Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 17 december 2015

Joululomaa

(C) Essi Laukkanen (Maschan valmennuksesta viime la)


Päätin pitää Hiltonille nyt vähän "joululomaa", kuitenkin aktiivista sellaista. Olen pitkään kehunut kuinka superhyvä se on ollut ja viime viikolla tehtiin aika kovasti treenejä kun sain sen niin hyvin kulkemaan nivelillä. Sitten se olikin Maschan valmennuksessa jotenkin väsyneen/jumissa oloinen, huomasin sen itse, ja myös Mascha. Päätinkin sitten että se saa nyt pitää vähän joululomaa pari viikkoa, liikutan kyllä toki, mutta ei mitään kovia treenejä. Maneesin pohja on ollut nyt mielestäni sen verran kova, että luulen että se on tehnyt sen että se on vähän kipeytynyt. Tuntuu että se olisi ristiselästä vähän jumissa kun ei saa sitä joustoa pohjasta mitä tarvitsisi. Se on kyllä äärimmäisen herkkä tuossa suhteessa.

(C) Essi Laukkanen


Mutta kyllähän se joululoma ihan hyvääkin tekee, pääsee Hilton vähän tekemään muutakin ja saa koulutreenit hetkeksi jäädä tauolle. Tänään menin puomeja sen kanssa, laukka ja ravipuomeja. Laukassa oli vähän vaikeeta mutta ravissa se tuli tosi hyvin puomien yli. Ravipuomit teki varmasti hyvää sen selälle jos se on vähän jumissa :) Sunnuntaina se sai juosta ihan irti maneesissa ja kyllä se veteli siellä spurtteja!!

Huomenna ja sunnuntaina hevosenhoitaja käy Hiltonin kanssa maastoilemassa taas pitkästä aikaa, lauantaina varmaan jumppaan sitä selkää taas tekemällä paljon pitkiä väistöjä. Varasin myös varmuuden vuoksi ajan klinikalle tammikuulle 11 päivä. Mieluummin käyn sen tarkistuttamassa kerran liikaa kuin että sille tulee jotain isompaa hoidettavaa :)

Hilton on niin iso ja sen takaosalle tulee niin paljon painoa kun se kokoaa että sen kanssa pitää olla tosi tarkkana että se pysyy kunnossa, ei saa tehdä liikaa, sais vaan mennä hyvällä pohjalla, ja säännöllisesti hoitaa sitä hieroojalla myös, mitä myös yritän tehdä kerran kk:ssa :) Näitten lisäksi sille laitettiin nyt myös silikonipohjat etukenkien ja kavion väliin joka hieman vaimentaisi iskuja kun se liikkuu.13 kommentarer

 1. Arvostan sitä, että huolehdit noin hyvin hevosestasi.

  SvaraRadera
 2. Mitäs Zebbelle kuuluu? Koska Hilton lähtee saksaan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyvää sille kuuluu :) ei Hilton ole Saksaan lähdössä missään vaiheessa.

   Radera
 3. Hei, haluaisitko kertoa lisää silikonipohjista? Omalla kouluhepallani ei etujalat ole täysin priimat ja nimenomaan tärähdyksiä pitäisi välttää. Heräsi kiinnostus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joku kengittäjä varmaan osaa paremmin tähän vastata ;) hyvä pohjahan on kaikista tärkein eikä nuo pohjalliset huonoa maneesinpohjaa kompensoi, kuitenkin ne vähän auttavat ja pehmentävät iskuja. Nyt kun meillä on niin kova pohja niin en kyllä huomaa että pohjalliset auttaa hirveän paljon mutta on ne paremmat olla kuin olla ilman :) kesällä huomasin hyvin eron kun kävi paljon kisoissa ja eri pohjilla ratsasti.

   Radera
 4. Olisi mukavaa kuulla vähän enemmän Zebbestä :). Mitä sen kanssa treenataan saksassa. Miten se viihtyy, onko edistynyt, oletko menossa käymään ja koska jne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mä en oo itsekään saanut mitään yksityiskohtaisempaa tietoa kuin että hyvin menee, ymmärsin että paljon maastakäsin työskentelyä jne.. en tiedä olenko nyt menossa sitä katsomaan koska on niin paljon hommia täällä kotona että en ehdi. videopätkiä olen saanut niin näkee siinä vähän miten menee, tosi pyöreässä muodossa ne sitä ratsastaa jotta tulis pehmeäksi, ja aika rentoa meininkiä

   Radera
  2. Tuntuu jotta korjoitat niin nihkeästi zebbestä? Harmittaako kun se on sielä vai? Myydäänkö vai tuleeko se takasin?

   Radera
  3. Ei mua harmita yhtään, itsehän olen sen sinne päättänyt viedä treeniin :) kun en itse ratsasta tai näe sitä niin tuntuu tyhmältä kirjoittaamuiden töistä, haluan antaa niitten tehdä rauhassa työnsä :) tämä blogi on mun treeniblogi missäkerron omista treeneistä, ja tällä hetkelläne koskee vaan Hiltonia :)

   Radera
 5. Paljon Hiltonin säkä on? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just vähän alle 180cm, yritän muistaa mitata sen kun mennään tammikuussa klinikalle ;)

   Radera
 6. Ohhoh miten Hilton on kehittynyt!! En ole pitkään aikaan katsellut blogia, ja näin nyt nuo Hiltonin uudet kuvat. Kyllä se hevosen myönteinen asenne yhdessä työskentelyyn kantaa pitkälle. Kaunista katseltavaa ja upeaa työtä. :)

  SvaraRadera