Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 4 februari 2014

Huoltotäyteinen viikko!

Eilen hepat rokotettiin joten nyt pitää pari päivää ottaa rauhallisemmin. Tänään päätin sitten vähän pestä ja puunata poikia, Zebben hännän pesinkin jo eilen ja tänään siltä lähti sitten karvat ( epätoivoisesti yritin sitä klipata kun se sen karva olikin aika lyhyt ennestään :P ) mutta sain vähän pois ja näytti siistimmältä.

Hiltonin karva on vielä niin lyhyt että sitä ei tarvi onneks enää klipata, mutta vähän harjaa siistin ja harjasin huolella :)
Harja ennen...

... ja jälkeen (leikkaan aina saksilla harjan)
Huomenna hepat raspataankin sitten ja ehkä sitten loppuviikosta pääsis pikkuhiljaa taas treenaamaan. Paitsi että sitten ehdinkin viikon verran vaan ratsastaa kunnes lähdetään lomareissulle poikaystäväni kanssa, tarkoitus olis lähteä Thaimaan Krabille pariksi viikoksi, aikas ihanaa kyllä! Sen jälkeen kun tullaan kotiin niin toivon todellakin että oman tallin maneesi olis jo valmis, sitä on niinkuin odotettu jo jonkin aikaa...

6 kommentarer

 1. Voitko antaa vinkkejä miten leikkaat harjan? :)

  SvaraRadera
 2. Mekin aina leikataan saksilla harja! Ihania kuvia

  SvaraRadera
 3. pitääkö sun hepat rauhoittaa raspausta varten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne rauhoitetaan ehdottomasti aina riippumatta olisko "tarve" vai ei, aina on riski että jotain sattuu jos ei rauhoita kun raspataan joten sen takia ei ikinä tulisi mieleenkään kokeilla ilman rauhoitusta :)

   Radera
 4. Mäkin leikkaan saksilla aina omien hevosteni harjat, kun mun mielest se on paljon helpompaa sillee. Tossa kun noita aikasempia postauksia selailin nii tuli mieleen tällänen juttu että kuinka usein ratsastat pelkillä nivelkuolaimilla, vai mitkä Zebbelläja Hiltonilla onkaan(siis ettet käytä kankia)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin on munkin mielestä, eikä hepat oikeen tykkää kun harjaa nyppii, tai mun omat ei ainakaan tykkää :) Mä ratsastan Zebbeä tosi usein nivelillä ihan sen takia koska se on parempi suustaan näin ja jos meen liian paljon kangilla se tulee helposti liian vahvaksi. Hiltonia ratsastan kyllä useammin kangilla mutta yritän senkin kanssa mennä enemmän nivelillä, ihan vaan sen takia koska nivelet ovat kiltimmät enkä näe syytä miksi menisin aina kangilla, kun ne ovat kuitenkin kovemmat kuin nivelet. Kisoissahan on pakko mennä kangilla joten sen takia pitää ainakin joskus niilläkin ratsastaa mutta talvisin voi hyvin pitää pidempiäkin pausseja kangista :) hevosen suu pysyy yleensä herkempänä myös näin ja nivelillä huomaa paremmin onko hevonen oikeesti rehellisesti avuilla vai ei :)

   Radera