Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 29 oktober 2014

Zebben kisakausi 2014

No meillä on sitten Zebben kanssa ollut täysin uskomatun loppukausi!  Kun katsoo taaksepäin mistä me ollaan lähdetty niin en olisi kyllä ikinä uskonut että meidän tulokset noin nopeasti sitten yhtäkkiä lähtis nousuun!

Onni on laadukas hevonen, mutta kun hevonen on maailman haastavin ja vaikein ratsastaa niin ei aina ole niin kivaa tai helppoa :P

Espoo maaliskuu 2014


Kausi alkoi Espoossa maaliskuussa missä saatiin PSG-luokasta vähän päälle 61%. Tämän jälkeen kisattiin PSG - Inter 1 tasolla siinä 60% ympärillä. Zebbe oli todella hankala, se heittäytyi sisäpohjetta vasten ja melkeen kaatui sisälle, teki paljon rikkeitä eikä taipunut ravissa sitten millään :P

Itku kurkussa useimmiten tulin radalta ja aina olin häntäpäässä tuloslistoissa. Sitten kuitenkin jotain tapahtui kun pikkuhiljaa rupes löytymään hyviä pätkiä radalla ja niitä tuli enemmän ja enemmän.

Haukipudas heinäkuu 2014


Haukiputaan kansallisissa kisoissa voitettiin Intermediaire 1-tasoinen luokka 64.8% tuloksella ja Lappeenrannassa tuli sitten meidän kunnon "läpimurto". Heinäkuussa uusi ennätystulos kürissä 66.7% joka parannettiin heti elokuun kisoissa 69.2% tulokseen.

Joukkue-SM voitto oli sekin ihan mahtava vaikka hevonen oli tässä vaiheessa todella väsynyt ja ei tehnyt verkassa oikeastaan muuta kun vaan protestoi mun pohjetta vastaan. Onneksi sain sen radalla jotenkuten kuuntelemaan mutta sain hyvän merkin siitä että nyt Zebbe oli oikeasti väsynyt. Se on aina todella kuuma ja eteenpäinpyrkivä ratsastaessa mutta nyt oli oikeen haluton liikkumaan ja selvästi protestoi kun siltä yritti pyytää jotain.

Tästä seuras sitten kunnon lomapätkä Zebbelle, saikohan se 3 viikon täyden loman treeneistä kun me vaan maastoiltiin ja hypättiin jotain pikku-esteitä jne. Tämän jälkeen hevonen oli taas tosi hyvässä vireessä, oma itsensä, ja treenit kohti HIHS:iä alkoi.

Kauden huipennus oli tottakai kun sai ratsastaa Helsingin jäähallissa ison yleisön edessä. Vaikka musta tuntui että hevonen vähän valui käsistäni kun oma keskittyminen vähän hävisi siellä areenalla, niin Zebbe kuitenkin reagoi tähän vaikeaan ympäristöön yllättävän hyvin ja se että saatiin 67.275% tulos näin kovatasoisessa kisassa oli todella todella mahtavaa! En voisi olla tyytyväisempi meidän kauden lopetukseen.Ensi kaudelle tosiaan pitää nostaa kokoamisastetta vielä enemmän, ja saada enemmän notkeutta taivutuksiin, jotta päästään sen 70% rajan yli Inter-tasolla, sekä harjoitella niitä vaikeimpia GP-juttuja. Oikeen innolla odotan talven treenejä koska mulla on nyt ihan super mahtava valmentaja joka varmasti auttaa meitä parhaalla mahdollisella tavalla pääsemään eteenpäin.

Meillä on vielä vaikka kuinka paljon Zebben kanssa näytettävää kaikille, ja kunhan tehdään kovasti työtä niin olen varma että me myös pystytään siihen. Niin monta kertaa olen ollut valmis luovuttamaan koska Zebbe on ollut täysin mahdoton aina välillä, mutta aina olen päättänyt sinnikkäästi jatkaa. Ikinä ei saa luovuttaa vaikka kuinka vaikealta tuntuisikaan. Varsinkin kun on näin hyvä hevonen alla. Kova työ palkitaan kunhan muistaa uskoa itseensä ja hevoseensa ja ymmärtämään kuinka paljon työtä ja aikaa tämä laji vie.

Nyt on kyllä minulla motivaatio niin huipulla tämän syksyn jälkeen, että meinaan tehdä entistä enemmän töitä nyt talven yli. Haluan itse kehittyä ja oppia mahdollisimman paljon tästä ihanasta lajista, ja haluan myös viedä mun hevosia eteenpäin ja tulla niin hyväksi ratsastajaksi kun vaan on mahdollista.

3 kommentarer

  1. Tsemppiä menoon ja teidän kautta on ollut kyllä aivan huikeata seurata vierestä ja en voi edes aavistaa mitä ensi kausi tuo teille tullessaan!

    SvaraRadera
  2. Loistava asenne! Sulla on upea hevonen.

    SvaraRadera
  3. Te tuutte pääsee pitkälle! Oot aivan mahtava ja ajattelet hevosiasi parhaalla mahdollisella tavalla...tsemppiä ens kaudelle :) !

    SvaraRadera