Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 10 december 2015

Hiltsu on huippu!

Oi kuinka hyvin meillä nyt kulkee!! Ihanista ihanin Hilton! Se vaan paranee päivä päivältä. Nyt olen tällä viikolla ratsastanut vain nivelillä ja sillä linjalla aion jatkaa, nimittäin:

(C) Heidi Järvi, osa II viime viikon kuvauksista :) (kaikki alla olevien kuvat ovat Heidin ottamia)







Yleensä ratsastan kunnon treenit aina kangilla, koska niillähän kuitenkin kisataan. Nyt kuitenkin ajattelin tämän viikon alussa että kokeilen ratsastaa nivelillä. Tein tämän päätöksen lähinnä sen takia, että Hilton oli todella hankala kun sillä ti:na ratsastin nivelillä. Se tuntui todella pitkältä ja hitaalta enkä saanut sitä oikeen mihinkään, vähän sellainen fiilis kuin ohjaisi tankkilaivaa taas ;)

No sitten menin heti eilen taas nivelillä, ja Hilton oli jo heti alusta tosi paljon parempi! Jotenkin huomaa paljon paremmin sellaiset pienet jutut mitä ei ehkä huomaa kangilla. Nivelillä ne pääsee niin paljon helpommin vähän "pois" jos ne haluaa. Tässä pitää sitten osata ratsastaa hevonen taas hyvin avuille ja läpi. Sitä olen sitten työstänyt eilen paljon ja sain todella hyvän tuntuman, oikeastaan paljon paremman kuin mitä olen kangilla ikinä saanut :D Eli kannatti vähän tsempata vaikean kohdan yli ;)


Tänään se oli alusta asti oikeen maaginen, olen tehnyt näitä avo/vastataivutus/avo harjoituksia uran sisäpuolella heti melkeen alkuverkasta asti. Mun tavoite on saada lavat hallintaan ja hevonen mahdollisimman notkeaksi, ilman että se menettää kokoamisasteen. Hilton helposti esim vasemmassa sulussa vähän nojaa vasemman lavan yli, ja silloin siis tulee paino pois takaosan päältä ja vasen lapa jäykistyy. Nyt se paranee koko ajan kyllä tässä, vielä on toki töitä edessä kuitenkin. Ja käyntikin ole nyt heit parempi kun jouduin työstämään sellaisia asioita mitä ei ehkä ole kangilla huomannut ,)

Huomenna yritän keksiä jotain muuta tekemistä, olin ajatellut irtojuoksutusta mutta mun pitää olla jo kl 08.00 keskustassa, ja olen ke ja to herännyt ratsastamaan ennen töitä niin en jaksaisi nousta huomenna 05-aikoihin. Vähän rupeaa väsy tuntumaan :P Olen töitten jälkeen aina hirveellä kiirellä lähtenyt takaisin tallille pitämään valmennusta, ja sitten sen jälkeen olen vielä käynyt salilla.. Onneks viikonloppuna saa ottaa vähän rennommin :)


Lauantaina on Maschan valmennus taas ja yritän kaikin konstein saada poikaystäväni sinne kuvaamaan mulle videota ;) Olen hommannut sellaisen video-editointi ohelman jota osaan jopa käyttää niin saisin sitten väsättyä oikeen treenivideon tänne :)


7 kommentarer

 1. Olisi kiva saada joku postaus Zebbekin kuulumisista t: ikävöivä fani

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbellekuuluu vaan hyvää, sain pienen videopätkän siitä noin vko sitten ja sitä ratsastetaan tosi rentona, pyöreenä, ja oli se vähän ehtinyt lihoakkin hehe :p

   Radera
  2. saatko laittaa sitä videoo tänne? tosiaan ikävä zebbeä! :(

   Radera
  3. Enmä laita tänne blogiin muitten ratsastusta kuin omani, tätä lukee niin monet ihmiset :)

   Radera
 2. Missä Zebbe edes on? multa on menny ihan ohi :(

  SvaraRadera
 3. Onko se koko talven siellä? =)

  SvaraRadera