Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 18 februari 2014

Huomenna alkaa loma!

No nyt on Zebbe viety Tuulen Tallille "treenileirille", Nipsu piti mulle tänään illalla valmennuksen, hitto kuinka paljon sitä pitäis vielä oppia!! Mutta tosi hyviä harjotuksia ja Zebbe parani koko ajan. Vähän huomas et oli hankalaa tehdä väistöjä ja sulkuja ilman kannuksia mutta syksyllä se ei olis vielä liikkunu kannuksitta mihinkään joten paljon eteenpäin on kyllä mennyt :)


Tehtiin paljon taivutuksia ravissa, vastataivutusta ja avoa pitkällä sivulla, avoa ja sulkua diagonaalilla, sekä väistöä diagonaalilla. Perusjuttuja, tarkoitus saada hevonen suoremmaksi ja paremmin takaosan päälle. Zebbe aina yrittää "karata" töistä vähän menemällä kiemuraan ja vinoon ties mihin suuntaan, ja se pitäis saada suoremmaksi ja pysymään suorana myös, kun se niin helposti vähän livistää jostain kohtaa vähän vinoksi. Mun on sit vielä vaikeampi sitä korjata kun olen itsekkin vino :/ toi selkä on siis pakko saada kuntoon jotenkin...

Lisää pohdintoja valmennuksesta:

- mun pitää ratsastaa tarkemmat tiet ja valmistella paremmin, ei esim tulla kulmaan ihan tikkusuoralla hevosella vaan ajatella vähän avomaisesti läpi kulman niin hevosen on helpompi taipua kulman läpi!

- aina olla hevosta edellä ja helpottaa sille tehtävät, tänään ratsastin esim just kulmiin ihan suoralla hevosella niin siitä kulmasta tuli Zebbelle vaikea ja jyrkkä eikä se pystynyt taipumaan rentona vaan siitä tuli sellainen "töksähtävä".

- Ratsastaa jokaisella askeleella ja olla itse skarppina mitä itse tekee!

- ei ajatella niin paljon sitä hevosta vaan enemmän omaa tekemistä, niin hevonen korjautuu kyllä mun mukaan sitten

- parempaa reaktiota pohkeesta kun kokoan, ei niin että se vaan lähtee pohkeesta eteen vaan myös niin että se kokoaa pohkeesta

- suoruus on kaiken a ja o! Zebbe ei saa heilua ja kiemurrella niin paljon mitä se tekee nyt, silloin en ikinä saa sitä kokoamaan kun se aina livistää näin pois.

Matkalla Helsinkiin kävin vielä Ylöjärvellä ostamassa Zebbelle uuden loimen, viimeksi kun käytiin Ylöjärven Horzella meinasin napata mukaan B Vertigon Edgar-villaloimen mutta en sitten ottanutkaan kun mulla on jonkin verran niitä loimia :P mutta nyt oli pakko hakea se sieltä kun olen niin kauan sitä kuolannut ja se olikin nyt -50% alessa ;)

Todella haikeeta on jättää eläimet kotiin, varsinkin mun rakas Cleo kissa, mutta äiti asuu meillä reissun aikana ja hoitaa sen ja katsoo että se saa kaikki lääkkeet, ja Hilton varmaan vaan nauttii pienestä lomasta ja Cia,Tina ja Natalie pitää siitä varmasti hyvää huolta ja Zebbelle en vois keksiä parempaa paikkaa kun päästä oikeen kunnon treeniin, ja toivottavasti saan itse myös reissun jälkeen apua Nipsulta jotta päästään taas eteenpäin! Kisakausi korkataan Zebben kanssa Espoossa 21.3, sinne ei hirveen pitkä aika ole sitten kun ollaan kotiuduttu reissulta.

Yritän päivitellä tänne vähän kuulumisia tämän kahden viikon ajan, ja olen myös pari postausta ajastanut. Huominen lento jännittää ihan sikana ja mua on ahdistanut koko homma jo parisen viikkoa mutta nyt kyllä päätin että otan rauhoittavat jotta selviän, saan aina kunnon paniikkikohtauksia kun lento nousee ja hyperventiloin ja itken, ei kiva.. :/ ei niinkun voi edes nauttia siitä että ollaan menossa Thaimaahan kun pelko on niin ottanut vallan mun päässä.. toivotaan nyt kuitenkin että päästään turvallisesti perille ja voidaan sitten nauttia ihanasta lomasta, siitä on nimittäin hemmetin pitkä aika kun viimeksi olen rantalomalla ollut!

11 kommentarer

 1. Missä Tuulen tallilla Zebbe on? Onko se järvenpäässä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okei :) mä kävin siellä ekat kisat :D (kiinnosti varmaan)

   Radera
 2. Saako loimesta kuvan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo mutta joudutbodottamaan kunnes olen päässyt kotiin ;)

   Radera
 3. Voi että, paljon tsemppiä tuohon lentoon! Oli pakko kirjoittaa vaikka harvoin kommentoin koska reagoin AIVAN samalla lailla kun pitää lentää ja se ei ole kivaa! Mutta helpottava kuulla että muillakin voi olla samoja "oireita", ei tarvi yksin (sinun eikä minun)painia tällaisen asian kanssa :) Nautihan lomasta!

  SvaraRadera
 4. Se piti vielä sanoa äskeisessä kommentissani että kun näistä asioista (lentoahdistus tai miksikä sitä nyt sanotaankaan) puhutaan niin vähän että sitten ajattelee että olenko minä ainut joka tuntee näin. Siksi oli omalla kohdallani helpottavaa lukea kirjoituksesi, kiitos kun uskalsit sen jakaa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei tää on kyllä hemmetin inhottavaa, yöunetkin mennyt pilalle kun jännitän niin paljon :/ kiva tietää etten ole ainut ja että sullekin oli apua että kerroin asiasta :) kunhan päästään perille niin voin ehkä rentoutua taas :p

   Radera
 5. Mun entinen ylläpitoponi Iitu asui Tuulen tallilla. Ihan mahtava paikka ja hyvä tallihenki! :)

  SvaraRadera
 6. Moikka! En löytänyt mistään sähköpostiasi, joten kirjoitan tähän. Voiko kuviasi käyttää bogissani? Teen postauksen, johon tarvitsen paljon rennon hevosen ratsastuskuvia. Laitan AINA, jos kuva on toisen blogista, mutta laitan VAIN niitten kuvia, jotka antavat luvan. Ymmärrän jos ei käy. Jos on lisää kysyttävää, kysy sähköpostiini! janina.ruotsa00@gmail.com :)

  SvaraRadera