Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 27 mars 2013

Prix St George ja vaihtoja!


(videossa puolipiruetit ja sarjat 5 joka neljännellä, vasempaan piruettiin olen oikeen tyytyväinen se kokosi tosi hyvin ja käänsi hyvin takaosan päällä,oikealle sen on vaikeampi niinkuin huomaa.. vaihdot helppoja niinkuin näkee ;) )

Cia tosiaan oli tänään kuvaamassa mua ja Zebbeä, olin todella tyytyväinen laukkaosuuteen, se tekee sarjavaihdot kuin kello ja piruetitkin ovat oikeen hyvät välillä. Ratsastan ne nyt tahallaan mieluummin vähän isommaksi ja ehkä pienennän niitä ensi viikolla vasta vähän.

Raviiin en ollut oikeen tyytyväinen, se tekee todella hienot lisätyt ravit nyt sekä avotaivutukset mutta se haluaa voltilla vähän kaatua ja lähteä vahvaksi mieluummin kuin taipua. Siinähän on 8 metrin voltit niin ne on aika pienet. Kun tein ne isommiksi niin oli heti paljon paremmat ja sulutkun onnistui tosi hyvin. Jos voltti jää liian pieneksi se on Zebbelle liian vaikea taipua ja sitten se menee vahvaksi ja sen jälkeen ei onnistu sulutkaan, joten yritän nyt tehdä niin että ratsastan myös nuo voltit vähän isommin ja katson jos pikkuhiljaa voisi niitä vähän pienentää.

Muutenkin haluaisin ravin sujuvammaksi jotenkin kokonaisuudessaan. Se on tosi vaikeaa ratsastaa sen ravia niin että sen saa hyväksi, jos sitä hidastaa liikaa se menee jotenkin liian tyhjäksi edestä ja silloin se on epävakaa eikä se liike mene kropan läpi,mutta sitten se taas helposti menee liian kiireiseksi jos ratsastaa sitä eteen.. joten tässä on vielä vähän pohdittavaa,pitää vaan testailla mikä tahti ja tempo toimii parhaiten onhan tässä vielä reilu viikko aikaa treenata ;)

Olen varmaan harjoitellut nyt laukkaohjelmaa eniten koska siinä periaatteessa ne vaikeat "temput" on mutta se osaa ne kyllä tosi hyvin joten ehkä nyt kannattaa keskittyä raviin, JA käyntiin koska se on todella huono!! Se on tosi vaikea saada heti ravin jälkeen rennoksi niin että se kävelee nelitahtisesti, se helposti menee vähän passimaista siinä kootussa käynnissä. lisätty on onneksi aina hyvä kunhan se ei jännitä kaulaa ja halua katsella maisemia.. joten siihen pitää myös keksiä miten sen ratsastan jotta saisi sen kootun käynnin puhtaaksi heti, kun radalla en voi kävellä pari ylimääräistä ympyrää että saisin sen rennoksi ;)

Ciakin kehui Zebbeä että se näyttää nyt ihan erilaiselta kun on niin tyytyväisen oloinen  ja tästähän sen hyvin näkee :)

Lisätty ravi on kyllä kehittynyt huimaasti!


Kävin myös maksamassa nyt sen ilmoittautumisen eli päätin nyt lähteä sitten Ypäjälle :) kivaa on myös se että sponsorini First Class Horse sponsoroi tuota PSG-luokkaa Ypäjällä :D me ei kyllä Zebben kanssa olla mukana mistään kärkisijojen taisteluista vielä, mutta tavoitteeni olisi saada yli 60% tuloksen, ja tietenkin sitä tärkeämpää on että minulla on hyvä fiilis radalla ja sellainen tunne kun Kajaanissa että Zebbe haluaa tehdä parhaansa, eikä vastustella kaikkea niinkuin ennen ;) sellaisia ratoja me tarvitaan nyt alle koska sen päälle on sitten hyvä rakentaa niitä hyviä ratoja mistä myös irtoaa pisteitä!
Calevon bootsit ja patjat,pintelit Equest.Olen tosi tyytyväinen noihin bootseihin,vähintään yhtä hyvät kuin Eskadronin ;)


Hiltonin kanssa tehtiin aivan superiso harpaus eteenpäin vaihtojen kanssa, se teki varmaan 3-4vaihtoa molempiin suuntiin peräkkäin puhtaasti ja ihan siistit vaihdot oli, sellaiset jotka vois näyttää ihan radalla :D ensin ei meinannut tulla mitään kun se jäi liikaa pomppimaan paikalleen ja tuntui että meni liian vaikeaksi koko homma. Yritin sitten tehdä vaihdot eri lailla joka kerta jotta löytäisin sen konstin millä se vaihtaa, ja lopuksi se loksahti! Tein ensin kohti peiliä vasenta laukkaa, ajattelin oikealle pohkeella että vein takaosaa ihan vähän vaan vasemmalle ja pieni asetus vasemmalle, ja siitä sitten vaan yritin pehmeästi "heittää" vasemmalla pohkeella takaosan oikealle, ja klik sieltä tuli puhdas vaihto :D Tein sitten pari kertaa kohti peiliä näin molemmista laukoista ja sen jälkeen kokeilin vielä diagonaalilla ja kyllä herra nyt vaihtoi puhtaasti :D huomenna on ehkä pakko vielä vähän jatkaa vaihtojen kanssa ja sitten se saa levätä niistä koko pääsiäisen ja vähän sisäistää asiaa :)

8 kommentarer

 1. vitsi kun tulee itselle oikein kouluratsastusfiilis kun katsoo sun hienoja varuteita ja hienoja hevosia :)
  Tällein esteratsastajana kun karvabuutsit ja pintelit eivät ole ihan jokapäivää :) Mikä merkki toi sun satulavyö on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, kiitos, kai ;) satulavyö on stubbenin nahkavyö ja sen päällä vielä mattesin lampaankarva"suoja" :)

   Radera
 2. Kiva kun lähdet Zebben kans Ypäjälle, mekin ollaan tulossa :)

  SvaraRadera
 3. Upea tuo tokavika kuva! :)

  SvaraRadera
 4. Vautsi meette hienosti!!:) ja Tsemppiä Ypäjän kisoihin! Katotaan ny josko vaikka kerkiäisin tulla kattoon ratas;):)

  SvaraRadera
 5. Zebbe näyttää ihan super hyvältä! Tsemppii kisoihin!

  SvaraRadera
 6. http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/hevosten_herpesvirusta_liikkeella

  SvaraRadera
 7. Huhhuh, onpa se upea noissa ravikuvissa!!

  SvaraRadera