Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 7 januari 2015

Huomenna jo kotiin...

Mutta pian onneks pääsee tänne uudestaan. Yritän kyllä käydä täällä valmentautumassa niin usein kuin suinkaan vaan on mahdollista! Olen saanut niin älyttömän paljon irti näistä parista päivistä mitä ollaan täällä oltu että huhhu, paljon ahaa-elämyksiä!


Tänään harjoiteltiin Zebben kanssa aamulla vähän ravissa puomeja, mikä on kyllä älyttömän hyvä harjoitus kaikille hevosille. Ratsastin ravipuomeja noin 10 metrin voltilla (puomeja oli 5 kpl) molempiin suuntiin. Tämän jälkeen treenattiin sitä piaffia jonka sain tänään ensimmäistä kertaa toimimaan oikeen silleen oikeesti hyvin :P Eli niska alhaalla, selkä ylhäällä. Liian usein näkee kun hevonen polkee kyllä paikallaan mutta selkä on alhaalla ja niska jännittyneenä ja pää liian ylhäällä.

Halutaan että Zebbe voi mennä piaffia oikeen matalassa pyöreessä muodossa ja vaan nostaa se selkä ja polkea siinä rentona ja samalla myös vähän edetä. Muuten on tosi vaikea saada hevonen eteen piaffista, kun GP:ssä kuitenkin tehdään niitä piaff-passage siirtymisiä mitkä ovat todella vaikeat. Toinen asia mitä Zebbe helposti tekee että se rupee polkemaan liian nopeasti. Halutaan että se polkee rauhallisesti tahdissa. Tähän kun pääsin, että se piffas selkä ylhäällä rentona tahdissa, ratsastin sen siitä ulos pari kertaa pieneen rentoon passageen. Teki tämän tosi hyvin pari kertaa ja tuntui että päästiin taas vähän tässä asiassa eteenpäin. Menen nyt myös aina ilman kannuksia kun harjoitellaan piaffia jotta se oppii oikeasti tekemään tämän asian erittäin pienin avuin.


Mun täytyy itse muistaa se että piaffia ei ikinä ratsasteta jalalla hirveen paljon, toki se pitää aloittaa niin että antaa jalalla merkin ja vähän pitää jalat lähellä,mutta ei niin että koko ajan käytetään jalkaa tahtiin. sen pitää polkea itse ja mun pitää pystyä vaan roikottamaan jalkoja siinä sivulla ilman että se lopettaa. Sitten kun lähden piaffista eteen työnnän vaan vähän lonkat eteen ja vähän "päästän" sen jalalla. Tätä tehdään kyllä niin äärimmäisen kevyillä avuilla että olen itsekin yllättynyt että se toimii :D

Sain harjoitella tätä samaa vähän Hiltonilla myös, se nyt ei pysty vielä ihan silleen piaffia tekemään mutta voin koota sitä ravissa kohti piaffia ja siitä taas ulos. Avut ovat samat. Hiltonin kanssa mentiin myös puomeja ja se oli aika reppana alkuun kun yritti hypätä puomien yli :D  mutta kyllä se siitä sitten lähti toimimaan ja tuli pari kertaa oikeen hyvin puomien yli. Sain Hiltonin tänään ravaamaan ekaa kertaa tosi hyvin takajalkojen päällä, se oli kyllä todella makeen tuntuinen!!

Hilton ei oikeen ymmärtänyt tätä tehtävää ensin ja yritti hypätä puomien yli :D reppana < 3


Huomenna vielä viimeiset treenit ennen kun lähdetään ajamaan takaisin Vaasaan :)

7 kommentarer

 1. Eikö jompikumpi heppa jää Nipsun luokse? :) hienolta näyttää!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo Hilton jää nyt kuukaudeksi ja sen jälk Zebbe pariksi kk:si :)

   Radera
 2. Ihania kuvia! :-) Toi viimenen kuva on niin hauska :D

  SvaraRadera
 3. Käytätkö sisäreittä/polvia ratsastaessa lainkaan? Jos käytät, niin missä tilanteissa ja minkälaisina apuina?

  SvaraRadera
  Svar
  1. en kyllä ainakaan tarkoituksella ikinä käytä polvia tai reisiä, ylä ja alapohjetta käytän ja muuten haluan että jalka on mahdollisimman irti, varsinkin reisi ja polvi jotta pääsee mahdollisimman syvään alas satulaan istumaan :) ja myös siksi että selälle annetaan mahd hyvin tilaa liikkua, silloin ei saa puristaa reisiä tai polvia :)

   Radera
 4. kuinka usein teet heppojesi kanssa jotain muuta, kuin kovaa koulutreeniä? Esim. käyt maastossa. Menetkö kuinka usein myös rennommin esim. ilman satulaa? Entäpä, kuinka usein hepoillasi on vapaapäivä ja millaisena pyrit viikottaisen liikuttamisen pysyvän? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kotona ratsastan kunnon koulutreenit ehkä vaan 2 kertaa viikossa, muuten teen irrottavaa jumppaa tosi paljon, maastoon ne pääsee noin 2 kertaa viikossa ja yritän pitää treenin mahdollisimman monipuolisena, välillä hypätään ja välillä juoksutan, välillä Hilton pääsee irti maneesiin juoksemaan ( Zebbeä en uskalla päästää kun se on ihan hullu ja vaan kuumenee ja kuumenee, eli on oikeesti vaarallinen itselleen kun sillä on niin huono tasapainokin.. ) että paljon erilaista työtä tehdään kyllä :) tämä oli toki ihan eri asia nyt kun oltiin 5 päivää Nipsun luona niin tottakai silloin treenataan kaikki päivät kun kerran tänne tultiin. ollaan kuitenkin jaksotettu treenit tosi hyvin että samaa asiaa ei olla tehty kahtena päivänä jotta hevoset jaksaisivat :)

   Radera