Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 19 mars 2012

kyselyihin vastauksia!

jaahas, taaaaas sitä ollaan kipeenä, nyt on ehkä pahin olo pitkään aikaan, taisi poikaystäväni tartuttaa muhun sen ihanan flunssan; nenä ihan tukossa ja aivastuttaa koko ajan,plus kuumetta.. en saanut sitten viime yön nukuttua melkeen ollenkaan, joten taidan tänään jäädä kotiin lepäämään vaan, joten kaiken näköisiä kyselyitä saa laittaa mulle kun olisi aikaa vastailla niihin nyt :) sain jo pari kysymystä ja tässä niihin vastaukset:

1. Kysymys


Moikka! Tykkään sun blogistasi tosi paljon, bloggailet tarpeeksi usein ja käytät kivoja materiaaleja, postaukset eivät ole koskaa tylsiä (: Mahtavaa päästä seuraamaan näinkin tasokkaan ratsastajan arkea!!

Jos saa toivoa postauksia, niin olisi kiva tietää enemmän tavallisesta arkipäivästäsi, hevosesi ruokinnoista ja mitä teet työksesi, sillä harrastuksesi vie varmasti mukavasti rahaakin!

Nostan sulle kyllä tosissaan hattua kun jaksat tehdä töitä, opiskella, käydä salilla ja ratsastaa 2 hevosta! Itselläni 1 hevonen ja lukio ja sekin tuntuu jo työläältä! :D
2. Vastaus
Olen siis töissä Roschier asianajotoimistolla täällä Vaasassa, työpäiviä on n 7 kk:ssa, ja työpäivä klo: 08.30-16.30. Työpäivinä käyn joskus aamulla 06.45-07.30 aamuspinningillä(yleensä keväällä/kesällä) ja sitten töitten jälkeen kotiin syömään ja sen jälkeen tallille, tallilla minulla menee yleensä 3-4 tuntia riippuen kuinka pitkään liikutan hevoset.  Jos en ole käynyt ennen töitä salilla hoidan sen sitten myös töitten jälkeen, silloin yleensä saa pitää aika kiirettä kotiin vaihtamaan vaatteet että ehtii molemmat hevoset ratsastaa ja käydä salilla treenaamaasa :) kotona olen yleensä n 22-aikoihin. Niinä päivinä kun ei ole töitä yritän herätä siinä 7-8 aikoihin ja lähden joko heti aamusta tallille tai salille, sitten yritän päivällä kirjoittaa gradua ja hoitaa muita rästihommia, ja illalla sitten taas talli tai sali. Aluksi oli aika vaikeaa saada kaikki toimimaan ja niin että ehdin tehdä kaiken mutta kyllä siihen tottuu ja nyt tuntuu että ehdin vaikka kuinka hyvin :) on jopa aikaa vapaa-ajallekkin aina välillä :) en tietenkään ratsasta hevosia ihan joka päivä joten joskus menee nopeammin tallilla ja onneksi minulla on hevosenhoitaja joka myös käy hoitamassa ja liikuttamassa hevosiani välillä.
 Hevoset syö heinää 4 kertaa päivässä, ja Zebbe saa väkirehuja 3 kertaa päivässä ja Hilton ainakin vielä vaan 2 kertaa (sitten kun sekin rupeaa tekemään kunnolla töitä sille annetaan myös 3 kertaa pvässä väkirehut). Zebbe söi aikaisemmin Build up mysliä mutta olen nyt vaihtamassa sitä Racing Speed Poweriin, tämän lisäksi molemmat hevoset syö ½ litraa lesettä päivittäin, n 4dl pellavarouhetta,4dlmineralia, MSM pulveria,E-vitamiiniä,ja rolausrypsiöljyä. Zebbe syö kauraa n 4 litraa päivässä. Hilton saa nyt liikutuksen mukaan eli ehkä n litran päivässä.
2. Kysymys
Olisi kiinnostavaa lukea ajatuksiasi kilpailu jännityksestä ja minkälaisin ajatuksin sitä hallitset? Blogisi on todella hyvä, ja hyvään tyyliin kirjoitettu!:D tsemppiä treeniin ja radoille!

