Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 9 september 2015

Baltic Dressage League

Hilton, you ARE a star! (C) Külli Tedre


Mulla on tosi paljon kuvia näistä kisoista, en vaan ehdi niitä nyt muokkailla, niin saatte odottaa ensi viikkoon kuvien kanssa. Jotain mulla on mitä voin näyttää jo nyt :) Meillä on Joukkue SM:ät nyt viikonloppuna, ja kun olen johtokunnassa niin on todella paljon järjestämistä tällä viikolla ennen kisoja.. Mutta huikeat kisat  tulossa, suosittelen tulemaan katsomaan jos suinkaan vaan mahdollista!

Kisat järjestetään Vaasan raviradalla uudella kentällä. Lauantaina ratkotaan aluemestaruudet ja sunnuntaina Suomen mestaruudet. Minä ratsastan Hiltonilla lauantaina Inter 1-luokassa iltapäivällä siinä 17-18 aikoihin, sunnuntaina Suomen mestaruudesta joukkueessa noin klo 13.20, ja sitten vielä avoimessa vaativassa A:ssa klo 16 jälkeen.

Mutta vielä vähän viime viikonlopun kisoista. Ensinäkin täytyy sanoa, että oli kyllä todella hyvin järjestetyt kisat! Pohja oli super, vaikka vettä tuli kaatamalla melkeen koko viikonlopun! Maneesikin oli, missä sai verrytellä. Muutenkin tosi ystävällistä porukkaa ja oli kyllä todella opettavaista nähdä jotain muuta, ja tavata uusia ihmisiä ja nähdä uusia hevosia.


Perjantaina päästiin ratsastamaan kisa-areenalla


Lauantaina ratsastettiin Prix St George. Hilton oli TODELLA jännittynyt. Se on niin reppana, se oikeasti jännittyy kisoissa aina ekana päivänä tosi paljon, varsinkin jos on vähän isommat kisat. Kaikki kuitenkin toimi ihan hyvin, ei mitään isompia rikkeitä. Se oli kuitenkin sen verran jännittynyt että tahditti välillä ravissa, ja pirueteissa laukka vähän sammui. Lopputulos tälle päivälle oli 64.4% ja neljäs sija.

Zebbeä en saa rehellisesti avuille radalla, se karkaa sieltä koko ajan, eli ei näytä kauhean harmooniselta.. kuitenkin se teki nyt radalla silleen kaiken, ja pätkittäin tuntui hyvältä. 64% tasan ja kuudes.

Zebben kanssa pidetään nyt time-out. Tämä ei voi enää jatkua näin...


Sunnuntaina ratsastettiin vapaaohjelma, Zebbe ekana. Sain sen verkassa hyvin kulkemaan, yritin oikeasti kaikkeni jotta se menis hyvin! Radalla se sitten katosi täysin, en vaan saa sitä toimimaan! Turhatutuneena tulin radalta, itkitti ja hävetti niin paljon että olisi huvittanut pakata kamat ja lähteä saman tien kotiin. Kaiken lisäksi rupesi vielä satamaan vettä ihan kaatamalla, ja olis pian aika mennä Hiltonia verryttelemään. Eipä oikeen huvittanut.. Zebbe sai 64% küristä, eli alhaisimmat pisteet mitä se on ikinä saanut!

Yritin sitten kerätä itseäni Hiltonia varten, ja lähdin maneesille verkkaamaan. Hilton oli vielä tänään jännittynyt, mutta ei yhtä pahasti kuin lauantaina. Radalle mentäessä se oikeasti antoi kaikkensa, taas kerran!! Piruetit olivat vähän huonot taas, kuitenkin ihan siis puhtaat, saatiin niistä vissiin 6 ja 6.5. Kaikki muut asiat sujuivat todella hyvin, jopa improvisoin kakkosissa ja tein 8 peräkkäin eikä 6 niinkuin olen vapaaohjelman suunnitellut ;)Kun tulin lopputervehdykseen teki mieli taas itkeä, tällä kertaa onnesta! Tältä sen pitää tuntua! Että hevonen HALUAA näyttäytyä, haluaa yrittää, ja tehdä parhaansa, ja nimenomaan siellä aitojen sisäpuolella! Sadekin loppui sopivasti siinä kun odoteltiin pisteitä. Oli aikamoista kun ne kuulutti sitten jokaisen tuomarin pisteet erikseen, ja siellä oli vaan huippuprosentteja kerrotavana!! Lopputulos 68.55%, uus ennätys Hiltonille, ja sen kolmas vapaaohjelma ikinä!!!

