Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 23 maj 2012

vähän omasta treenistäni

Olen saanut toivomuksia postata jotain omasta treenistäni ja dieetistäni, joten nyt saatte pienen päivityksen siitä :)
Olen nyt käynyt lähes joka päivä aamulenkillä,ennen aamiaista, lenkki kestää n 50min ja on n 7-8km. Tämä on mielestäni paras aloitus päivälle sekä erittäin tehokas rasvanpoltto! Tarkoitus ei ole juosta täysillä vaan juuri tämmöinen alempi syketreeni polttaa parhaiten rasvaa. Jotkut sanovat että reipas kävely on parempi kuin hölkkä kun haluaa polttaa rasvaa mutta minä haluan kyllä juosta itseni ns hikeen.
 Lihastreeniä en ole ehtinyt niin paljon tehdä kun aika vaan ei riitä,mutta ensi viikkoa on viimeinen viikko töitä joten sen jälkeen ehtii taas hyvin :) Lauantaisin käyn spinningtunnilla ja sekin on todella tehokasta ja parantaa kuntoa!
 Ruokaa syön nyt aika vähän, aamiainen rasvatonta rahkaa,lounas kevyt salaatti ja jotain lihaa(en yleensä jaksa hirveesti syödä lihaa joten se jää aika vähäiseksi), ja illaksi joko rahkaa,jogurtti tai pari kananmunaa.
 Eli ei hiilareita, ja minun mielestäni ainakin tuntuu että painoa tippuu enemmän jos en syö hirveän myöhään, se ei aina onnistu jos tuun tallilta klo22 jälkeen mutta silloin syön jotain pientä vaan.
 Viime viikon aikana tippui jopa 3 kiloa!! Se on tietenkin neste joka lähtee kun jättää hiilarit pois,mutta silti :)
 Nyt lenkille!

4 kommentarer

 1. Mielenkiintoista! Itse en tosin pysty noin vähään ruokavalioon, sillä kroppani sanoisi itsensä irti ihan muutaman viikon jälkeen tehdessäni kuitenkin myös raskasta treeniä. Itse yritän syödä mahd. paljon proteiinia ja salaattia ja päiväni koostuu monesta ruokailukerrasta, joista lounas varmaan suurin ateria, jotta missään vaiheessa ei nälkä yllätä. Olen saanut itse tällaisella tyylillä paljon tuloksia, jaksan paremmin ja kroppani pystyy rakentamaan itseään, kun on riittävä energiataso kaiken aikaa. Iltaisin tosiaan ei kannata syödä liikaa, koska ruoka varastoituu helpmmin kroppaan, kun nukkuu ja lisäksi se on sydämelle raskasta polttaa ruokaa nukkuessa. Mutta olen aina miettinyt, kuinka ihmiset jaksavat noin vähällä ruualla? Onko vireystila normaali? Itse olen joskus tuota yrittänyt, ja sain kantaa seurauksia parin viikon "dietistä" seuraavat melkein pari kuukautta. Toki ollaanhan me erilaisia kaikki ja toiset tarvitsevat enemmän ja toiset vähemmän :) Kiva postaus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo no kyllä huomaan että kroppa on aika heikoilla kun vetää näin vähän ruokaa,ei tämä ole mikään dieetti mitä vedän koko ajan vuoden ympäri, ja viikonloppuisin yleensä syön enemmän ja jopa vähän hiilareitakin :) mutta en mä muuten hirveen paljon ruokaa tarvitse, vaan pärjään aika vähällä, kunhan saa kaikki vitamiinit yms :)

   Radera
 2. Ihan eri aiheesta mutta olisi kiva, jos ehtisit vastailemaan jossain välissä! :)

  Eli ongelmani on, että hevonen menee kisoissa ja radalla ihan lukkoon. Hevonen ei ole radalla oma itsensä ollenkaan. Hevonen hiipii ja on todella laiska ja kuuro kaikille avuille.

  Kokeiltu lisätä ruokintaan piristäviä (mutta tietenkin sallittuja) aineita ennen kisoja ja kannuksiakin kokeiltu monenlaisia. En usko, että itse jännittäisin ja puristaisin satulassa niin, että hevonen siksi hidastaisi.

  Todella lamauttavaa, kun hevonen kotitreeneissä herkkä, notkea ja pirteä. Radalla kummallinen liimatassu..Tuntuu ihan, että treenit menevät hukkaan, kun ei toimi normaaleilla "käyttöohjeilla" kisoissa :(

  SvaraRadera
 3. Mulla ihan sama ongelma! Hevonen on NIIN helppo ratsastaa kotona ja vielä verkassakin että voisin kerätä ohjat vaikka yhteen käteen ja laittaa silmät kiinni. Mutta radalla.. huoh. Hevonen lukittautuu kaula rullalle ja käyttäytyy kuin edellä mainittu hevonen. Ei venytä kaulaansa edes vaikka antaisi pitkät ohjat. On vaan täysin kuuro liimatassu. Oon koittanut verkata vähän, paljon, muualla, antaa enemmän rehua, vaihtanut kannuksia mallista toiseen, vetänyt laukkaspurtteja just ennen radalle menoa, jopa portille saakka.. Mikään ei tunnu auttavan. Myynti tätiratsuksi ehkä..

  SvaraRadera