Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 18 april 2012

Myydään

Taas olis vähä ylimäärästä tavaraa mistä haluaisin päästä eroon :

- Prestige D1, musta istuin 17, runko suht kapea. Teetetty lyhytselkäiselle ja hieman takakorkealle hevoselle. Pari vuotta vanha erittäin hyvin pidetty, hp 2900eur uutena maksoi lähemmäs 4500eur. EN LÄHETÄ SOVITETTAVAKSI!

- Mattes correction pad, musta ilman karvoja. KERRAN käytetty 90eur

- Veredus Piaffe valkoiset etujalan suojat koko M, sopii normirakenteiselle pv:lle (Zebbelle istuivat hyvin), vanhaa mallia. 50eur

- Schockemöhlen tumsiniset kokopaikka housut koko 72, vähän käytetyt,kuin uudet 70eur(ovh 169eur)


Laitan kuvia kunhan ehdin :)

Haluan tilata Zebbelle kunnon mittatilaussatulan kun tuo D1 ei istu sille enää ollenkaan :/ Hiltonin D1:llä pystyn menemään vielä, liikkuu sillä hyvin mutta ei se sovi sille ihan täydellisesti. sen oma on liian kapea. Mietin tässä Hennigin, Antareksen ja Childericin välillä. Onko teillä kokemuksia näistä satuloista ? Itse olen vain istunut Childericissä ja se on tosi mukava ainakin istua! Hennigin satulat on mun mielestä aika rumia :/ mutta ovat tosi laadukkaat.. Antareksestakaan ei omia kokemuksia.

14 kommentarer

 1. Itse olen päässyt aika paljon ratsastamaan kaikissa em. satuloissa ja Hennigin puolesta liputan. Antaréksista pidän vähiten.

  SvaraRadera
 2. Antareksen jälleenmyynti ainakin tosi hankalaa, monet ei ota niitä ees vaihdossa,

  vaikka kys. satulat ovat ns. mittatilaus satuloita nekin kuitenkin kootaan parhaiten sopivista komponenteista, usein vielä samanlaiselle rungolle kaikki..

  Itselläni on ollut myös mittatilaus satuloita, mutta isoliikkeiselle ja vinolapaiselle d1 sen se lavan tila on ihan ehdoton, sitä ei ole missään muussa niin hyvin. kun loppuviimein niitä mittatilaus satuloitakaan ei tehdä liikkeeseen vaan paikallaan olevaan selkään, joten asia on täysin eri. oletko varma että sun prestigee e saada sopivaksi leventämällä runkoa ja toppaamalla.

  Ratsastajallehan mittatilauspenkeissä on kivoja valinnan mahdollisuuksia mm polvitukien suuruus, istuimen koko ja syvyys, siipien leikkaus ja yms yms..

  mutta voin sanoa että mittatilaus ei tee autuaaksi, usein niissä menee vielä kohtuuttoman kauan.

  Toki sinänsä miellyttäviä ovat mm. childerickin satulat, mutta uusia innovaatioita niissä on valitettavan vähän, juuri hevosta ajatellen, sillä nykyhevosten liikelaajuus on monilta osin suurentunut niin paljon..

  SvaraRadera
 3. yksi mahdollisuus olisi vielä jos Saksassa kesällä he voisivat muokata tuon Zebben satulan uudelleen. Itse tykkän myös todella paljon tästä satulasta enkä mielellään sitä vaihtaisi pois :/ mutta tärkeintä on että satula istuu hevoselle..

  SvaraRadera
 4. Childeric on kyllä äärettömän mukava satula, joten sille täältä ääni :)

  SvaraRadera
 5. heippa,
  Joo suosittelen todellakin fiksaamaan D1stä varsinkin jos itse siitä tykkäät, hyvä satulaseppä kun tulee paikanpäälle kaymään ja katsoo liikkeessäkin niin on varmasti yhtä sopiva tai parempikin kuin mittatilaus, ja oikeastaan se on sama asia, mutta huolellisemmin tehty. Tosin suuremmassa osassa (hennigistä en ole varma, ainakin yhden hennigin tilanneen tiedän ,ja ei se nyt erityisen hyvä ollutkaan hevoselle) on aika huonosti mitään uusia innovaatioita kuten d1, zebbelläkin on suht laaja lavan liike, jolloin se voi olla tarpeellinen

  Ja ei se mittatilauskaan hevoselle sen kummenpi ole kuin että rungon leveys katsotaan sopivaksi ja sitten toppaukset sovitetaan sopivaksi, (sillä erolla että sitä toppausta ei välttämättä tarkisteta liikkeessä yms. ja korjaus paljon vaikeampaa verrattuna siihen jos hommaat hyvän satulasepän tallille ja hän toppaa sen liikkeen ja selän mukaan. Hyviä seppiä on suomessakin ja ei siihen kesäänkään mikään pitkä matka ole..