2. Vastaus 
Minä yleensä jännitän vaan kisoja jos pelkään että sattuu jotain "pahaa" eli silloin kun Zebbe oli nuorempi ja saattoi nousta pystyyn vähän milloin sattui jne.. silloin jännitin aika pahasti kyllä ennen kisoja :D mutta siinä sitten oli pakko yrittää hengitellä syvään ja keskittyä ratsastukseen ja hevoseen, eikä sitten ajatella sitä jännittämistä. Yleensä jännittäminen sitten katoaa kun olen ollut hevosen selässä pari minuuttia kun on tosiaan pakko keskittyä siihen ratsastukseen.  Jos jännitän yritän ottaa 5-10 minuuttia itsekseeni ennen kun menen selkään, esim hevosenhoitajani taluttelee hevosta ja minä istun autossa kuuntelen jotain hyvää musiikkia, esim lempibiisiäni ja yritän vaan keskittyä positiivisiin ajatuksiin,esim täydelliseen suoritukseen,ja se yleensä rauhoittaa mieltäni ja pääsen keskittymään siihen mitä minun pitää tehdä,ja jännitys katoaa.
 Mutta esim Ypäjällä ennen yrjöstarttiani jännitys johtui enemmän siitä että tuntui että meillä oli Zebben kanssa niin "vaikea tehtävä" edessämme ja se jännitti tosi paljon ja sitä jännitystä en ole ikinä aikaisemmin tuntenut, joten jännitin sielä radallakin pahasti... Seuraavaan kertaan meinaan ajatella että ratsastan palan kerrallaan,enkä murehdi niitä vaikeita asioita, esim en mieti piruettejä jo raviohjelmassa koska silloin raviohjelma menee pieleen sen takia, vaan otan yhden tehtävän kerrallaan. 
Sellaista, laittakaa mielellään lisää kysymyksiä :)

4 kommentarer

 1. Olisi mielenkiintoista kuulla satuloista yms. varusteista (tai niiden toimimattomuudesta!) Ja hevostesi lihashuollosta.
  Paranemisia, ja älä rasita itseäsi liikaa puolikuntoisena, ettet saa vakavia jälkitauteja!:)

  SvaraRadera
 2. Hei, tahtoisin vinkkejä kisaverkkaan. Miten saada kivasti eteenpäin pyrkivä ja kuuliainen hevonen lyhyessä verkassa ja mahdollisesti ruuhkaisella verkka-alueella? Erityisesti jos kyseessä on muutenkin hitaasti vertyvä tapaus :)

  SvaraRadera
 3. Mitä tarkoitat varusteiden toimimattomuudella? en oikeen ymmärtänyt kysymystä :) mitkä muut varusteet? voin tehdä postauksen viikon päästä lihashuollosta kun se hierooja käy hoitamassa hevoset, ehkä saan otettua vähän kuvia sen hoidoista :) se yleensä käyttää akupunktioo ja vielä tehostaa akupunktioo sähköllä, et ne lihakset oikeen "tärisee", hevoset kyllä tykkää ja on aina ollut ihan supersuperhyvät ratsastaa tämän jälkeen! ja kiitos, olen nyt kiltisti maannut sohvalla vaan eilisen ja tämän päivän, kävin kyllä hiltonin ratsastamassa mutta onneksi sain hevosenhoitajan mukaan joka ratsasti zebben eli ei ollut niin rankkaa ;)
  Vinkkejä kisaverkkaan: jos on ahdasta ja ruuhkainen verkka-alue minä ainakin yritän tehdä mahdollisimman paljon ensin käynnissä, pysähdyksiä väistöjä yms, ja sitten paljon siirtymisiä askellajien sisällä, ja pitää silmät auki että mihin mahtuu ratsastamaan :D. jos verryttelymahdollisuus on ajallisesti lyhyt ja hevonen vertyy hitaasti kannattaa ehkä verkata hevonen jo kotona vähän ennen kun lähtee matkaan(ellei oo kovin pitkä matka kisapaikalle).

  SvaraRadera
 4. Akupunktio on kyllä tosi tehokasta ja auttaa yllättävän moneen ja muutenkin tosi monipuolinen asia, ihan akupainannastakin on usein tosi paljon hyötyä. Jos saa kysyä, käytätkö hevosfysioterapeuttia tai kuka siis käy hevosia hoitamassa. Sähkölaite on akupunktiossakin usein sama kuin TNS laite, joka on muuten tosi hyvä käyttää ilman neulojakin, ja vaikka itselle. Ja halpa. Auttaa palautumiseen ja rentouttaa ja poistaa kipua ja vaikka mitä, liian vähän käytetty, vaikka nykyisin hevosillakin usein kaikenlaisia lihas ja selkä jumeja tms.Simppeli ja oikeastaa ei haittavaikutuksia. Vaatii ehkä viitselijäisyyttä vain. Kysy vaikka fyssarilta TNS jos kiinnostaa!

  Varusteista tarkoitin, ("toimimattomuudella") että oletko törmännyt varusteissa johonkin ongelmiin tai Löytänyt siis kehitettäviä kohtia johonkin eli ns. "varustepostauksia" mutta enemmänkin toiminnalliselta kannalta kuin vain "vain" ulkonäöltää. Mielestäni varusteiden toimivuus korostuu mitä korkeammalle mennään ja mitä vaikeampia asioita hevoseilta vaaditaan. Toki jokaisella ratsulla pitäisi olla oikeus sopivaan satulaan ja niin edelleen mutta kuitenkin..

  Oletko esim törmännyt satulaongelmiin, ja mitä niistä on aiheutunut ja miten korjattu. ja niin ed.

  SvaraRadera