Hilton on ihan mieletön, sen halu tehdä on vaan ihan sanoinkuvaamatonta! Se haluaa miellyttää mua, ja se tekee kaikkensa jotta onnistuisi. Vaikka sillä ei ole fyysisesti kaikki edellytykset mitä tarvitaan, niin se kompensoi ne niin hyvin sillä sen yrittämisellä ja halulla tehdä! En ole ikinä tavannut Hiltonin kaltaista hevosta, se on todella erikoinen, ja se on todellakin vallannut mun sydämen lopullisesti!

Nyt suunnataan erittäin hyvin mielin viikonlopun, ja vuoden, tärkeimpiin kisoihin. Tärkeintä on että mulla on hauskaa Hiltonin kanssa, tiedän että sekin tykkää tästä, ja me tehdään tämä yhdessä. Ja kuka tietää kuinka pitkälle tämä yhteistyö meidät vielä vie < 3Hilton säikähti kun joku yleisössä heilutteli Viron lippua :P


Näistä kuvista kiitos: Külli Tedre


29 kommentarer

 1. Oiii miten hieno Hilton!!! Ja itseäsi saat kiittää kuinka hieno siitä onkaan tullut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos!! Joo, en usko että KETÄÄÄN olisi uskonut että Hiltonista ikinä näin hieno tulisi!! Paras heräte-ostos mitä olen tehnyt :D <3

   Radera
 2. Vau ompa opeaa menoa muuten harmi että Hiltton on ruuna nimittäin siitä satettaisiin haluta varsoja :)

  SvaraRadera
 3. Huh on se Hilton upea! Hienoa työtä, onnea! :)

  SvaraRadera
 4. Tästäkö seuraava Totilas? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musta tuntuu että Hiltsu ainakin kovaa haluais 😁 sen verran yritteliäs on 😍

   Radera
 5. Muistanko oikeesti vaan väärin vai oletko joskus sanonut ettei Hiltonista olisi samalle tasolle kuin Zebbe, tai ainakaan näin nopeasti? Joka tapauksessa nyt on kyllä todistettu että kyllä Hiltonista on! Paljon onnea :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. muistat oikein! Mä (eikä ketään muu :P) uskonut että Hilton ikinä voisi yltää yli vaativa B-luokkien... hitto kuinka se on todistanut kaikille että olivat väärässä! Olen kuullut että silloin kun ostin Hiltonin, moni ihmetteli miks mä sellaisen pitkäselkäisen, ison,hitailla takajaloilla olevan hevosen ostin :P mutta siinä vaan oli sitä jotain, ja nyt mä vasta rupeaan itsekin tajuamaan mikä se "jotain" oli mitä mä jotenkin silloin tunsin että siinä on. Hilton on aarre <3

   Radera
 6. Ihana kuulla, että olet alkanut tykkäämään Hiltonista _vielä_ enemmän. Joskus on nimittäin saattanut lukea rivien väleistä, että hehkutat Zebbeä ja sitten mainitset siitä toisestakin hevosesta. ;) Itse oon ollut oikeastaan aina enemmän Hilton-fani. Siitä saa jotenkin niin lempeän ja fiksun kuvan jo pelkästään tän blogin välityksellä! Mun valmentaja on joskus sanonut, että isokorvaiset hevoset on hyviä, ja Hiltonilla ne korvat on kyllä aika isot ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbellähän on enemmän kapasiteettia, jos katsotaan niinkuin kaikkea muuta kuin luonnetta :P mutta Hiltonin halu tehdä on vienyt sen nyt pidemmälle, vaikka sen fyysiset ominaisuudet eivät ole Zebben tasolla.. näin se vaan on, että kyllä sen hevosen pitää myös haluta tätä, ja toki pitää myös hevosen ja ratsastajan välinen yhteistyö pelata!! Hilton on kyllä just niin lempeä ja fiksu, iso ihana nallekarhu se on <3

