Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 8 januari 2015

Upea Hilton!

Näin hienosti Hilton kulki tänään :) En oikeen uskalla edes miettiä miten hienosti se menee kuukauden päästä! Ollaan treenattu paljon vaan sellaista rehellistä kokoamista sekä laukassa että ravissa, samaa mitä Zebbenkin kanssa periaatteessa, eli selkä ylös niska alas! Hilton on kehittynyt ihan sairaan paljon vaan tämän viikon aikana, ja se antaa niin mahtavan fiiliksen kun se työskentelee näin hyvin!

Mun ihana poikaystävä onnistui saamaan näin upeita kuvia meistä tänään :)
Tämä on se "selkä ylös niska alas" asento missä hevosten pitäisi nyt työskennellä.


Nipsu ratsasti Zebbellä tänään ja sai tehtyä 8 ykköstä peräkkäin. Se teki aika paljon myös piaffia, ja lopuksi näytti mulle kuinka hemmetin upea hevonen mulla oikeasti on! Se sai sen super mega mahtavan ravin sieltä esille, Zebbe pysyi tahdissa, hienossa muodossa ja se liikkui kuin jumala < 3 Oli niin motivoivaa mulle nähdä mikä mahtava hevonen siellä on, mun pitää vielä vaan malttaa tehdä sen kanssa tätä perustyöskentelyä hetken. Zebbe on rungostaan tosi hankala kun se on niin jäykkä ja kova, joten vaikka sillä on potentiaalia vaikka kuinka sen on vaikea tuoda se esille ellei sitä saa jumpattua tosi pehmeäksi ja notkeaksi. Sain nyt kuitenkin todisteen siitä että  olen tehnyt juuri oikeita asioita sen kanssa kun se nyt pystyy jo liikkumaan noin hyvin, mutta vielä pitää malttaa ja tehdä tätä perusjumppaa sen kanssa. voin sanoa että jos ennen oli motivaatiota niin sitä on nyt 100 kertaa enemmän!!

Nyt pidetään loppuviikko Zebben kanssa vähän taukoa koulutreeneistä, mennään maastoilemaan jos säät vaan sallii :) Ens viikolla jatketaan sitten meidän perusjumppatyöskentelyä (sain kotiläksyksi ratsastaa se tosi tosi pyöreäksi,paljon vastalaukkoja, piruettilaukkaa ympyrällä, väistöjä ja puomeja ympyrällä :)


13 kommentarer

 1. Missä hintahaarukassa sun hevosten arvo kulkee noin ympäripyöreesti ilmastuna?Aina kiinnostanut tietää mikä on tuon tasoisten hevosten arvo, kun ovat kuitenkin niin paljon korkealaatuisempia kuin aluekisojen kouluratsut, mutteivät kuitenkaan vielä sitä Valegron tasoa näin karkeasti ilmasituna:) Hilton on todella raamikkaan ja massiivisen, mutta kauniin näköinen ruuna. Hyvää työtä teet hevostesi kanssa, arvostan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi apua mun on tosi vaikea vastata tuohon koska mä olen molemmat hevoseni ostanut tosi nuorena, joten tosi vaikea sanoa silleen niitten "arvoa". Enkä oikeen halua sitä asiaa edes miettiä :)

   Radera
  2. Niin ja kiitos, kiva että tykkäät :) jos hevosten hinnat kiinnostaa niin löytyy varmaan myyntisivuja missä hinnat on julkisia, mä en osaa pistää mun pojille hintalappua, en näe niitä sillä tavalla :)

   Radera
  3. Ok, kiitos silti vastauksestasi!

   Radera
 2. Jäikö siis Hilton nyt nipsulle? :)

  SvaraRadera
 3. Vau! Aina kun lukee sun postauksia tekee vaan mieli juosta heti tallille ratsastamaan:)niin motivoivaa, ihana sinä ja hevosesi tsemppiä ja kaikkea hyvää teille!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosi kiva jos pystyn motivoimaan muitakin :) ja kiitos samoin!

   Radera
  2. yhdyn kyllä anonyymin kommenttiin, minulla on ihan samma juttu että tekee heti mieli mennä treenaamaan hevosen kanssa kun olen lukenut miten hienosti sinulla menee hevosten kanssa! :)

   Radera
 4. Minulle on aina opetettu, että niska tulisi olla hevosen "korkein kohta". Miksi haet näin matalaa muotoa, että korkein kohta on puolivälissä kaulaa? Mitä hyötyä on ratsastaa "niska matalana" vs. niska korkeimpana kohtana? Jäin miettimään kun en ole koskaan kuullut muuta kuin tuota korkein kohta - kommenttia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jos aina ratsastat niin että niska on korkeimpana kohtana saat erittäin kipeäselkäisen hevosen ja hevosen joka ei työskentele oikeen. Hevoselle pitää rakentaa voimaa ja lihaksia oikeisiin paikkoihin, rentouden kautta ja sitä ei voi ikinä saavuttaa jos heti menee ja vetää niskan ylös. Hevonen jännittää selänsä koska se on sille liian vaikeaa. Muutenkin on erittäin tärkeää että pystyy ratsastaa hevosta eri muodoissa ja asennoissa eikä todellakaan siinä korkeassa muodossa mitä näytetään kisoissa. toki se työ mitä tehdään kotona on tarkoitus vahvistaa sitä hevosta niin että se voi sitten kisoissa kulkea korkeassa muodossa. Eihän sprintteritkään vaan ja ainoastaan treenaa juoksemalla täysillä sen 100metriä joka päivä, ne ei sitä kestäis :) sitten mun mielestä ihmisten pitäisi oppia ymmärtämään sen että hevosen niskan asento ei ole se ratkaiseva, ratsastajan on pystyttävä asentaa se niska mihin ikinä haluaakaan, ILMAN että hevonen menettää selän ja takajalat, eli tärkeintä on se että hevonen kantaa itseään takajalkojen päällä, mutta vielä tärkeämpää, että tekee sen selkä rentona :) siihen auttaa tuo niska alempana muoto.

   Radera
 5. Mielenkiintoista olisi nähdä kuvia/videoita Nipsusta ja Zebbestä :) Tsemppiä teille treeneihin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tällä kertaa ei ole kuvia tai videoita laittaa näytille, kiitos :)

   Radera