Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 26 mars 2013

Uudet kisasuunnitelmat..

Pohdin tässä josko lähtisin sittenkin Zebben kanssa ensi viikonloppuna Ypäjälle, siellä olisi lauantaina 6.4 avoin PSG. Zebbe on nyt ollut niin hyvä ratsastamaan että sen takia huvittaisi lähteä :) huomenna on viimeinen ilmoittautumispäivä joten ehdin vielä vähän miettiä. Cia lupasi tulla huomenna vähän kuvaamaan niin saan mennä ohjelmanpätkiä läpi ja katsoa miltä ne näyttää, että kehtaako sinne Ypäjälle lähteä ;)

Zebbe oli tänään laukassa oikeen superhyvä! Sarjat sujuu nyt äärettömän helposti ja hyvin, kunhan aina aloitan niin että teen diagonaalilla vaan käynti-laukka-käynti siirtymisiä, että se oppii odottamaan minua myös diagonaalilla, ja sen jälkeen voi sitten lisätä vaihtoja sinne väliin ja aika nopeasti saa jättää ne käyntisiirtymisetkin pois. Piruettien kanssa tuntui että sain oikeen "ahaa-elämyksen" kun päätin ajatella tekeväni ne isommin, niin että eteenpäinpyrkimys säilyisi eikä se tuntuisi Zebbeltä liian vaikealta ja ne oli heti paljon sujuvammat ja pääsin jatkamaan piruetista pois sujuvassa laukassa, aikaisemmin kun yritän tehdä mahdollisimman pientä piruettiä niin se menettää sen eteenpäinpyrkimyksen ja jää pohkeen taakse ja sitten se on vaikea siitä korjata nopeasti kun siinä tulee molemmat piruetit peräkkäin ja heti sarjat sen jälkeen,eli pitää olla hevonen kontrollissa koko ajan.

Periaatteessa jos nyt teen kotona aina nuo piruetit vähän isommin jotta Zebbe ei menetä eteenpäinpyrkimystä niin voi sitten kisoissa kääntää vähän pienemmän ilman että se menettää sen eteenpäinpyrkimyksen. jos tekee liian paljon oikeen pieniä käännöksiä kotona niin helposti menettää sen tekniikan. Näin ainakin tuntuu musta nyt tällä hetkellä Zebben kanssa.

Hiltonin jumppasin taas nivelillä ja se oli sata kertaa parempi heti alusta kuin eilen, hyvin saatiin hierottua jumit auki eilen! Tein sitten vähän vaihtoja lopussa, oik-vasen sujuu oikeen hyvin, mutta vasemmasta oikeelle ei millään halua vaihtaa takajaloilla, luulen että pitää huomenna kokeilla raipan kanssa muistuttaa sitä takajalkaa mukaan myös ;)

P.S Kalenteri taas päivitetty :)

1 kommentar

  1. Anky piti 2007 klinikan Hihs:ssa ja siellä juuri tuo piruetin puutteellinen eteenpäinpyrkimys oli aiheena. Anky neuvoi laukkaamaan huonosta piruetista vauhdilla pois ja ottamaan hetipian uusiksi, niin hevonen ymmärtää näiden asioiden yhteyden nopeasti...mutta tuo sun juttu on lähes sama ja sen voi toteuttaa myös radalla, toisin kuin Ankyn neuvo laukan ylläpitoon on kelpo käytettäväksi ehkä treenissä?!? Mutta minäpä en ole tuolla tasolla, mutta silti mielenkiintoista seurata tätä kouluhärdelliä! ;-)

    SvaraRadera