Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 10 april 2012

Helpompi luokka viikonlopuksi...

Tuli vähän mietittyä uudelleen että ehkä meille tekis Zebben kanssa hyvää käydä ratsastamassa vähän helpompi luokka kisoissa, että saa vähän itseluottamusta takaisin eikä aina tuntuisi niin vaikealta.. joten ilmotin meidät NURK:in aluekisoihin, ratsastetaan siellä Vaativa B:O:lla, sennujen hallimestaruus. Kauan piti miettiä että meenkö vai en, kun musta tuntuu vähän "tyhmältä" mennä sillä tasolla(NURK:ssa on kyllä nyt kova taso että en sitä tarkoita),mutta en haluaisi Zebbellä mennä aluekisoihin lainkaan,tuntuu että tehdään takapakkia... Mutta otan tämän nyt treeninä ja sellasena "palautuskisana" että saataisiin tosiaan vähän itseluottamusta ja Zebbekin saisi tuntea että aina ei tarvitse olla niin vaiketa kisoissa :) Ja sekin,että isoin ongelma on se että Zebbe tulee vahvaksi radalla, ja sitäkin pitäisi korjata, se on helpompi tehdä luokassa missä ei tarvitse tehdä "temppuja", joten sen otan tavoitteeksi että saisin sen menemään niska rentona ohjelman läpi :)

 Löysin tosi kivat kuvat Terhi Lehtimäeltä viime viikonlopulta(saa klikattua isommaksi):
Hilton saa vielä odotella kisadebyyttiään, trimmaan sen ensin tosi hienoksi ja sitten vasta radoille ;) se tarvitsee vielä aikaa, kun on niin lihaksiton vielä, mutta parempi odottaa ja sitten häikäistä tuomarit kun tuoda puolivalmis hevonen radoille ;)

9 kommentarer

 1. Ratsastuksessa tulee aina välillä "takapakkia" ja mielestäni sen myöntäminen on ehdottoman tärkeää, jotta ratsastaja oikeasti voi kehittyä eteenpäin. Nöyryyshän se tämän lajin kulmakivi on...

  Mielestäni teidän viikonlopun suoritukset olivat hienoja, eikä niissä todellakaan ole mitään hävettävää! Jos ratsastajan itsevarmuus alkaa karista, täytyy toki tilanteeseen puuttua eikä halvaantua "pusertamaan täydellistä suoritusta" kansallisella tasolla, tekemisestä häviää ilo ja se kyllä näkyy noin vaativissa luokissa heti pistesaaliin menetyksenä. Tsemppiä ja onnistumisen kokemuksia!

  SvaraRadera
 2. Niinpä,olet aivan oikeassa! olin aika lannistunut kisojen jälkeen vaikka ehkä oikeastaan pitäisi olla ylpeä ja ajatella kuinka hienoa että itsekoulutettu hevonen on jo mennyt niin paljon eteenpäin näinä vuosina,ja nuorihan se on vielä että ajan myötä paranee, tämä on vielä treeniä meille mennä tällä tasolla,mutta kyllähän sitä välillä lannistuu, tärkeintä että osaa sitten nousta sieltä ja ajatella eteenpäin, mitä nyt yritän tehdä! kiitos kommentista :)

  SvaraRadera
 3. Hei, mitkä "työkalut" koet parhaaksi juuri tuon niskan rentouttamiseksi?

  Onko top dressage leireillä tai onko sinulla henkilökohtaista kokemusta ratsastajan psyykkisestä valmennuksesta?

  Ja todellakin ihan hyvin nuo teidän suoritukset meni, kun vertaa että ne varmaan on aika ekoja kertoja teillä yhdessä tuolla tasolla ja siinä kun siirrytään vaativista vaikeisiin niin on aika iso harppaus välissä, ja lisäksi vielä kun edetään vaikessa eteenpäin aina GPhen niin siinä joutuu nostamaan menemisesnsä oikeasti ihan toiselle tasolle.
  Itseäsikin varmaan jännitti ja silläkin on kauhea merkitys.
  mutta kyllä se siitä, kotonakin vai järkätä "harkkari" kisoja!
  tsemppiä! pieneenkin editykseen kannattaa olla tyytyväinen, milleistä tulee loppuviimein metri!:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Meillä on ollut psyykkisestä valmentautumisesta luentoja, mutta en nyt muista mitä siinä tarkalleen käytiin läpi. Itse yritän vaan fokusoida ratsastukseen mutta kyllä huomasin nyt nämä 2 viimeistä kisaa kun ollaan menty meidän ekat yrjöt että menin myös itse lukkoon koska jännitin! Että siinä minulla on paljon parantamisen varaa, miten oppisin ratsastamaan mahdollisimman keskittyneesti ja hyvin myös radalla. Yleensä verkka menee hyvin mutta kun pitäisi mennä radalle "lopetan" ratsastamisen. Tiedän sen ja yritän parantaa asiaa :)
   Juu kyllähän se tästä, on helppoa olla itsekriittinen mutta ei niin helppoa katsoa niitä hyviä asioita,kyllä se tästä pikkuhiljaa onneksi ollaan vasta alkukaudella ja koko vuosi aikaa kisata ja oppia ja parantaa tuloksia :)

   Radera
  2. niin ja niskan rentouttamisesta, eteen-alas ratsastusta, PALJON siirtymisiä missä pääsee hellittämään kädellä, ja kaikista tärkeintä että ei itse jää pitämään edestä vaan on itse mahdollisimman kevyt käden kanssa. Zebben kanssa parasta on ratsastaa se ERITTÄIN pyöreäksi edestä,ja nivelillä, eikä yrittää vääntää liikaa sitä kaulaa vaan antaa sen itse tulla sinne ja odottaa kunnes se rentoutuu. vaikea selittä näin sanoin mutta suurinpiirtein noin :)

   Radera
  3. Trkoitatko eteen alas nimenomaan enemmänkin pyöreäksi ratsastusta kuin ihan pitkäksi eteenalas, vaihdellen varmaan tietenkin, mutta painopioste enemmän pyöreydessä.

   Et kyllä ole yksin, asian kanssa, että verkka toimii ja radalla ratsastus jotenkin unohtuu!:D

   Jos saa kysyä kenelle veit satulan laitettavaksi tampereelle?

   Radera
 4. tarkoitan pyöreäksi ratsastusta,ei pitkäksi eteen alas :) Tampereen Ratsutarvikkeen Pulliainen katsoi satulani:)

  SvaraRadera
 5. Milloin varustepostaus on tulossa? (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. ollut vähän kiireitä tässä kisojen yms kanssa mutta sunnuntaina ajattelin yrittää ehtiä suursiivouksen kanssa niin sitten voin vähän postailla varusteistani ;P

   Radera