Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 10 maj 2012

Kisavalmistelua

Tänään oltiin aamupäivällä Hiltonin kanssa ratsastuskoulun maneesilla(joka on täysipitkä) harjoittelemassa launtain ohjelmaa. Kotona ei voinu mennä koska maneesi on todella pieni ja ulkona satoi. Ratsastin pari kertaa ohjelman läpi, olin ihan tyytyväinen, tiedän että Hilton on vielä vähän liian pitkänä eikä suorita kaikkea vielä täydellisesti mutta hän yrittää ja tehdään niin hyvin kuin tällä hetkellä pystytään :) tärkeintä että saadaan hyvä ensimmäinen kisakokemus pojalle!
 Kävin illalla toisen kerran vielä tallilla liikuttamassa Zebben,sillä on oikeassa etusessa haava jota se aristi  eilen ja toissapvänä joten olen kävelyttänyt vaan. Pesen haavan myös betadinella ja pistän siteen siihen ympäri ettei pääse lika. Tänään liikkui jo puhtaasti joten huomenna varmaan voi jo tehdä töitä!
 Pesin sitten vähän varusteita myös. Päätin ottaa mun vanhat saappaat kisoihin kun ne mun uudet kisasaappaat on niin kovat että en pysty Hiltonilla niissä ratsastamaan :D ja mun punaruskeat ei ehkä kuitenkaan sovi kilpailu-asuun. Onneksi nuo vanhat saappaat saa hienon kiiltäväksi vielä vaikka ovatkin jo monta vuotta!

Ensin pesen normi satulasaippualla(itse käytän Stubbenin saippuaa) ja sitten hinkkaan tuota kuvan oikealla puolella olevaa mustaa shoe polishia saappaisiin. Annan kuivua ja sitten saa kunnolla ja aika kauan hinkata pumpulilla niin tulee tosi kiiltäväksi saappaan pinta. Viimeistelyksi tuo vasemmalla puolella oleva silikonisieni joka on ihan superhyvä keksintö! Käytän sitä myös suitsiin ja satulaan! 
Ennen kiillotusta

jälkeen(varsi kiiltää enemmän kuin kenkä)

Sitten pesin ja kiillotin myös suitset. Kuolaimet putsaan Sprengerin omalla putsausaineella,valitettavasti ei ole siitä kuvaa. Sitten pesen suitset saippualla ja kuivaan ja laitan ensin Vereduksen Curium Sheen:iä pyyhkeellä.
Tärkeää että tätä ja muutakin kiillotusta laitetaan vain ulkopuolelle suitsia, eli ei sisäpuolelle joka tulee hevosta vasten ;)
Sitten kiillotin vielä mun lempi-silikonisienellä!
ennen kiillotusta

valmis :)
Näin minä putsaan siis varusteeni ennen kisoja :) kai tämä nyt lasketaan varustepostaukseksi ? ;)

 Huomenna juoksutan Hiltonin ja riippuen säästä pesen sen ja ajan sen jalkakarvat pois (näyttää siistimmältä). Odottelen tässä lähtölistoja,toivottavasti ne tulee pian! Onneksi säätiedotuskin on muuttunut nyt, aikaisemmin lupasivat sadetta koko päivälle mutta nyt näyttää siltä että on vaan pilvistä ja sade loppuu jo perjantaina! toivotaan että näin :)

8 kommentarer

 1. Tämä oli tosi kiva postaus!:)

  SvaraRadera
 2. Vinkki: pumpulia parempi kiillottaja on sellainen erittäon pehmeä kenkäharja,jolla sitten hinkataan saappaat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ok kiitos vinkistä pitää kokeilla :)

   Radera
 3. Missä noita silikonisieniä myydään? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä niitä myydään esim citymarketissa,minimanissa,yms. samassa paikassa missä myydään kenkäväriä yms :)

   Radera