Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 15 februari 2014

Jalat irti!

Eilen kävin maneesilla, ja keskityin täysin mun omaan istuntaan ja siihen että oikeesti istun jalat täysin irti hevosesta, ja vaan silloin kun hevonen ei mene eteen niin käytän pohjetta, ja sen jälkeen jalka heti irti taas, jotta en missään vaiheessa jää puristamaan polvilla tai reisillä,mitä muuten teen helposti. Pystyin paremmin keskittymään tuohon nyt kun ratsastin itse, ja Hilton oli ihan super superhyvä kun alkuun sai pari kertaa herättää ja muistuttaa sitä että sen pitää liikkua itse eteen eikä niin että mun pitää joka askeleella pyytää sitä eteen. Keskityinkin sitten koko ratsastuksen ajan vaan ja ainoastaan siirtymisiin, eteen kiinni, eteen kiinni, koko ajan ja olin tarkka että Hilton reagoi todella herkkään pohkeeseen ja sen piti oikeesti lähtee melkeen lentoon kun käytin pohjetta.


Tästä se pikkuhiljaa muuttui niin herkäksi että riitti lopussa kun vaan vähän kevyeesti kosketin alapohkeella niin se lähti heti eteen ja takajalat aktivoitui. Pystyin jopa tekemään piruettilaukkaa niin että jalat oli kokonaan irti, tätä en ole ikinä ennen pystynyt tekemään! Niin ihanaa kun sai valmennuksesta hyviä neuvoja mitä voin nyt itsekseni sitten työstää vielä paremmin. Hilton muuttui paljon suoremmaksi myös ja sain siis oikeesti superhyvän tuntuman kun se oli suoraan mun alla, aktiivinen takaa vaikka pidinkin jalat pitkinä rentoina vaan siinä sivulla.

Zebbe oli alkuun vähän hankala edestä, nosti kieltä ylös mikä on tosi tosi huono juttu ja huolestuin aika lailla kun se ei ole sitä näillä uusilla kuolaimilla tehnyt. Mutta löysäsin kankiketjua sitten hieman ja sen jälkeen se oli paljon parempi taas,ja rentoutui suustaan ( Jeanna nosti kankikuolainta yhdellä reiällä joten se kankiketju oli sen jälkeen ilmeisesti vähän liian kireä kun se kuolain tuli korkeammalle). Tein Zebbenkin kanssa todella paljon siirtymisiä ja sen kanssa työskentelin vaan ravissa taas, yritän nyt panostaa tuohon raviin vaan jotta saadaan se pian kondikseen :) tein parit ravisulutkin ja oikealle oli helppoa vasemmalle tein tosi loivasti, koska halusin että se säilyy rentona siinä asetuksessa.


Nyt kun lähden reissuun ja olen niin kauan poissa niin ajattelin ajastaa teille jotain postauksia mutta tarvitsen vähän ehdotuksia että mistä haluatte lukea? Varustepostausta en ehdi tehdä kun en ehdi kuvata kaikkia mun varusteita, mutta ajattelin sen tehdä sitten kun tulen kotiin,kun on paremmin aikaa. Ratsastushistoriani postauksen olen jo tehnyt ja se on ajastettu ensi viikolle. Mutta jotain muuta mistä haluatte että kirjoitan?13 kommentarer

 1. Kiva postaus! :)

  SvaraRadera
 2. Kirjoittelisitko ajatuksia kisaamisesta? Kisakalenterin suunnittelusta, siitä millai pakkaat kisoihin, miten valmistaudut muuten? Mitä teet vaikka viikko ennen kisoja? Miten koet/näet erilaisten kisaorganisaatioiden toiminnan, mitä tekisit itse kisajärjestäjänä? Ihana blogi, tämän parissa viihtyy!

  SvaraRadera
 3. Postaus siitä miksi harrastat juuri ratsastusta, My Day tai postaus siitä millainen olisi unelmiesi talli.

  SvaraRadera
 4. hevosesi ruokinnastasi

  SvaraRadera
 5. Kirjoitit, että sun piti huomauttaa Hiltonia - miten teit sen? Tarkoittaako jalat irti oikeasti ihan irti, että jalan ja kyljen välistä näkee, vai jotain että jalka on kyljessä mutta omalla painollaan vai jotain muuta? Jospa tästä saisi omaan ratsastukseen jotain vinkkiä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jalat irti, mutta kuitenkin lähellä hevosta, alapohje oli ehkä pari senttiä hevosesta irti, mutta periaatteessa niin että koko jalka "lepää" vaan hevosen sivuja vasten yhtään puristamatta. huomautan alapohkeella, nopea signaali alapohkeella jonka jälkeen heti irti, jos ei reaktiota niin toisen kerran vähän voimakkaammalla signaalilla, ja siitä taas heti pohje irti kun reaktio tulee, ja alussa ei haittaa vaikka hevonen ottaa laukalle,melkeen vaan parempi niin että se oppii reagoimaan helposti pohkeelle. :)

   Radera
 6. Vaikka kisakauteen onkin vielä aikaa, niin kirjoita sun viime hetken kisavalmisteluista. Esim. jos lähdet aamulla klo 9 kisoihin niin mitä teet edellisenä iltana, moneltako aamulla heräät & paljonko varaat aikaa kullekin toimenpiteelle (harjaus, letitys yms.). Mainitse myös esim. hiustenlaitto ja meikkaus! :)

  SvaraRadera
 7. Muakin kiinnostaa, että mitä teit saadaksesi Hiltonin hereille? Miten sait sen pohkeelle niin herkäksi? Kirjoitit aiemmin saaneesi valmennuksessa vinkkiä olla sähköinen jalalla. Osaatko selittää sitä tarkemmin? Itsellä hevonen, joka on tosi hidas pohkeelle ja motivaatio kentällä hukassa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nimenomaan sillä että jalka on muuten täysin irti hevosesta, silloin kun pohjetta käyttää niin hevonenhan reagoi siihen herkemmin kuin jos pohje on koko ajan vähän kiinni. en oikeen tiedä miten selitän tuon "sähköisen" jalan, siinä pitää vaan itse olla todella nopea pohkeen kanssa ja vaatia reaktiota :) ja kiittää hevosta AINA kun se reagoi, siitä se sitten reagoi helpommin ja helpommin kun tekee tarpeeksi monta toistoa ja siirtymistä. :)

   Radera
 8. Aivan ihana blogi sinulla!
  Kiinnostaisi myös tietää hevostesi ruokinnasta, mitä syötät ja miksi ja onko joitain rehuja, jotka olet todennut erityisen hyviksi tai päinvastoin.
  Onko nuo Hiltonin suojat kuinka "suojaavat"? Mistä olet ne ostanut, todella kivan näköiset! :)

  SvaraRadera
 9. Heppojen ruokinta ja kisavalmistelut kiinnostaa :) en oo ennen tainnu ennen kommentoida, mutta sanonpa nyt että sun blogi on tosi ihana! Esteratsastajaakin kiinnostaa!! :D

  SvaraRadera
 10. Viiden vuoden tauon jälkeen olisi taas aika palata hevosen selkään. Yhtä ponia jo kokeilinkin juuri, mutta tuntui, että kaikki on unohdettu ja menetetty. Olen siis ihan harrastaja, mutta kaipailisin vinkkiä miten sinä tekisit jos palaisit hevosten pariin tauolta ja miten saan tuon ensimmäisen kokemuksen negatiivisuuden tunteen pois mielestä? Kiitos inspiroivasta blogista! Ratsastuksesi ja hevosesi näyttää upeilta!

  SvaraRadera