Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 19 april 2012

Taas reissuun..

Onhan se ihan kiva kun pääsee reissaileen niin usein mutta nyt olisin melkein mieluummin jäänyt kotiin kun en tykkää että tulee 3 pvän paussi hevosten treenin kanssa, varsinkaan Hiltonin kanssa kun se kyllä kaipaisi nyt melkeen joka päiväistä ratsastusta että lopettais ton sen "testailun". Se on ollut tosi kiva nyt tämän viikon, ei ole tehnyt mitään "tuhmuuksia" ja tuntuu että olen päässyt vaikuttamaan siihen paljon paremmin jo. Tänään se kerran vähä temppuili kun maneesissa oli jopa (!) kaks muuta hevosta, piti vissiin vähän machoilla ;) olen vaan päättänyt että suutun sille heti ja kunnolla että se nyt oikeasti sais noi jutut pois päästään. Meni sitten pätkittäin tosi hienosti ja pystyin jumppaamaan sitä jo paremmin kuin ennen. Vasemmassa laukassa se on nyt parin päivän sisällä suoristunut tosi paljo!! Pystyn melkeen asettamaan sitä uloskin päin välillä ilman että se menettää tasapainon :) kyllä se tästä, se tekee suuria edistysaskelia joka päivä!


 Zebben kanssa työskentelin eniten laukassa kokoamisia ja isoja työskentelypiruettejä. Oikeassa kierroksessa tekee tosi helposti mutta vasemmassa kierroksessa huomaa että vasen takajalka on liian heikko kun ei oikeen haluaisi kantaa sillä niin paljon kun piruetissa pitäisi. Teki kyllä tänään jo suht hyvä käännöksiä kun tein tosiaan todella isoja, ja kokoaa suoralla uralla paremmin vasemmassa kierroksessa. Tein lopuksi vähän piaffea myös, ja se teki superhienosti!! Joskus on päiviä kun ei tarvitse kun ajatella piffiä niin Zebbe tekee todella tahdikasta ja hyvää piaffia, ja sitten on niitä päiviä kun tuntuu että se ei edes tiedä mikä se piaffi on :D mutta tänään oli siis erittäin hyvä päivä sen suhteen. Hyvä treenata näitäkin asioita aina välillä.


 Huomenna aamulla sitten lähtee lento Vaasasta sinne Riikaan ja kotiin tullaan sunnuntaina myöhään illalla. Hepat juoksutetaan pe ja su ja la:na niillä on sitten vapaapäivä. Maanantaina jatkan sitten treeniä! nopeasti se Jyväskylän kisa ja 6-vee cupin 1 osakilp lähenee...

5 kommentarer

 1. Oletko muuten kokeillut minkäverran maastatyöskentelyä hiltonilla? ihan västöjä tms. maastakäsin. Toimii usein tosi hyvin nuorilla, löytävät jotenkin "oman kroppansa helpommin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! mä juoksutan Hiltonia tosi paljon, ja nyt pikkuhiljaa pienemmmällä ja pienemmällä ympyrällä pätkittäin missä se kokoaa erittäin hyvin ja saa itse löytää tasapainonsa ja jalkansa ;P en muuten tee maastakäsin työskentelyä,kun en osaa ja tuntuu että tekisin enemmän haittaa kun hyötyä.. Hilton toimii nyt myös niin hyvin selästä että en näe että olisi tarvettakaan :) kun lähdemme Holgan luokse saksaan kesällä niin Hiltonille opetetaan maastakäsin piaffityöskentely, siellä on sellanen guru joka on m.m opettanu Salinerolle, ja muille staroille piaffit aikoinaan ;)

   Radera
  2. Jos ei muuta niin vaihteluksi ainakin, hyödyllinen taito etenkin ongelmatilanteissa ja muutenkin kannattaa perehtyä jossain vaiheessa jos on hyviä opettajia!:D

   Radera
 2. Ei kuulu sinänsä asiaan, mutta luin vanhempia postauksiasi,ja siellä se kuului. Eli paljonko hintasi on pitää 1h ratsastustunti Vaasassa?:) sellainen suurinpiirteinen hinta meinaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaasassa se on 20eur per tunti, ja se tunti on yleensä n 45min tai riippuen ratsukosta :)

   Radera