
 3. Mulla on myös henkivakuutus + laaja ell kulu vakuutus lähitapiolassa ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen. Ovat korvanneet kaikki eläinlääkäri kulut tähän mennessä ilman mitään ongelmaa ja on tullut kyllä näiden vuosien aikana tarpeeseen. Olisi ollut aika kova paikka maksaa esim vakavaa ähkyhoitoa viikonlopun yli EKK:lla omasta pussista :D

  SvaraRadera
 4. Hevoseni on tapaturma- ja vastuuvakuutettu Pohjolassa 5000e, joka siis on se suurin jonka voi ottaa ilman eläinlääkärin tarkastusta. Tiedän että monikin asia tuossa tarkastuksessa rajaisi vakuutustani niin oleellisesti ettei siinä olisi enään järkeä. Vakuutus rajaa montakin asiaa kuten esimerkiksi ähkykuolemaa ei korvata ilman ähkyleikkausta... Otin pienemmän maksimi korvaussummankin siitä syystä etten ole valmis lähettämään hevostani enään esimerkiksi leikkauspöydälle vaan jos jotain sattuu niin seuraavaksi hän lähtee sitten kuoppaan (kun on jo kerran saanut tämän ns. toisen mahdollisuuden). Toki hevoseni arvo on arviolta puolet sinun sinun hevosiisi verrattuna mutta mielestäni nämä ovat tärkeitä asioita punnita kun vakuutusta miettii. :)

  SvaraRadera
 5. Mun hepalla laaja vakuutus LähiTapiolassa ja tyytyväinen olen ollut! Viime kesänä sai parit ähkyt, juuri tietysti pyhäpäivinä, jolloin ell laskut huiteli useemmassa satasessa ja saatiin vakuutuksesta korvaukset niistä :) Tyytyväinen olen ollut kyllä! :).
  Edellisen hevoseni kanssa toimi myös hyvin, kun se jouduttiin lopettamaan äkillisesti niin saatiin korvaukset mukisematta :)

  SvaraRadera
 6. Mullakin on Lähitapiola, ja ovat korvanneet mulle kaiken aina. Tässä viimeisen puolenvuoden aikana sattunut paljon, ja korvasivat siihen 4400 euroon saakka ilman mitään lisäselvityksiä :)

  SvaraRadera
 7. Meillä on nuorella suokilla (joka siis koulutettu, tasoltaan heA) lähitapiolassa laaja lähivakuutus, jonka vakuutusmaksu vuodessa on reilut 500euroa. Tämä on varmaankin se "kalliimpi ja parempi" vakuutus, jonka saa hevoselle tosiaan (500€/vuosi) 24.ikävuoteen asti, kun taas normaalilla vakuutuksella vain alle 16vuotiaalle hevoselle. En sitten tiedä, onko korvauskin jollain tapaa laajempi kuin normaali, tällähetkellähän vakuutus ei paljoa taoda korvata...

  SvaraRadera
 8. Mielestäni sinun meriiteillä ja tuloksilla kannattaa kävellä vakuutusyhtiöihin kysymään tarjouksia. Sinulla kumminkin on todistetusti arvokkaat ja menestyneet hevoset. Luulisi löytyvän kiinnostusta tehdä tarjouksia. Hevosesi ovat kuitenkin hieman eri skaalassa kuin suurin osa Suomen harrasteratsuista, joille nämä vakuutukset ovat lähinnä suunnattu. Ainakin koirapuolella, kisatulokset ja vahva jalostusarvo saavat vakuutusyhtiön tätejä tekemään tarjouksia. Ja eikös vakuutusyhtiöitä ole sponsoreinakin hevosharrastuksessa.

  SvaraRadera
 9. LähiTapiolassa meidänkin hevoset. Olen ymmärtänyt että muilla vakuutusyhtiöillä ei olisi niin kattavia hevosvakuutuksia kuin mitä LähiTapiola tarjoaa. Meiltä jouduttiin lopettamaan hevonen muutama vuosi sitten joka oli vakuutettu. Eläinsairaalan lausuntoa vastaan hevoseen vakuutetut rahat 10 000e tuli viikossa tilille. Kallitahan vakuutukset on mutta kyllä jostakin sumasta hevonen on aina hyvä vakuuttaa jos jotain sattuu tai jos hevonen istuu vaikka kilpailupaikalla jonkun hienon vetoauton kasaan..Kalliiksi tulisi jos ei olisi vakuutusta!

  SvaraRadera
 10. Omallani 10 vuotiaalla pv-ruunalla vakuutus myös lähitapiolassa. Hevosen arvo 10 000 euroa, mutta vakuutin sen 5000 eurosta, josta maksan vuosittain muistaakseni 400 euroa vakuutusta (sis laajimman ell. Vakuutuksen, henki- ja vastuuvakuutuksen). Vaikka hevoseni kuolisi, ei raha pysty ikinä korvaamaan menetystä, tuo puolikas summa on ihan ok. Vakuutus kumminkin korvaa kaikki hoidot ha lähivakuutuksen aikaan saatiin rahat aina kun laitettiin vaan maksukuitti yhtiöön. Lähitapiolan aikaan ei ole tarvinnut vielä onneks olla sen kummemmin vakuutusyhtiön kanssa tekemisissä ;)

  SvaraRadera
 11. Lähitapiola tääläkin. Vertailussa ollut kattavin. Kaikki hevoseni on sielä ollut aina vakuutettuna. Henki ja suppea ell vakuutus.

  SvaraRadera
 12. Aika surkeasti korvaa mikään, että ei varmasti huono idea laittaa rahaa (ainakin osittain) omalle tilille!

  SvaraRadera
 13. Tunnustan olevani toinen ääripää, omistan 2 hevosta, todennäköisesti keskivertoa laadukkaampia. Kummallakaan ei mitään vakuutusta, vain vastuuvakuutus. Impparia hullumpaa ei ole sattunut ja pidän luottokorttini limiitin tästä syystä juuri korkealla mikäli jotain tulisi. Kieltämättä jonku roposen vuosien aikana säästänyt...

  SvaraRadera
 14. kuukausi sitten vertailin vakuutusyhtiöitä, ja kaikki huonontaneet ehtojaan. Tapiola on korjauttanut ehtonsa yhtä huonoksi, kuin kaikki muutkin, eivät enää korvaa näitä ns. perusjuttuja, joita korvaavat vielä muutamia vuosia sitten otetuissa vakuutuksissa. :/


  SvaraRadera
 15. Tapiola oli ennen paras. Nyt ovat huonontaneet ehtojaan niin, että seuraavalle omalle tuskin otan vakuutusta ollenkaan. Nyt ponilla on 3,5 vuotta sitten otettu laajin mahdollinen vakuutus Lähitapiolassa, se on korvannut mukisematta ihan kaiken. Ja sitä kaikkea on kyllä ollutkin.

  SvaraRadera