Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 28 mars 2012

Huomenna Saksaan!

Heips!
 Huomenna lähden sitten Saksaan pariksi päiväksi etsimään itselleni koppia ja huomenna illalla käydään varmaankin katsomassa Warendorfin Classical Sales huutokauppaa, joten hevostelua tiedossa ;)

 Ratsastin Zebben tänään Hiltonin satulalla ja menin kangilla, Zebbe tuntui ihmeen hyvältä!! Päätin myös tehdä vähän piaffea ja Zebbe polki tosi hienosti ihan paikallaan eikä edes tarvinnut käskeä paljon pohkeella, vähän vaan että aloitti ja sitten sai välillä muistuttaa nopealla alapohkeella jatkamaan. Tein paljon vaihtoja,suoralla uralla, peiliä kohti sekä diagonaalilla. Diagonaalilla se haluaa vähän karat ja lähtee helposti vasenta pohjetta vasten ja silloin vaihdot ei tietenkään ole suorat. Korjasin tilannetta ratsastmalla diagonaalit ilman vaihtoja, katsoin vaan että se oli suora eikä ennakoinut tai odottanut vaihtoja. sitten peiliä kohti tein parit vaihdot kun siinä näkee tosi hyvin onko hevonen suora vai ei.
 Ravissa tein avoja ja sulkuja ja 8 metrin voltteja, niinkun on yrjössä. Zebbe tekee sulut nyt ihmeen hyvin joten olen aloittanut treenaaman vähän jyrkempiäkin sulkuja jotta saa sen oikeen jumpattua.
 Olin oikeen tyytyväinen tämän päivän treeniin ja nyt voi hyvin mielen antaa Zebbelle parit vapaammat päivät,huomenna maastoilua ja perjantaina vapaapäivä.


 Hilton sai tänään oman Back on Track-loimen, oli pakko ostaa kun se on ollut Zebbelle niin hyvä ja uskon että Hiltonille tekee oikeen hyvää myös. Vähän ajattelin että voisi olla ne tallisuojatkin hyvät,ainakin Hiltonille takajalkoihin ja Zebbelle rankan treenin jälkeen.
 Eilen ratsastin Hiltonin n 30min, tuntui vähän väsyneelle ja tahditti oikeassa kierroksessa ravissa hieman alussa, se tekee se jos en pidä sitä tarpeeksi kasassa vasemmalta puolelta varsinkin. Parani kyllä loppuakohden ja pätkittäin tuntui oikeen hyvälle. Laukassa se on vielä vähän vino ja voimaton mutta sekin paranee joka päivä.
 Tänään sitten juoksutin sen pessoa-systeemillä ulkona ja liikkui ihan mielettömän hienosti varsinkin ravissa!! Sai takaosan tosi hyvin alleen ja selän ylös ja nosti kyllä etujalkoja niin hienosti että :)

 Pitäkää peukkuja että löytyy hyvä traikku sieltä Saksasta ;)

12 kommentarer

 1. Hei,
  http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/gerd-heuschmanns-system-losgorande-longering-varva.htm

  Oletko lukenut?

  jäi mieleen tuosta artikkelista että hevosen selän lihasten kunnollinen vertyminen voi kestää sen 25min, ihan järkeenkäypä asia, kannattaa pitää mielessä jos jäykkyytä ilmassa varsinkin alussa.:D

  En itse kyllä kaikkia Hausmannin juttuja allekirjoita ja en pidä "liikkeen" fundasmentalistisuudesta, mutta kaikesta voi oppia!

  SvaraRadera
 2. moi! joo luin nyt sen artikkelin, kyllähän se on ihan itsestäänselvää että kun hevosilla on niin isot lihakset kun niillä on,että se vertyminen kestää aika kauan kaikilla hevosilla :) toiset tottakai vertyy hitaammin ja esim Hiltonin tapauksessa kun se on äärimmäisen iso niin myös lihakset ovat todella isot (vaikka tällä hetkellä ovat vielä heikot :D)ja tarvitsevat vielä enemmän aikaa vertyä.. Oli muuten aika mielenkiintoinen artikkeli,en ehkä itse juoksuttaisi tai ratsastaisi mun hevosia noin :D Zebben kanssa yritän antaa sen mennä vapaammalla tuntumalla pari kertaa viikossa että saa oikeen venyttää mutta en nyt ihan löysillä ohjilla kuitenkaan :D noh kaikki omalla systeemillään ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mikä sopii toiselle, ei sovi vält. toiselle. yhtä totuutta ei varmaankaan löydy, vaikka jotkut sellaisen uskoo löytäneensä. Itse olen esim juuri vapain ohjin köröttämisen jopa aihuttavan monilla jännittyneempää liikkumista, että ei sekään mikään avain onneen ole. Tosin pelkällä kapsonilla (ilman ratsastajaa) taivuttelu usein kyllä toimii. Tietenkin sen jännityksen takanakin on aina joku, tottumattomuus tai vastaava..

   Mutta jos miettii vaiika esim joidenkin tunnettujenki myytitallien hevosten päivittäinen liikunta kestää sen 20min niin ei ihme että rikkuvat helposti!:D

   Jokainen tyylillään, niinkuin sanoit!:D

   Opiskelija kuin olet niin saat varmaan sponssausta vanhemmilta tms. Oletko "oikeita" sponsoreita hommannut? Ovatko vanhempasi/tai joku muu hevosihmisiä vai millä olet saanut heidät pysymään kiinnostuneena aiheesta? Jos saa kysyä, tai kysyä varmaan saa mutta voi jättää vastaamatta!