   Radera
  2. Oletko miettinyt zeben myyntiä? Hieno hevonen ja kapasiteetikas se on, mutta jos ei kemiat toimi ja hevonen ei sovi käteen, kuten olet joskus sitä esiin tuonut. Lisäksi olet aika kauan yrittänyt saada asiat toimimaan zeben kanssa ja panostanut siihen hevoseen, niin eikö ne tulokset olisi pitänyt tulla jos olisi tullakseen? Enkä sanoa tätä pahalla, vaan kuten huipullakin, joku hevonen sopii toiselle ja toinen ei saa sitä mihinkään.

   Radera
  3. Näinhän se on.. Ei se ole Zebbellekään reilua kun me ei puhuta yhteistä kieltä.. Kyllähän joku muutos on tehtävä, mutta mikä, se jää vielä nähtäväksi. Zebbe on mun lapsi ja tärkein hevonen mikä mulla on ikinä ollut, mikä on varmasti välittynyt täältä blogin kauttakin ;) joten haluan olla varma päätöksestäni ja siitä mitä nyt tehdään jotta asiat muuttuisivat. Ei tää oo reilua mulle, eikä mun hienolle hevosellekaan <3

   Radera
 7. Onnea oikein kovasti! Toivottavasti Hiltonin jännittäminen menee ohi niin yllätte vielä hienompiin ratoihin! Harmi kun Zebben kanssa ei nyt synkkaa :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä uskon, kunhan Hilton saa vielä enemmän itsevarmuutta ja voimaa :) se on oikeastaan myös hyvä kun se samalla vähän syttyy ja tulee aktiivisemmaksi jos on vähän jännää, kunhan se jännittäminen ei mene yli ;) harmittaa kyllä älyttömästi zebben takia :/

   Radera
 8. Onnittelut menestyksestä yhdessä Hiltonin kanssa.

  Meneekö Zebbe myyntiin vai annatko sen vain jollekin muulle ratsastettavaksi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) en tiedä vielä mitä teen Zebben kanssa, muutosta on tapahduttava kyllä, mä en enää sillä kisaa niin kauan kuin tämä ongelma on olemassa.. Mutta pitää kunnolla miettiä mikä olis se oikea ratkaisu tähän :)

   Radera
 9. Älä ihmeessä luovuta vielä Zebben kanssa!! :) Tehän olette kehittyneet kotitreenissä jo paljon, joten ajallaan myös radat alkavat varmasti sujumaan, kun varmuus kasvaa ja niitä hyviä fiiliksiä tulee sitten kisoissakin enemmän. Teissä on huimasti kapasiteettia ratsukkona, ja olen ihan varma, että saatte vielä yhteistyön toimimaan radallakin. Sun pitää nyt vain luottaa itseesi ja siihen, että teet asioita oikein, ja miettiä miten pitkälle voitte päästä, jos vain pääset nyt ongelmien yli. Musta jotenkin tuntuu, että sinä olet se oikea ratsastaja Zebbelle.
  "When things don't happen right away, just remember: It takes 6 months to build a Rolls-Royce and 13 hours to build a Toyota"
  Tsemppiä jatkoon ja kiitos huipusta blogista!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olispa asiat niin helppoja :) no mutta mitään päätöksiä ei tarvitse tässä heti tehdä, mietin rauhassa tätä asiaa, ja toki kuuntelen myös esim valmentajaani, jne. Kyseessä todella iso päätös,jota en halua katua :)

