Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 6 februari 2014

Länge sedan...

Jag & Zebbe på tävling juli 2011
... jag skrev något på svenska, men tyvärr har det inte hänt så mycket. Vi har haft så himla kallt här så jag har inte kunnat träna på som vanligt, och nu blev hästarna vaccinerade i måndags så den här veckan har vi inte heller kunnat träna riktigt. Igår blev både Zebbes och Hiltons tänder raspade. Zebbes tänder var väldigt dåliga förra året, eller bettet var dåligt, veterinären (som är specialiserad på "tandvård" och superduktig) sa då att det är en stor chans att orsaken till varför Zebbe gått och spänt sig i nacken och hela kroppen kan vara pga bettfelet. Nu minns jag ju inte exakt hur det var men det var endera övre eller nedre bakre tänderna som var så mycket högre att käken inte slapp o röra sig så som den ska. Nu var problemet åtgärdat och Zebbe var jättefin i munnen vilket var kul att höra!

Söta "lill-Hilton" med sitt bebis-täcke < 3 (här är han 5 år )

Hilton hade en tand som växte lite snett inåt men den blev då lite nerfilad. Tycker det är så himla intressant o kika in i hästarnas  munnar o se baktänderna också, de ju int så ofta man kan göra det ;) Idag bestämde jag mig för att longera båda killarna lite hemma på vår ridplan, det gick förvånansvärt bra med tanke på att hästarna haft så många lediga dagar. Imorgon blir det att åka iväg till ridhuset i Solf och sätta igång dem lite, för på tisdag händer det grejer, ska ÄNTLIGEN få rida för Jeanna Högberg! Hon kommer hit över dagen och vi ska åka till Manunkyläs ridhus (då det är större) och jag ska då träna både Hilton och Zebbe för henne. Ska bli så himla spännande jag kan knappt vänta! Som tur kommer världens snällaste Annu med mig och filmar och fotar också ;)

5 kommentarer

 1. Vem raspar dina hästars tänder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jukka Lillstrang-von Wendt :)

   Radera
 2. Minkä merkkiset nuo Hiltonin suitset ovat? Ovatko suomesta ostetut?

  SvaraRadera
 3. Saako sulle lähettää kysymyksiä jonnekkin? :) mut siis mun kysymys ois että kuka on ollu sun kisaponi? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saa lähettää esim mun s-postiin soffi1986@hotmail.com tai tähänkin voi kysyä :) mulla ei oo ollu kisaponia, sain heti ison hevosen kun täytin 12 :)

   Radera