Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 18 mars 2015

Kahden päivän valmennukset!

Kyllä se säännöllinen valmennus on auttanut minua ja hevosiani paljon tämän talven :) Ainakin minusta tuntuu että edistytään koko ajan vähän, ja mäkin vähän tiedän miten treenata kun olen yksin kun kuitenkin sen verran usein Nipsun kanssa nähdään että ei tule liian pitkiä aikaväliä missä ehtisin mennä hirveen paljon hukkaan oman tekemisen kanssa :P

( kuvista kiitos Cialle :) kuvat ovat viime viikolta)
Eilen ratsastin Hiltonin kanssa Sulvan maneesilla ja päätettiin treenata vaan ravia koska tänään jouduin ratsastamaan kotona missä mun ei kannata oikeastaan ollenkaan sitä ravia ratsastaa ,tai ei ainakaan mitään isoa "kisaravia".

Aloitettiin piaffista, mitä se välillä tekee ihan superhyvin! Se on vähän nopea tahdistaan mutta tekniikka on aivan oikea. Siitä  saa hyvin takajalat alle ja on sitten helpompi lähteä työskentelemään ravissa. Sain ensin ottaa sen tosi pieneen raviin, ja tämä on Hiltonille äärimmäisen vaikeeta, se iso kaahattava ravi on paljon helpompaa :P Joten tätä pientä ravia missä ajattelen että ratsastan takajalat alle "kohti ohjaa" pitää nyt harjoitella enemmän. Mun pitää itse muistaa että en lyhennä sitä edestä, vaan takajalat alle ja pidempi kaula!

Avot ja sulut sujuivat tosi hyvin, se pysyy hyvin siinä tahdissa ja takajalkojen päällä. Lopuksi tehtiin vähän lisäyksiä pitkää sivua pitkin, siinäkin en saa yrittää "pelastaa" sitä pitämällä edestä jolloin sen kaula lyhenee, vaan siinäkin uskaltaa antaa sen venyttää myös kaulaa. Tää ravi on kyllä minulle haastavaa, sen myönnän! Se on niin iso sen liike mutta ei aina hyvällä tavalla. Noh, paljon ollaan kyllä menty talven aikana eteenpäin ja kaikkeahan ei voi saada kerrallaan ;)

Tänään sitten mentiin vaan laukkaa ja harjoiteltiin parit pitkät laukkasulut lävistäjällä jonka jälkeen sain tehdä "valmistavaa" harjoitusta PSG:n siksakkia varten; vasen sulku lävistäjällä keskihalkaisijalle josta vaihdoin oikeaan avoon, vielä vasemmassa laukassa, ja siitä sitten vaihto josta jatkan oikeassa avossa ja vaihto vasta sitten kun se on suora ja tasapainossa. Ettei käy niin että hevonen "oppii" sen siksakin ja vähän kaatuu oikealle siinä vaihdossa vasemmasta oikeaan.

Kun vasen sulku oikea avo sujui sain sitten tehdä sen siksakin kerran niinkuin se tulee PSG:ssa. Helpolta tuntui, ei tarvinnut hirveesti tehdä selässä mitään kun Hilton hoiti homman niin hyvin :) Mun täytyy vaan muistaa aloittaa se vasen sulku tosi ajoissa jotta meillä on aikaa sitten kun tullaan oikeasta sulusta uralle, suoristaa ja vaihtaa ennen kulmaa.

Seuraavaksi sain sitten tehdä puolipiruetit ja tässä onnistuminen on ihan vaan itsestäni kiinni nyt. Jos ratsastan ne oikeen, Hilton tekee todella hienot piruetit! Tein ensin keskihalkaisijalla puolipiruetit, jonka jälkeen lävistäjällä niin kuin ne tulee ohjelmassa. Mun pitää muistaa että en päästä kaikkea pois kun olen tehnyt piruetin, teen tämän saman virheen myös Zebben kanssa! Piruetin jälkeen suoristan ja pidän koossa ja ratsastan siinä pari askelta suoraan eteen vielä piruettilaukassa ja sitten vasta eteen.

Sarjat onnistuivat niin hyvin ja olivat niin suorat ja puhtaat että ei niitä treenattu sen enempää! Sain tehdä ne keskilinjaa pitkin ja siinähän sen hyvin huomaa onko suorat vai ei. Sarjat ovat nyt kyllä tosi paljon varmemmat kuin ihan vaan pari viikkoa sitten!

Nyt sitten treenataan täysillä kohti Hiltonin elämän ensimmäistä Prix St George-ohjelmaa, debyytti tehdään toivon mukaan Ypäjällä 18.4, eli tasan kuukauden päästä ! :) Ihana Hilton, kuka olisi uskonut että se näin pitkälle pääsisi näin nopeasti < 3

Inga kommentarer

Skicka en kommentar