   Radera
 10. Olet varmasti oikeassa siinä että sinun ei kannata kilpailla Zebbellä ennen kuin asiat loksahtavat paikoilleen. Zebbe on kuitenkin yksi harvoista hevosista joka on ollut ehdolla MM-kisoihin joten laatua on, halua esiintyä ei vain enää jostain syystä ole. Voihan se olla että ratsukkona teidän kemiat ei kohtaa, olette hyviä erikseen, mutta ette yhdessä ja jokainen keskivertorata laskee hevosen arvoa, kysymyksessä on kuitenkin todella arvokas yli 100 000 euron hevonen joten mahdollista ostajakuntaakaan ei liikaa ole, ainakaan kotimaassa.

  Älä ajattele että olet eäonnistunut Zebben kanssa, ajattele että olet onnistunut viemään hyvin haastavan hevosen noinkin isoihin luokkiin. Ei ole huonoutta todeta ettei sinun ole järkeä kilpailuttaa hevosta eteenpäin, vaan myyntihinnalla voit hankkia muutaman uuden Hiltonin, kouluttaa ne ja myydä eteenpäin. Eihän kilparatsastuksessa hevosiin oikeastaan saisi kiintyä, miettii vaikka mitä Kyralle kävi Matadorin kanssa.
  Olet hyvä ja taitava ratsastaja, valjasta taitosi tehdäksesi suomeen hyviä inter tason hevosia, niitä ei koskaan ole liikaa. Zebbe säilyttää varmasti paikkasi sydämessäsi vaikka et sitä ehkä enää omistaisikaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erittäin hyvin kirjoitettu, ja niin se vaan on. Mä valitettavasti kyllä kiinnyn ihan liikaa hevosiini, hyvässä ja pahassa. Zebbe on, ja tulee aina olemaan, mulle se kaikista tärkein hevonen joka on tehnyt musta oikeasti hyvän ratsastajan, ja ollaan me Zebben kanssa koettu niin paljonkin yhdessä, mahtavia hetkiä löytyy myös monta <3 mutta katsotaan nyt, mun pitää antaa itselleni aikaa, ja keksiä tähän se oikea ratkaisu, joka on mulle ja hevoselle se paras mahdollinen. :)

   Radera
  2. Voi harmi! On ollut kurjaa lukea tästä teidän alamäestänne Zebben kanssa, mutta toisaalta upeaa seurata millainen Hiltonista kuoriutuu!
   Hittolainen, on ne hevoset hankalia, kun ei tuollasen rotiskon päänkään sisään oikein pääse :/

   Yllä on oikein hyvin kirjoitettu teksti. Niinpä, nää on hankalia asioita. Jos hevosen uraa ja arvoa ajatellaan, ei sun oo järkeä Zebbellä enää kisata, jos radalla varmuus ei enää palaudu ja tulostaso on mitä on.. Toisaalta koskaan ei saisi luovuttaa, ja uskon kuitenkin että oot Zebbelle aikalailla oikea ratsastaja, se on hankala hevonen! Et todellakaan ole epäonnistunut tuon ruunan kanssa, teillä on kuitenkin ollut paljon niitä hienojakin hetkiä! Ehkä tämä on vain omimenevä välivaihe, toivottavasti. Vaikka totuuttahan sekin vain on, että kauneinkin kukka kuihtuu joskus.

   Ootte niin upea pari Zebben kanssa silloin, kun teillä on hyvä meno päällä! Mä niin toivoisin, että se harmonia palautuisi kisaradoillekin! Kiintymyksesi hevoseen kyllä huokuu jokaisesta kirjoituksesta ja kuvasta täällä blogissa. Ymmärrän su tuskasi, toivottavasti teet oikean ratkaisun, mihin ikinä päädytkään! ♥

