Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 4 mars 2015

I love my horsey!

Kotona taas, taas kerran voi todeta että on mahtavat valmennukset takana! Olen kyllä niin iloinen että päätin satsata nyt kunnolla treeneihin tämän talven, ja aion myös jatkossakin panostaa tähän eniten. Jos haluaa kehittyä ja päästä eteenpäin se on pakko tehdä. Kyllä sen itsekin huomaa kuinka paljon kehittyy kun on hyvä valmentaja apuna usein, olen itse saanut niin monta ahaa-elämyksiä tämän talven aikana ja tuntuu tosiaan että olen oppinut ratsastamaan uudestaan uudella tavalla, mikä on ihanaa!Molemmat hevoset olivat ihan älyttömän hyviä tänään! Hiltonilla syttyi kyllä joku valo näitten päivien aikana piaffin suhteen, se parani päivä päivältä ja tänään saatiin kehua sitä tosi paljon kun se polki todella hyvin! Ravissakin saatiin ihan uus ulottuvuus esille :P piaffin jälkeen sain ratsastaa suoraan eteen ympäri maneesia aika isossa ravissa eteenpäin, kädet vähän matalempana jotta se tulisi pidemmälle kaulalle mutta tuntumalla. Piti ratsastaa "takajalat käteen", jonka jälkeen sitten kokosin ja sain esille tosi ihanan fiiliksen kun sen koko kroppa lyheni, takaosa tuli alle ilman että se käpertyi lyhyeksi edestä!

Kokeiltiin niitä piruetteja mitä en ole kotona oikeen saanut toimimaan ja olenkin koko ajan ajatellut että ongelma on että yritän "pelastaa" sitä liikaa jaloilla, takertumalla kiinni siinä itse käännöksessä, joka menee sitten puristamiseen johon Hilton reagoi menemällä pohkeen taakse. Nyt mun pitää miettiä että teen sen vähän "kuumaksi" ja nopeaksi pohkeelle ENNEN piruettia, ja sitten päästän vaan jalat ihan irti ja vaan käännän. Näin sain tehtyä hyvät piruetit ja taas uusi ahaa-elämystä rikkaampi :P Nyt mun pitää vaan muistaa tämä kun ratsastan itsekseni täällä kotona, en saa pelastaa piruetissa, sen pitää olla kuuma jo ennen käännöstä jotta voin vaan kääntää ilman jalkaa itse piruetin!Zebben kanssa treenattiin myös piruetteja, mun pitää ratsastaa ne loppuun asti, helposti vähän "heitän kaiken pois" siinä lopussa enkä ratsasta piruetista ulos kunnolla. Joten näitä harjoteltiin ja sain sitten tässäkin hyviä ulosratsastuksia aikaan. Itse piruetit ovat ihan todella hyvät nyt Zebbellä, ihan eri planeetalta kuin viime vuonna!

Ravissa työstettiin taas piaffi-ravi-piaffi ja vähän keskiraveja. Ravi on todella paljon pehmeämpi ja parempi kaikin puolin ja Zebbeä oli ilo ratsastaa :)

Nyt ollaan Hiltonin kanssa kotona taas, ja Zebbe jäi vielä tehotreeniin! Huomenna Hilton pääsee maastoilemaan ja yritän vloppuna tai pe:na päästä johonkin maneesiin missä olisi hyvä pohja jotta voidaan treenata :)


8 kommentarer

 1. Missäs ne videot?

  SvaraRadera
 2. Vau, jo kuvissa näkee Zebben koko raamissa valtavan eron! Ei kyllä malta odottaa, miten teillä lähtee sujumaan tänä kautena - näyttää meinaan tosi hyvältä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) kiva kuulla! Kyllä Zebbe on niin paljon pehmeämpi nyt kropastaan ja paljon paremmin "läpi" mitä oli viime vuonna, vaikka täydellistä ei vielä ole, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa kuitenkin :)

   Radera
 3. Nyt kun Zebbe jäi Tuulen tallille, mutta Nipsu itse on reissussa, niin kuka Zebbeä ratsastaa? Vai onko se lomalla ennenkun treeni jatkuu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nipsu on 2 päivää poissa niin hirveen pitkää lomaa Zebbelle ei tuu ;) ja se kyllä liikutetaan ettei jää ihan seisomaan tietenkään :)

   Radera
 4. Mitkä nää sun treenisaappaat on?

  SvaraRadera