Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 19 september 2018

Pipin ruokintaa muutettu

(Tämä postaus yhteistyössä Speedexin kanssa)

Viime kerralla kun Nipsu kävi täällä meitä valmentamassa tuli vähän pohdittua sitä, että Pipillä ehkä on vatsa vähän kipeä, kun se ei ihan anna ratsastaa jaloilla ja kun sen on vähän hankala nostaa vatsaa ylös kun kokoaa, kun sen ei pitäisi olla sille ongelma.

Kuva: HSK Photography


Periaatteessa olisi pitänyt varmaan antaa vatsalääkekuurin heti kun se tuli Suomeen, siinä kuitenkin tulee niin suuria muutoksia hevoselle ruokinnassa, ratsastuskessa, rutiineissa, ihan kaikessa. Plus siihen vielä matkat päälle kovassa helteessä. Noh hyvä olla jälkiviisas ja onneksi sen lääkekuurin voi kuitenkin aloittaa myöhemminkin.

Sain myös ohjeeksi jättää kauran kokonaan pois, ja lisätä kauraton täysrehu sijalle. Tein nämä muutokset sitten heti samantien, Pippi sai 10 pvän kuurin Antepsiniä, ja vaihdoin kauran tilalle Speedex Complete. Tämän lisäksi päätin vielä antaa sille kuurin GastroKind.

Speedexin rehuista voitte lukea lisää osoitteesta www.speedex.fi


Pippi onkin nyt loppuviikosta alkaen ruvennut toimimaan älyttömän paljon paremmin, nimenomaan kun sen kokoaa niin nyt tunnen, että se on sille niin paljon helpompaa. Se vähän "ahdistui" tuossa kun pyydettiin sitä kokoamaan kohti piaffia tai ihan vaan kokoamaan pikkuraviin, missä sen oikeasti täytyy se vatsa nostaa. Toinen juttu mikä on muuttunut paljon on juuri se pohkeitten käyttö, nyt saan ihan eri tavalla käyttää jalkaa eikä se ahdistu vaan se reagoi oikealla tavalla. Se on aina kyllä reagoinut oikein, siinä on vaan kestänyt hetken, ja olenkin ajatellut, että se on johtunut siitä sen pienestä vyöpaniikista. Mutta nyt kun vaihdettiin vyö (ostin sille sen Prestige RP:n) ja vaihdettiin rehut, niin se on heti alusta hyvä jalalle.

En edes halunnut harjoitella paljon "pikkuravia" sen kanssa aikasemmin kun se selvästi vaan ahdistui siitä, mutta nyt voin sen jo tehdä ja huomaan, että se on myös hevoselle nyt helppoa! Aivan mahtavaa, mikä ikinä sillä olikaan niin nyt vaikuttaa vatsa voivan paremmin, ja neiti on tyytyväinen sen kalliiseen satulavyöhön :D

Kyllä tässä on varmasti vielä monta asiaa oivaltavana ennen kun saadaan kaikki säädöt kohdilleen, puhumattakaan itse ratsastamisesta, mutta kyllähän kaikki varusteet, ruokinta jne täytyy olla ensin kunnossa jotta hevosella on mahdollisuus työskennellä oikein.

Nyt olen leikkinyt paljon ravin kanssa. Haluan saada sen pieneksi ja nopeaksi, niin että voin tehdä paljon siirtymisiä tässä eteen-kiinni ilman että se lähtee "leijumaan" tai jää pohkeen taakse. Sen pitää koko ajan olla nopea ja terävä ja lyhyt rungosta. Tämä on hyvää jumppaa ja toivon mukaan vahvistaa sitä oikealla tavalla.

Ensi viikkoa odotellaan todella innolla, lähdetään nimittäin Keisarinmäelle 3 päivän treenileirille Nipsun luo! Kiva lähteä Pipin kanssa ensimmäiselle matkalle, katsoa miten se käyttäytyy, ja oppia tuntemaan se vieläkin paremmin. Teen siitä tietenkin sitten erikseen postaukset :)

Viime sunnuntaina Pippi pääsi vähän irrottelemaan ja puomeilemaan, tarkoitus on, että päästäisiin hyppäämään jumppasarjoja sen kanssa säännöllisesti, tämäkin tosi hyvää jumppaa ja vaihtelua kouluhevoselle!

Kuva: HSK Photography

2 kommentarer

  1. Speedex e nog super foder. Mina hästar ha nu fått i 5-6års tid bla. Complete o mineral, nu sen 1år tillbaka har jag också använt future(protein) riktigt nöjd med Speedex 🙂👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att höra! Ha också varit supernöjd alla mina hästar ha mått jättebra av Speedex foder :)

      Radera