   Luultavasti vastavalmistuneen OTM palkallakin saa olla parivuotta syömättä ja asua kadulla jos ihan PELKÄLLÄ palkalla aikoo ostaa bränikän kulkkarin isolla livinkillä!:D hihi
   Sponsorit on kyllä kaiken a ja o!

   Hauskaa matkaa!

   Radera
  2. Moikka! Maksan kyllä toisen hevosen täysin itse,eli Hiltonin, jonka myös ostin itse, kun vanhemmat ei oikeen olleet sitä mieltä että 2 hevosta on hyvä idea :D mutta munhan oli pakko saada Hilton kun oli niin hieno ;) vanhemmat eivät ole hevosihmisiä mutta tietävät kuinka paljon ratsastus minulle tarkoittaa ja auttavat kun heillä kerran siihen mahdollisuus on,olen siitä ikuisesti kiitollinen. Onneksi pystyn jo ja yritän maksaa kaiken minkä pystyn itse, mutta tosiaan on tää sen verran kallista puuhaa varsinkin mitä korkeammalle tasolle nousee, että kyllähän niitä sponsoreita olis kiva saada enemmän ;D

   Radera
 3. Moikka!

  Olisi kiva kuulla hevostesi loimituksista yms, sekä mitä merkkejä suosit varusteissa ( hevosesi, sekä omissasi ) sun muuta varuste löpinää :)

  Toivottavasti löydät itsellesi sopivan trailerin, luin aikaisemmin että haluat todella ison trailerin, joten oletko miettinyt pientä hevostenkuljetusautoa? :)

  SvaraRadera
 4. moi! Lupaan tehdä kunnon "varustepostauksen" kun tuleen kotiin saksasta, olen nimittäin aikamoinen varustefriikki että siitä voi tulla aika pitkä postaus :D

  Mega Masteria olen nyt menossa katsomaan, mietin kauan että ostanko kuorma-auton, mutta kun en sitten halua mitään "huonoa" tai vanhaa ja siihen haluaisin sitten ison livingin missä on hyvin tilaa,suihkut yms, että jaksaa siellä myös asua, ja valitettavasti sellaiset kuorma-autot maksavat jo niin paljon että mieluummin odotan että valmistun juristiksi ja voin sitten ostaa just sellaisen kun haluan :) toisaalta on myös helpompi traikun kanssa lähteä täällä suomen sisällä kisoihin kun pääsee sitten auton kanssa helposti pois kisapaikalta, ja onhan se paljon mukavempi yöpyä hotellissa kun asua autossa ;) että ainakin nyt vielä riittää hyvin iso traikku ja hyvä vetoauto :)

  SvaraRadera
 5. Jos saa kysyä niin miten/missä opiskelet juristiksi? :) Sekä minkälaiset opiskelutaustat sinulla, että miten pääsee opiskelemaan (:

  Tykkään blogistasi paljon ja on kiva kun postailet usein :)

  SvaraRadera
 6. opiskelen Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä, täällä vaasassa on ns. Vaasan yksikkö: http://www.helsinki.fi/oik-vaasa/ ja nyt pystyy opiskelemaan maisteriin asti täällä, aikaisemmin piti notaarin tutkinnon jälkeen muuttaa Helsinkiin ja tehdä maisterinopinnot siellä. Minulla on lukio taustana, oikikseen on todella haastavat pääsykokeet, pääsin toisella yrityksellä sisään, muistan että meillä oli 3 pääsykoekirjaa luettavana, ja luin ne 7-8 kertaa läpi, en tehnyt mitään muuta 3-4 kuukauteen ennen pääsykoetta kun luin, lukeminen alkoi 9 aamulla,pidin päivällä n tunnin ruokatauon ja luin joskus jopa 23-24 astiin yöllä, että oli tosi tosi rankkaa, mutta kyllä kannatti :) opiskelut on minulla kestänyt aika kauan, mutta pidin välivuoden saksassa ja muutenkin ratsastus on ollut ykkösjuttuni joka on mennyt opiskelujen edellä.. mutta olen ihan tyytyväinen tähä, ehtii sitä tehdä töitä sitten loppuelämän vielä, ja silloin tosiaan ei ole ihan yhtä paljon "vapaa-aikaa" ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. heh, nyt alkoi kiinnostamaan! (: Olisi tosi kiva joku postaus menneisyydestäsi ( kuulostaapa synkältä? :D ) jossa kertoisit juuri opiskelu juttujasi sekä hevostelu aikaa ennen zebbeä ja hiltonia :)

   Radera
 7. haha se "synkkä" aika oli vaan sen 3-4kuukautta ennen pääsykoetta että ei se nyt niin paha ollut ;) mutta joo voin tehdä jossain vaiheessa sellaisen postauksenkin :) hevosia mulla on kuitenkin ollut 12-vuotiaasta asti :)

  SvaraRadera
 8. olis kiva tietää sun edellisistä hevosista vähän.

  SvaraRadera
 9. moikka! Voitte lukea mun hevosista tuolta "Sophias historia" sivuilta,voin kyllä kirjoittaa suomeksikin kun tuo on ruotsiksi kirjoitettu ;)

  SvaraRadera