Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 8 februari 2014

Kokopäivätyötä!

Sinne se lauantain meni tallilla puuhastellen, ensin olin maneesitalkoissa rakentamassa potkulautoja, osaan mäkin sitä vasaraa käyttää ;) maneesista tulee muuten niiiin hieno voi että!! Valkoiset korkeat potkulaudat ja muu maneesi on sisältä vaaleanharmaa, sinne vielä kun saisi isot peilit koko lyhyeelle sivulle niin siitä tuleekin ihan täydellinen!

Hepat saivat tänään työskennellä jo vähän rankemmin, kuitenkin perusjuttuja. Hiltonille oli hankalaa kun se menee aina vähän hitaaksi ja pitkäksi kun on ollut liian pitkää taukoa. Eilen sain sen tosi hyvin jumpattua nivelillä ja oli se tänään jo parempi mutta kun yritin jo vaatia vähän enemmän nopeampaa reaktioa ja enemmän painoa takaosan päällä niin oli aluksi vähän hankalaa. Sen suurin ongelma on että mä en saa vasenta pohjetta mielestäni tarpeeksi hyvin läpi tulee tosi hyvin esille näitten pidempien paussien jälkeen. Yritin korjata asiaa ratsastamalla paljon väistöjä sekä vastalaukkaa vasemmassa kierroksessa ja vasemmalla pohkeella ajattelin lapoja oikealle ulos. Vastalaukka oli sille aika rankkaa mutta kyllä se sieltä sitten päästi pikkuhiljaa. Oli oikeen kokovartalo jumppa tänään ja todella hienosti liikkui lopussa!

maneesi vieressä taas lätkäpeli menossa, tällä kertaa Hilton ei saanut sydäriä mutta vähän katseli pää pystyssä pelaajia, kuitenkin oli nyt ihan rauhassa eikä pelkää niitä onneksi enää! Näin äkkiä Hilton tottuu uusiin asioihin :DKanget piti tänään laittaa päälle ihan sen takia koska huomenna haluan jumpata taas nivelillä koska maanantaina en varmaan ehdi muuta kuin käydä kotona vähän kävelyttämässä ( koulua 9-19) ja tiistaina onkin sitten Jeanna Högbergin valmennus! Zebbe on ihan superhyvä näillä Sprengerin HO-kangilla, melkeen jopa parempi kuin nivelillä ;) tein alkuun Zebbenkin kanssa paljon vastalaukkaa ja siinä työskentelin pienentämällä ympyrää välillä sekä kokoamalla ihan piruettilaukkaan.

Tämän työn jälkeen Zebbe on niiiin paljon parempi ravissa, se jotenkin "aukee" ristiselästään ihan eri tavalla ja ravi oli todella todella kiva pätkittäin. Kaikista ihaninta on se että voin nyt jo harjoitella ravisulkujakin! (tiedän että tämän pitäisi olla aika päivänselvä juttu Inter-tasoisen hevosen kanssa mutta Zebbe nyt on hieman erikoinen ja hankala omalla tavallaan :P ) Oikeallehan ei ikinä ole ollut ongelmaa mutta vasempaan se ei osaa (/ole osannut) taipua. Mutta nyt osaa sentään taipua vähän ilman että jännittyy niskastaan tai pistää pään vinoon. Se siis taipuu rehellisesti eikä se jännity koko kropastaan koska on sille hankalaa vaan pysyy rentona ja menee hienosti sivulle :) tämä on omasta mielestäni todella suuri askel oikeaan suuntaan taas!

Tein laukassa vielä vähän piruettityöskentelyä, piruettiaskelten laatu on parantunut todella paljon viime vuodesta, ja pystyn taivuttamaan ja säätämään piruettia ihan eri tavalla. Todella todella hyvät treenit ihanan Zebbeni kanssa tänään < 3
4 kommentarer

 1. Olisiko mahdollista että joku kuvaisi, kun tekisit näitä piruetteja ?! :) olisi niin kiva nähdä, itse kun olen hiukan enemmän estepuolen ihmisiä ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu tottakai, enemmän videoita ja kuvia ratsastuksesta tulee kyllä nyt kun saadaan tuo oman tallin maneesi valmiiksi, eli varmaan heti tuossa mun reissun jälkeen maaliskuusta lähtien ;) ja jos huomenna valmennuksessa treenataan piruetteja niin saan ehkä senkin videolle jo huomenna! :)

   Radera
 2. Voitko joskus kuvauttaa sellaisen videon missä ratsastat kokonaan yhden kouluratsastusradan vaihtoinee piruetteine piaffeine ja passageineen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyläl varmasti Inter 1-tasoisia ohjelmia tulee paljonkin videolle ja tänne blogiin kun sillä tasolla kisaan tänä vuonna, mutta sen korkeammalla tasolla en vielä tänän vuonna kisaa, ehkä loppukaudesta vois mennä jonkun inter A tai B ohjelman harjoituskisoissa (siinä sitten tulee vielä piaffi,passage ja vaihdot jokaisella)

   Radera