Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 15 april 2012

Hilton gör framsteg!

Hilton har varit riktigt bra att rida nu dom senaste dagarna, har fått honom mera loss och framför skänkeln. Han lyssnar också bättre och man kan kräva lite mera utan att han "går emot" mej o stegrar, vilket han gjort tidigare, men han fick veta sin plats o nu lyssnar han mycket bättre.. ska trappa upp träningen nu lite och bygga muskler o mera styrka åt honom! Han verkar helt återställd efter operationen och har inte haft några symptom på benet alls så behöver nog inte bekymra mig över det. 6-års cupens första deltävling går i slutet på maj så det skulle ju vara ett passlit mål att få honom trimmad tills dess! vi får se hur det går :)


 Zebbe saikin sitten vähän kevyeemmän päivän tänään, vähän "lenkkeiltiin" maneesissa, Zebben mielestä oli hauskaa kun maneesissa oli meidän lisäksi 4 ratsukkoa niin se oli vähän innoissaan, mun ihana heppa <3 Zebbe vaan on niin söpö että en tiedä mitä tekisin ilman sitä :)

Ajattelin vähän jakaa tän "varustepostauksen" eri osiin kun muuten tulee niin pitkä postaus etten jaksa :D

 Aloitan vaikka hevosten suojilla & pinteleillä:

 Itse käytän kotitreeneissä yleensä suojia, kun ne on helpot laittaa päälle ja ottaa pois :) käytössä ovat enimmäkseen Eskadronin Allround suojat, BR pro Max-suojat(nämä on ihan samanlaiset kun eskadronin allround suojat), ja Hööksiltä ostetut "karvasuojat". nuo Eskadronin ja BR:n suojat ovat melkeen parhaat kun ne saa helposti pestyä. Karvasuojat menevät heti likaiseksi ja ne pitää pestä aina koneessa että niistä tulee taas siistit. mutta ne ovat varmaan hevosen jalkoihin kivat kun ovat niin pehmeät.
Kuvassa Eskadronin allround suojat ja eskadronin lampaankarvabootsit hiltonilla :)

Zebbellä käytän lähes poikkeukseellisesti etusissa bootseja, kun se on niin hyvä polkemaan jalkoihinsa :/ näkisitte meidän bootsit, tänään just nauroin meidän "kotikäyttö" bootseille kun ne on ihan rikkinäiset hyvä kun ne pysyy vielä edes päällä :D mutta mieluummin että ne menee rikki kun Zebben jalat.. Parhaimmat bootsit ehdottomasti Eskadronin lampaankarvabootsit, minulla on mustat ja valkoiset ja just tilasin ruskeat sellaiset! Ne ei hinkkaa ja ovat myös mun mielestä hienon näköiset :) kotona käytän kyllä paljon ihan perus Horzen neopren bootseja juuri sen takia kun Zebbe hajottaa ne tosi nopeasti niin saa sitten hajoittaa noita Horzen 10euron bootseja niin paljon kun haluaa ;P

Tässä näkyy ne pitkät patjat, itse tykkään enemmän näistä kun niistä lyhkäsistä.
Pintelit laitan yleensä vaan valmennuksiin tai palkintojenjakoihin, ja parhaimmat mun mielestä ovat Equilinen fleecepintelit ja Eskadronin fleecepintelit ( equilinet ovat kyllä paremmat). Alle laitan Eskadronin pintelipatjat ja olen ruvennut käyttämään niitä pidempiä mallisia, jotka kyllä näkyy sitten pinteleitten alla mutta se nyt ei mua haittaa kun ne suojaa paremmin, varsinkin Hiltonille ne normi patjat ovat ihan liian lyhyet.

 Tallissa & tarhassa Zebbellä on hokki-aikana AINA paksut Equilinen tallipajtat ja lämpöpintelit(Equilinen) koska se muuten rikkoo jalkansa.. Nyt sillä on Back on Trackin suojat takajaloissa, sisällä ja ulkona.
 Hiltonilla olen myös käyttänyt Back on Track suojia tallissa ja tarhassa takajaloissa mutta vaihdelen välillä ja laitan patjat&lämppärit, sillä on takasissa sen irtopalaleikkauksen takia, ei tule nestettä jalkaan.

 Jatkan joku toinen kerta sitten varustepostauksia ;)

9 kommentarer

 1. pakko kysyä, siis saako noita eskadronin karvabootseja myös ruskeena?

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu saa, en tiedä saako vielä suomesta tilattua kun ne on mun mielestä tänä vuonna tullu "markkinoille", mutta sitten saa myös noita allround suojia nyt myös ruskeana ;)

   Radera
 2. Heip, Oletko huomannut niillä BOT tallisuojilla vaikutusta nesteenpoistumiseen jaloista? Tai muuta vaikutusta?

