Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 16 februari 2014

Sunnuntai

Tänään oli maneesissa kunnon ruuhka, tulin sinne klo 11 ja silloin oli Yle:n radio paikalla ( Linkki juttuun ) sekä 7 muuta hevosta :P tein Hiltonin kanssa samoja juttuja kuin perjantaina, eteen kiinni siirtymisiä paljon ja piruettilaukkaa suoraan eteen. parit sulut tein niinkuin mahduin ja pitkillä sivuilla parit sarjat joka neljännellä ja joka kolmannella. Oli oikeen reipas tänäänkin ja yritin taas keskittyä siihen että jalat oli koko ajan vaan rennosti sivuilla ja käytin pohjetta vaan silloin kun oli tarve. Pystyin taas tekemään piruettilaukat täysin ilman pohkeita, huikeeta! Se eteenpäinpyrkimys pysyy paljon paremmin myös kun en jää puristamaan pohkeilla.
Zebbe oli todella rento ja hyvä niskastaan ja koko kropastaan, jopa ravissa! On kyllä niin ihanaa huomata että se meidän tylsä pitkäjänteinen työ talven yli eteen-alas jumpan kanssa on tuottanut todella hyvää tulosta jo nyt, ja paremmaksihan sen pitäisi muuttua koko ajan! Sen pitäisi saada vielä aktiivisemmaksi ravissa mutta silti niin että pysyy rentona. Nyt se vielä helposti jännittyy jos pistää paljon "painetta" siihen joten otan aika rauhallisesti sen asian kanssa.

Siirtymiset ovat superyhyvät ja niitä tein tosi paljon tänään. Zebbe jää tosi helposti pohkeen taakse, vaikka sitä ei ehkä uskois ;) mut just silloin sen ravi muuttuu kiireiseksi ja se on ollut niin hankalaa saada se oikeasti pohkeen eteen, kun helposti se tekee vaan niin että lähtee vaan kipittämään enemmän ja enemmän kun käytän pohkeita eikä oikeasti tule pohkeen eteen. Sekin on ollut iso syy miksi olen ratsastanut ilman kannuksilla nyt pitkään aikaan, jotta saisin sen herkemmäksi pohkeelle ja että se oikeasti työntyy pohkeen eteen kun käytän pohkeita eikä vaan lähde juoksemaan selkä alhaalla. Nyt se reagoi superherkästi mun pohkeeseen, kun vielä syksyllä sai välillä olla todella vahva ihan kannuksenkin kanssa ennenkuin sai pientäkään reaktiota.

Kaikki tämä onkin johtunut siitä että se ei ole ollut pohkeen edessä. On iso ero jos hevonen vaan juoksee eteen, vaikka kuinka lujaa hevonen menee eteenpäin se voi silti olla pahastikkin pohkeen takana. Vaikka kuinka hitaasti hevonen menee se voi silti olla pohkeen edessä. Mä haluaisin päästä siihen että saan Zebben liikkumaan hitaassa "leijuvassa" ravissa pohkeen edessä. Vielä siihen on matkaa mutta pikkuhiljaa hyvä tulee ja nyt saan jo pieniä pätkiä just siinä ravissa missä haluan sen olla.

Huomenna pitäis ehkä vielä käydä maneesilla jotta saan ratsastaa molemmat hevoset oikeen rennoksi kun tiistaina lähdetään sitten Järvenpäähän Zebben kanssa ja siellä on illalla valmennus!


3 kommentarer

  1. Mitä tarkoittaa eteen-alas jumppa? :)

    SvaraRadera
  2. Millä tavalla olet zebben kanssa työstänyt tuota pohkeen eteen tulemista? Minulla yksi ratsu joka on perjaatteessa herkkä ja lähtee helposti juoksemaan alta, mutta on pahasti pohkeen takana enkä oikein ole löytänyt tapaa työstää sitä ilman että lähtee kiireiseksi tai jännittyy.. :)

    SvaraRadera
  3. Kisakausi lähestyy... Olet aina hyvin tyylikäs ratsastaja ja ratsastusmuodissa hyvin mukana. Voisitko vinkata vähän tulevan kauden muotivinkkejä. Esim. mitkä kisatakit, housut ja kypärät tulevat olemaan kuuminta huutoa? :)

    SvaraRadera