   Radera
  3. Kannattaa miettiä myös, saatko koskaan zebestä täysin sitä potenttiaalia irti mitä siitä on saatavissa. Voit oikeasti tulla onnelliseksi siitäkin kun myyt sen jollekin joka sopii sen kanssa yhtä hyvin kuin sinä ja Hilton. Lisäksi myyntirahoilla voit ostaa sen hevosen jolla on zeben potenttiaali, mutta joka sopii paremmin sulle. Päätös kannattaa kuitenkin tehdä rauhassa, jutellen valmentajan kanssa... Kuitenkin joskus on luovuttava jostain, että voi saada jotain vielä parempaa. Pitää miettiä mitkä on ne tavoitteet mitä sulla on ratsastajana ja saavutatko ne zeben kanssa vai jonkun toisen hevosen kanssa. Helppoa päätöstä ei ole, hemmetti ku noihin menee kiintymään... Pystyisi ajattelemaan järjellä eikä sydämellä.

   Radera
  4. Täysin totta tämäkin, kiitos kommentistasi! Kyllä välillä joutuu niitten vaikeitten päätösten eteen, eikä se ole todellakaan helppoa tai kivaa.. Olen varma että keksin meidän ongelmaan oikean ratkaisun kunhan saan rauhassa miettiä eikä tehdä mitään hätiköityä :) mä rakastan Zebbeä niiiin paljon, haluan yli kaiken että meillä synkkaisi, mutta aina ei voi saada mitä haluaa, vaikka kuinka yrittää..

   Radera
 11. Pieni aikalisä on ihan varmasti tarpeen, vaikka huonoina hetkinä sitä unohtaa onnistumiset, muistan kuitenkin tässä ihan 3kk sisään, että Z on tuonut ihan aitoja onnistumisen tunteita ...

  Niin monta vuotta on treeniä takana, voihan olla, että vaikka oletkin taitavasti hevosta vienyt eteenpäin, kyse on nyt tässä kehitysvaiheessa jostakin "korvienväli- jutusta", teillä parina. Onko Zebbellä se kunnioitus sinun auktoriteettiin, jota tarvittaisiin kehitykseen, vai voisiko hevonen päästä vielä korkeammalle kenties miesratsastajan kanssa?!? Muistan, että olet todennut joskus, että et ole ”uskaltanut kohdata ongelmaa”,
  liittyen Zebben kunnolla läpiratsastamiseen. Nipsun kanssahan te saitte tätä puolta hyvälle mallille.
  Varsinkin Zebben eteen tehty työ ja siitä tullut kiintymys, se on vaikea hinnoitella…mutta kuten toteat,
  Zebbe on tehnyt sinusta taitavan ja muuten myös toisinpäin, olet saanut siltä tosi paljon ja mielestäni
  onnistunut ensimmäisen nuoren hevosen kanssa epätavallisen hyvin ja vielä melko paljon olet ratsastanut yksin ja oppinut analysoimaan tekemistäsi mielestäni todella hyvin.
  Onneksi elämä kantaa ja kaikki asiat ja omat ajatukset loksahtavat paikoilleen ja lopputulos on ihan varmasti sinun ja Zebben kanssa se, minkä itse parhaaksi toteat. Ainakin kaikki treenit teet hyvin ja ohjelma on maastojen ja estehyppelyiden kautta myös henkisesti hevosille oikein suunniteltu.

  Olen aiemminkin kirjoittanut, että Z sopisi miehen alle ja älä siitä toivottavasti loukkaannu; kauniin naisen kouluttaman herkän Zebben selkään saattaisi sopia jämerä ja komea äijä.

  Oikein mukavaa syyskuuta sulle, Hiltonille ja Zebbelle :-), laita kuulumisia taas ja niitä kuvia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos kommentistasi, tässä oli todella paljon asiaa, kiitos siitä :) ja en todellakaan loukkaannu! Ja lupaan ensi viikolla laitella lisää kuvia kisoista vielä ja yrittää saada niitä videoita myös tänne :) olen tullut joka päivä tällä viikolla kotiin klo 23 jälkeen,niin nyt vaan odotan että SM:ät olisi ohi niin elämä taas vähän helpottuu :P toki odotan niitä kovasti myös :)

   Radera