  Kokeilisin tämän fiksausvaihtoehdon ensin, todennäköisemmin pääset parempaan lopputulokseen.

  Minulla ei ainakaan ole juuri hevosen kantilta mitenkään erityisiä kokemuksia "mittatilaussatuloista", ratsastajan persausta ja silmää ne kyllä usein miellyttävät ja on niissä sellanen kiva luksus leima mutt hevosta se ei lämmitä

  SvaraRadera
 6. Suomessa toimivia satula ja valjasseppiä
  mm. satu ritari tulee paikanpäälle ja pystyy toppaamaan siinä, topannut mun d1 stä ja aina ollaan saatu hyväksi, vaikka helppoa se ei ole ollut, mutta tekee vaikka kahteen kertaan jos ei heti toimi.

  muitakin hyviä on varmasti;

  http://www.kase.fi/valjasjasatulasepat/jasenet.htm

  Niin ja ei se mittatilaus satulakaan ennen kesää tule jos sitä nyt alkaa tilaamaan, toppauksen voi saada heti kun sepän saa vaan paikalla.

  D1siä levittää ainakin ratsukellari tampereella.

  Mielestäni satulan muokkaaminen on jotenkin paitsiossa suomessa, vaikka se on ihan todella pätevä vaihtoehto, ei heti tarvitse satulaa vaihtaa jos siinä jotain ongelmaa ilmenee. Prestigeissäkin on se suuntaan ja toiseen muokattava runko

  SvaraRadera
 7. Tarvitsisin satulan takakorkealle ja lyhytselkäiselle (satulat kippaa helposti "nenälleen") hevosellani. Nyt on käytössä Prestigen Doge (33), mietin että voisiko tuo sinun D1 sopia. Sovitin M-runkoista D1-satulaa aiemmin ja oli etukenossa ratsastajan kanssa. Osaatko sanoa, mitä muutoksia tuohon satulaasi on tehty että sopii takakorkealle?

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Tuo minunkin D1 kippaa eteen Zebben selässä vaikka on liian kapea.. siitä on otettu melkeen kaikki toppaukset takaa pois jotta se istuisi paremmin takakorkealle. Zebbe ei ole kovin takakorkea mutta vähän. Satulaa levennettiin viimeksi kun olin saksassa. satula on muistaakseni m-runkoinen ja sitä on levennetty kerran.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Hennig saa kyllä minun ääneni, monta on tullut testattua ja kaikki olleet mahtavia ratsastaa! Childericit hyvän oloisia ja niistä kuullut myös paljon kehuja, ovat mielestäni hieman Hennigejä pehmeämpiä. Antareksen koulusatulaan useammat tutut olleet tyytymättömiä jostain syystä.

  Onnea satulan etsintään!

  SvaraRadera
 10. Vaikuttaa siltä että Antareksen saa unohtaa :D

  SvaraRadera
 11. Har själv en Hennig, älskar den! Inte den fula Sofa-modellen, utan en som ser mer vanlig ut. Men gillar också Childericen, åtminstone den djupare modellen. Hennigen tror jag är med hållbar i lädret?

  SvaraRadera
 12. Ajankohtainen aihe täälläkin, koska oma hevonen on isolapainen, lyhytselkäinen ja hiukan takakorkea, jolle suositetltiin Amerigo DJ Dressagea.
  En ole saanut Amerigo DJ:tä mistään sovitettavaksi, mutta olisiko Childeric ja Hennig myös suunniteltavissa takakorkeille?
  Ratsukellarista kerrottiin, että peruskoulusatulat eivät takakorkeille sovi, ainakaan sellaisinaan, vaan tarvittaisiin litistetyt takatyynyt.

  SvaraRadera
 13. Henning tosi kiva istua, mutta kaikki hevoset eivät pidä kun takatoppaukset tulevat niin laajalle alueelle. On muuten tosi pätevä kaveri tapasin hänet erään satulan tekemisen yhteydessä:) Childericistä pidän myös. Antareksesta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tutut eivät ole kehuneet. Omalle hevoselle ei mittatilaussatula onnistu; seisoo paikalla ollessaan kuin notkoselkäinen lehmä, mutta ratsastaessa kantaa itsensä ja muuttuu aivan erimalliseksi selästä kuin paikalla ollessaa...

  Satulaongelmat on tosi ärsyttäviä:(

  SvaraRadera