Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 3 december 2015

Treenitavoitteet joulukuulle!

Kuva on alkuvuodesta 2015 :)


No nyt olisi ensimmäinen jakso, eli marraskuusta pari viikkoa, tehty, ja siitä pitäisi ensin tehdä pieni analyysi. Tässä oli marraskuun tavoite:

Nyt on marraskuuta enää jäljellä parisen viikkoa, niin ajattelin hyödyntää nämä viikot sulku/avo-harjoitteluihin. Tässä tavoitteena että saan Hiltonin lavoista paremman kontrollin, että se pysyy takaosan päällä vaikka vaihtelen avojen ja sulkujen välillä, sekä sulun jyrkkyyden kanssa. Haluan saada nämä jutut sujumaan mahdollisimman hyvässä tasapainossa, eli samassa tahdissa koko ajan.

Tämä on Hiltonille äärimmäisen hyvä harjoitus, koska se vähän horjahtelee aina kun pitää vaihtaa asetusta tai taivutusta, myös ihan kulmissa ja volteillakin. Nyt yritetään harjoitella tätä pari viikkoa ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi! Hiltonin estetreenit olisi myös tarkoitus saada nyt taas käyntiin, ja yritän katsoa että se pääsisi säännöllisesti hyppäämään tässä talven yli, saa vähän vaihtelua treeniin ja myös vahvistavaa jumppaa esim jumppasarjoilla :)


Miten tavoite saavutettiin?

Mielestäni ollaan hyvin päästy eteenpäin tässä avo/sulku-harjoituksessa, ja nyt Hiltonilla pysyy tahti hyvin vaikka vaihtelen vähän asetuksia, ja pysyy myös samalla linjalla. Vielä tämän voi saada paremmaksi toki, niinkun aina voi saada kaiken paremmaksi ;) Mutta mielestäni tosi hyvin ollaan päästy tässä asiassa eteenpäin vaan parissa viikossa! Vielä tarvitaan parempaa kontrollia volteilla ja kulmissa, mutta tuo itse harjoitus sujuu jo aika hyvin! Esteitäkin aloitetaan tässä käynnistelemään, sunnuntaina Hilton pääsee hyppäämään!

Joulukuun tavoite:

Jatketaan vielä näitten avo/sulku/vastataivutuksien kanssa, varmaan läpi koko talven, koska tämä on äärimmäisen hyvä harjoitus meille!! Piaffia haluaisin saada tällä kuukaudella varmemmaksi, ja tähän kuuluisi myös se ravin tahdin säätäminen. Hiltonilla on silleen aika hankala ravi, että se saattaa jäädä siihen yhteen ja samaan tahtiin ja askelpituuteen, ja sitä on todella vaikeaa säätää. Eli tässä voisin yhdistellä tuota ensimmäisä avo/sulku harjoitusta siihen että myös pystyn säätämään askelpituutta ja tahtia. Varsinkin että pystyisiin saamaan sen ravian tahtia nopeammaksi ja askeleet lyhyemmäksi. Tässä se piaffi ehkä voi auttaa. Eli tässä olis aika hyvä paketti miten saadaan ravissa Hiltonia työstetty eteenpäin joulukuun aikana.
Laukassa haluan saada sen paremmin nyt ajattelemaan eteenpäin, se kokoaa älyttömän hyvin, mutta jää nyt liikaa paikalleen välillä,liian paljon takaosan päälle. Sen pitäisi laukata vähän sujuvammin eteenpäin, samalla kun se on sen takaosan päällä. Jos saisin tämän laukan laadun paremmaksi joulukuun aikana niin se olis super! eli löytää sellainen laadukas, hyvä koottu laukka, missä se ei saa jäädä liikaa paikalleen, vaan ponnistaa ylös JA eteen takaosaltaan. Tässä taitaakin olla ihan tarpeeksi hommia tälle kuukaudelle ;)

Yritän parhaani jotta saan nyt viikonloppuna uusia kuvia aikaiseksi, niin saatte vähän nähdä miltä Hilton tällä hetkellä näyttää :)

7 kommentarer

 1. Mitä Zebbelle kuuluu?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erittäin hyvää, kaikki sujuu tosi hyvin sen treenien kanssa :)

   Radera
 2. Vitsit hiltton on kyllä kerännyt massaa tämän vuoden aikana! :) onko suunnitelmat selvinneet mitä meinaat zebben kanssa kun/jos se palaa saksasta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On joo :) ei sen kummemmin, siellä se on treenailemassa :)

   Radera
 3. Vitsit hiltton on kyllä kerännyt massaa tämän vuoden aikana! :) onko suunnitelmat selvinneet mitä meinaat zebben kanssa kun/jos se palaa saksasta? :)

  SvaraRadera
 4. Me ollaan harjoiteltu nyt hevoseni kanssa lapojen hallintaa (juurikin noilla vastataivutuksilla!) ja mua huvitti, kun valmentaja sanoi, että: "teidän meno näyttää ihan siltä, että hevonen ois parin promillen humalassa." Eli joo, vähän vielä harjoittelemista :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha tiedän tunteen :D joo mutta kannattaa harjoitella, sitten kun tuon harjoituksen hallitsee niin on kyllä monetkin muut asiat paljon helpommat sen jälkeen ;) tsemppiä treeniin!

   Radera