  Entä kerääntyykö sun hepoille suojien alle helposti hiekkaa?, sitten vielä jos jalka hikoaa niin siitä koktailista tulee etenkin vaaleisiin jalkoihin "tahroja", oletko huomannut karvapehmusteisten suojien auttavan tähän ongelmaan, ne ainakin hiertymiä ehkäisevät..

  sekava selostus, toivottavasti ymmärsit..

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Kyllä Hiltonin takaset oli tosi kuivat kun BOT:it ollut yön yli päällä, mutta ovat myös suht kuivat kun on vaan normi tallipintelit, mutta on siinä pieni ero. Zebbellä ei ikinä oo nestettä jaloissa että ne on aina yhtä kuivat onko BOT vai ei :) esim BOT-verkkoloimella (jota käytän molemmilla hevosilla talliloimien alla) on kyllä vaikutus, olen huomannut jos joskus pitänyt pari päivää loimen poissa, ja nyt kun ostin Hiltonille pari viikkoa sitten sen verkkoloimen niin se on tuntunut paremmalta ja "pehmeämmältä" ratsastaa.
   Suojien alle tulee melkeen aina takajalkoihin vähän hiekkaa mutta ei niin pahasti että hiertäisi. etusiin ei tule lähes ollenkaan. "karvasuojiin" tulee kyllä samalla tavalla hiekkaa takajalkoihin mutta se on niin vähä että ei sillä mtn merkitystä ole :)

   Radera
  2. olen etsinyt just kisoihin sellasia verkka suojia joista ei tulis jälkiä valkoisiin jalkoihin.. niin siihen mietin että auttaako karva suojat, kun ovat ns ilmavammat..?

   Radera
  3. mulla on sellaiset karvaiset verkkasuojat myös noitten eskadronien ja BR:n suojien lisäksi ( katso http://www.smeagarden.se/benskyddmedteddy-p-531.html ) valitettavasti Zebbellä on niin tummat jalat että en ole pistänyt huomiota siihen tuleeko jälkiä jalkoihin vai ei, mutta muistaakseni noista ei tule ainakaan yhtä pahat kun eskadronin omista :) kannattaa kokeilla nuo on tosi kivat suojat ja todella edulliset myös :)

   Radera
 3. Hei Sophia,

  nyt kun varusteista postaat niin kysyisin mikä on kantasi kypärän käytöstä ratsataessa?

  Vetoaisin sinuun siksi, että pidät blogia ja kuulut Top Dressage Finlandiin, toimimaan edelläkäviän tavoin ja julkaisemaan blogissasi vain sellaisia ratsastus kuvia (siis varsinkin treenikuvia) joissa käytät kypärää. Ja lisäksi nostamaan kypärän käytön tärkeyttä esille luontevissa julkisissa yhteyksissä mm. varustepostauksissa :) (tai vaikka kypäräsponsorin hankinnalla!:D)

  Tämä siksi että kypärä tulee varmasti jatkossa tulevaisuudessa pakolliseksi kaikkii ratsatuksen lajeihin ja sen käyttö nykyäänkään ratsastaessa ei ole tyhmyyttä. Ratsastushan on rankattu yhdeksi vaarallisimmista urheilulajeista.

  Lisäksi se olisi kiva tempaus muistaa että suomessa toimiva aivovammaliitto täyttää 20 vuotta tänävuonna.  Aurinkoista kevättä!:)
  -Jose

  SvaraRadera
  Svar
  1. moikka! tottakai kypärän käyttö on tosi hyvä asia ja kannustan kaikkia käyttämään kypärää. itse käytän aina hiltonilla kypärää mutta Zebben kanssa ratsastan melkeen aina ilman kypärää, luotan varmaan siihen liian paljon kun se on niin kiltti ;) eikä niin saisi tehdä koska tapaturma voi tapahtua kenelle tahansa vaikka olisi kuinka kiltti hevonen alla, kyseessä on kuitenkin eläin joka voi säikähtää tai vaikka vaan kompastua. Että siinä olisi mulla parantamisen varaa että yrittäisin muistaa pistää sen kypärän päälle myös kun ratsastan Zebbellä! On tosi hienoa että monet ovat alkaneet käyttää kypärää myös frakkiluokissa, ja tästä tulee varmaan sellainen "muoti-ilmiö" pian, just sen takia kun tunnetummat ratsastajat käyttävät kypärää myös niitten gp-hevosilla!

   Radera
  2. like! ja varsinkin jos ratsastaa muiden ratsukkojen kanssa samaan aikaan, en todellakaan luota aina että kaikilla kanssa ratsastajilla on hevosensa aina hanskassa. vaikka omaan luottaisin 100%

   Radera