Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 16 april 2012

kesäkuntoon 2012 alkoi tänään!

eli ratsastajan kesäkuntoon, ei hevosten ;P eli nyt alkaa cardio-treenit kunnolla, parhaiten toimii kun käyn aamulla joko aamuspinnigillä,crosstrainereilla tai aamulenkillä ennen aamupalaa. Tää on tämmönen oma juttu mitä teen joka kevät koska haluan  rasvaa pois että vatsalihakset tulee näkyviin ja että voin kesällä olla bikiineissä rannalla :D ja toinen asia mikä on tässä hyvä että kunto paranee ja jaksaa paremmin kesähelteessä kisoissa ratsastaa... Hiilarit jätän myös kokonaan pois ja syön vaan proteiinia ja salaattia &hedelmiä. Mun mielestä tulee tosi freeshi olo ja jaksaa paljon paremmin kun jättää hiilarit pois.
Minä ainakin näen itseni urheilijana kun olen kilparatsastaja ja mielestäni on myös todella tärkeää että katsoo oman lihaskunnon ja ruokavalinnon perään jotta voi ratsastaa mahdollisimman hyvin.

 Aamutreenien jälkeen kävin ratsastamassa hepat, molemmat oli tänään oikeen hyvät! Zebbe työskenteli superhyvin lopuksi ravissa, sain sen oikeen takaosalle ja se nosteli hienosti etujalkoja! Tein myös paljon kokoamisia laukassa, lähinnä vastalaukassa kun tuntuu että se on helpompi, varsinkin vasemmassa laukassa, kun saan sen oikeassa kierroksessa paremmin läpi ja asetettua vasemmalle, samalla kun kokoan piruettilaukkaan. Ajattelin tehdä tätä vahvistavaa treeniä nyt pari viikkoa laukassa niin ehkä sitten onkin jo helpompi myös kääntää se piruetti.

 Hilton oli ehkä vähän väsynyt kun tuntui vähän heikolta takaa, mutta se oli tänään jo paljon suorempi vasemmassa laukassa,kun on ollut sinne tosi vino (heittää oikean lavan ulos,ja työntää takaosan sisälle, ja haluaa olla vasemmassa asetuksessa, jos yritän suoristaa oikealla ohjalla ja vasemmalla pohkeella se nostaa päätä ja menettää tasapainon), mutta tänään pystyin laukkaamaan sen kanssa niin että se oli melkeen täysin suora rungostaan! kaulasta sain sen suoraksi ja oikean lavan "sisään" mutta takajalat olivat vielä hieman uran sisäpuolella, kyllä se siitä :) oikeassa laukassa se on superhyvä siinä voi jo tehdä vähän kokoamisia! Ravissa huomaa että tahti ei aina halua säilyä mutta sitä pitää vaan vahvistaa,voin jo kuitenkin mennä harjoitusravissa pidempiä pätkiä ilman että se väsyy. Nuoren hevosen kanssa kannattaa tehdä eniten laukkatyöskentelyä koska se vahvistaa hevosta eniten!

 Teen varmaan suht rankat treenit molempien kanssa torstaihin asti, koska perjantaina lähdemme Riikaan ja tulemme vasta sunnuntai-iltana kotiin joten sitten pojilla on 3 rennompaa päivää putkeen :)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar