Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 21 februari 2015

Pakka kasassa taas!

Ihana super mahtava Hilton oli oma itsensä tänään ja sai tosi paljon kehuja! Maschan mielestä se oli ihan selvästi nyt jo PSG-luokkiin valmis, ja teki GP:n tason sulkuja ravissa ;) Se kyllä osaa tehdä ne todella jyrkästi ja hyvin ristiaskelein, ongelma on vaan saada se pysymään takajalkojen päällä.

uusi lempikuva meistä :)


Saatiin tehtyä just sellainen treeni mitä olin toivonutkin, ei mitään liian vaikeeta, aika paljon perusasioita, sellaisia tehtäviä mistä Hilton suoriutui helposti jotta herra H sai hyvän itsetunnonsa takaisin! Just sellaisen päivän se tarvitsi tänään. Huomas kuinka ylpeä se oli itsestään taas kun sai niin paljon kehuja, eikä tehty mitään liian vaikeeta mistä se hermostuisi.

Tässä on niin tärkeää että pystyy säätämään sen treenin niin että ei aina tehdä vaan niitä vaikeita uusia asioita, jottei hevosen itseluottamus kärsi. Toki niitä pitää treenata, mutta välillä pitää vähän ottaa pari askelta taakse ja tehdä helpompi treeni, missä pääsee kehumaan hevosta paljon ja missä hevonenkin tuntee itsensä hyväksi ja tuntee että se suoriutuu tehtävistä helposti. Niin kun olen aikaisemmin maininnut "hevosen pitää aina luulla että se on maailman paras". Tämä asia on tosi tärkeä muistaa Hiltonin kanssa :D

Katsottiin ravissa vaan että sain sen oikeen pieneen raviin, pienet etujalat, ja takaosan päällä. Tämä on just vaikeeta mutta tätä pitää harjoitella. Laukassa tehtiin vaihtoja niin että ne tuli vaan avusta ja oli puhtaat ja lennokkaat, ja sitten ratsastettiin vähän sulkuja ja kokoamisia.

Huomenna Hilton saa viettää ansaitun vapaapäivän ja maanantaina katostaan küria taas. Mun pitää itse kans siinä verkassa vähän skarpata ja yrittää tehdä tehtävät Hiltonille mahdollisimman helpoiksi eikä heti lähteä vaatimaan että sen pitää tehdä täydelliset sarjat, vaan aloittaa mieluummin niillä yksittäisillä. Pirueteissa aloittaa vaan tekemällä suoralla uralla siirtymisiä piruettilaukasta koottuun laukkaan, aloittaa kääntämällä pari askelta, jne.
Huomasin tänään että ratsastin paljon huolellisemmin kun mitä tein eilen, joten skarppia myös itselleni ;) Tässä on taas hyvä muistaa että ne ovat ne virheet jotka opettavat, ei ne hyvät täydelliset suoritukset! Nyt kun mietin eilistä niin vaikka Hiltonkin meni siinä sekaisin olisi mun pitänyt ottaa alusta asti vähän palapelin palat erikseen ja aloittaa vähän helpommilla tehtävillä. Nyt tiedän sen ja maanantaille yritetään uudella taktiikalla!

12 kommentarer

 1. oon miettinyt että vaihteleeko sun mieliala oikeesti noin paljon mitä täällä blogissa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, ei varmaan, mutta kyllä mua tietenkin harmittaa kun treenit menee huonosti, ja olen myös iloinen kun ne menee hyvin, ja kun niistä kirjoittaa ehkä kuulostaa siltä et mun mieliala vaihtelee paljon. Kyllä mä oon yleensä hyvällä tuulella melk aina ;)

   Radera
  2. Paitsi että mun poikaystävä tässä just totesi että kyllä mun mieliala vaihtelee aika paljon oikeassakin elämässä :D

   Radera
 2. Miten sä vapaapäivän pidät valmennuksen jälkeen, eikö sen jälkeen pitäisi olla kevyt päivä ja sit vasta lepo?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No eipä oikeastaan tämmösen kevyeen valmennuksen jälkeen, jos oltais kovasti treenattu niin sitten ehdottomasti jumppa/hölkkäpäivä perään :) Tänään olikin enemmän sellainen jumppamuotoinen valmennus!

   Radera
 3. Voisitko tehdä postauksen, jossa kerrot pohkeenväistön, avo- ja sulkutaivutuksen eron ? Voiko niitä mennä kaikissa askellajeissa ja miten ne oppisi tämmöinen aloitteleva (täti)kouluratsastaja erottamaan kun katsoo kisoissa ratoja? :)

  SvaraRadera
 4. Käytkö muuten itse hevosillasi maastossa? :) Millaisilla maastolenkeillä käytte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun hevosenhoitaja käy pari krt vkossa, niin mä käyn aika harvoin :) hän köy noin 45min-1h mittasilla lenkeillä, ravaa ja laukkaa jos pohja on hyvä hiltonilla, zebbellä vaan kävelyä. Mä köyn sit zebben kanssa joskus ravailemassa ja laukkailemassa maastossa :)

   Radera
 5. Teen menoa on kyl tosi kiva seurata! Voisitko muuten joskus tehdä varustepostauksen Hiltonin ja Zebben varusteista? Olisi tosi kiva nähdä mitä kaikkea hepat omistaa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) oon tehnyt jo joskus varustepostauksia, pitää katsoa jos innostun tekemään uudet jsn vaiheessa :)

   Radera
  2. Muakin kiinnostais! :)

   Radera