Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 6 mars 2012

Hän är ju så fin!!
1 kommentar

  1. Hei Sophia. Voisitko kertoa vielä vähän tarkemmin, kuinka työskentelet Zeppen kanssa silloin, kun se tulee vahvaksi niskasta? Miten saat sen pehmemään ilman, että joutuu ratsastamaan "taaksepäin" liikaa? Minulla on usein samankaltainen ongelma hevoseni kanssa. Se on myöskin melko raamikas hevonen jolla on vahva niska. Ongelma on se, että en saa muotoa kunnolla läpi, vaan niskan kohdalla on sellainen kireys, ettei ylälinja tule rehellisesti pyöreäksi. Takaa se tulee kyllä hyvin aktiivisesti alle, samoin mielestäni selkä toimii kohtuullisesti, mutta niin kauan kun niskassa on tuo jännitys, en saa sitä tarpeeksi elastiseksi ja rennoksi.

    Olen koittanut tehdä paljon pieniä askeleita ja taivutuksia, mutta sitten ongelmaksi tulee se, että hevonen jäää helposti jalan taakse. Laukassa ongelma on suurin, ravissa ja käynnissä helpompi.

    Olisi kiva kuulla miten sinä työskentelet Zeppen kanssa silloin, kun se on vahva niskasta. Ja mitä teet silloin, jos sillä on huono päivä ja se ei tunnu pehmenevän millään. Jatkatko niin kauan, että asiat menee läpi vai hyväksytkö tilanteen ja ratsastat vain esim eteen-alas ja sitten talliin? Olen toki lukenutkin blogistasi joitain vinkkejä, mutta jos sinulla on vielä joitakin ehdotuksia, niin kuulisin niitä mielelläni:)

    SvaraRadera