Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 11 februari 2014

Jeannan valmennus! Jeannas träning!

Superhyvä valmennuspäivä takana, Jeannan valmennustyyli oli just sellainen mistä mä tykkään, oli kiltti mutta silti niin paljon vaativa että hevosen pitää reagoida HETI ratsastajan apuihin. Kaikista paras anti minkä sain oli ehdottomasti se että mun pitää oppia olla puristamatta jaloilla paremmin. Vaikka yritän ajatella tätä aina  päivittäin kun ratsastan niin huomasin nyt kun Jeanna sanoi että mun pitää päästää jalat ihan ylhäältä asti vaan alas ja irti hevosesta, että ne kyllä oli vähän kiinni ;) sitten kun käytän pohjetta niin hevosen täytyy HETI reagoida ja välillä oikeen niin et se juoksee melkeen alta pois, eli todella "sähköinen" jalalle pitäisi hevosen aina olla. Hilton oli tässä selvästi hitaampi kuin Zebbe mutta Hilton ei toiminut tänään ollenkaan normaalisti, se väsyi todella nopeasti ja oli alkuun todella jännittynyt, mitä se ei kyllä ole pitkään aikaan ollut. Noh, sain silti tosi hyviä vinkkejä ja oli ehkä hyvä että esim sarjat meni nyt huonosti niin sain siihen vähän apua mitä tehdä kun ne ei suju. Sain kehuja Hiltonista ja Jeanna uskoi että siitä tulee todella hieno vielä, se oli toki tosi kiva kuulla vaikka se ei tänään näyttänyt parastaan ;)

Träningen var helt super, jag gillade Jeannas sätt att träna, hon var mjuk och snäll men ändå noga med att hästen verkligen måste reagera på det man ber den om. Det bästa jag fick med mig hem var nog hur hon ville man skulle ha benen; jag har ju alltid försökt tänka på att ha benen loss från hästen och bara använda skänkeln då man behöver den, men då Jeanna hela tiden påminde mig att jag skulle släppa benen, alltså inte klämma alls o släppa dom helt uppifrån ända så märkte jag ju att jag faktist klämmer lite hela tiden, speciellt med övre låren. Då jag fick loss dom helt skulle jag vara noga med att hästen verkligen blixtsnabbt reagerar på undre skänkeln då man använder den, och sätta under bakbenen. "Snabbare bak,långsammare fram".

Hilton var inte alls bra idag, han var väldigt nervös och spänd i början av någon anledning och då brukar han bli trött jättefort också och det blev han idag så jag fick honom aldrig riktigt dit jag ville och serierna som funkade så bra förra gången vi var hit och red gick inte alls lika bra idag. Men det var ju bra på ett sätt för då fick jag ju hjälp med hur jag ska lösa det då dom inte fungerar. Hilton fick beröm och det var ju jättetrevligt att höra, jag tror också stenhårt på att han kommer bli kanonfin ännu ;)

(kaikista kuvista ja videosta suuri kiitos Annulle ! :) ) (bilderna tagna av Annu, tuusen tusen tack, och för all hjälp idag!!)

















Zebbe olikin sitten parempi kuin mitä olisin uskonut, Jeannan mielestä sen muoto ja ravi näytti hyvältä, kun selitin kuinka hankalaa meillä on ollut sen ravin ja muodon kanssa, niin sen mielestä siinä ei kyllä nyt ollut ongelmia.En saanut sitä ravaamaan yhtä hyvin kuin mitä se on tehnyt kotona pari kertaa, mutta kyllä se ravi tuntuu niin paljon pehmeämmältä ja helpommalta ja muoto on paljon pehmeämpi myös.Oikeastaan KAIKKI tuntuu nyt helpommalta ja rennomalta Zebben kanssa ;)  Vasemmassa kierroksessa mun pitää olla tarkka ettei lavat pääse luisumaan oikealle kun asetan vasemmalle, ja oikeassa kierroksessa tarkkana että vasen puoli on suora.


Zebbe gick bättre än jag förväntat mig, han är faktist riktit trevlig och rolig att rida nu!! Såååå mycket mjukare och mera avslappnad och allt känns mycket lättare. Jeanna tyckte hans trav såg riktigt bra ut, man får ju akta så han inte blir för springig men hans trav är enormt mycket bättre än i höstas! Jag fick inte fram dendär riktit fina traven men det som är så skönt nu är ju att det faktist är bekvämt att sitta i traven nu alla gångern, den är så mycket mjukare! :) I vänster varv måste jag vara noga att inte bogarna åker till höger, och i höger varv se till så han är rak i vänster sida, så det är att jobba mera på rakheten.



Tehtiin sitten vähän ykkösiä ja ne sujui ihan hyvin, se rupes sotkemaan sitten hetken päästä mutta saatiin 4 hienoa vaihtoa jokaisella tehtyä peräkkäin. Lopuksi tehtiin vielä vähän piaffea ja passagea kun Jeanna auttoi maasta käsin. Siinä se vähän väsyi kyllä ja jäi välillä vähän pohkeen taakse, piaffi oli välillä oikeen hyvä mutta passagessa se sais mun mielestä ajatella enemmän eteen. Kaiken kaikkiaan supervalmennus ja taas kerran saa harmistella kuinka helvetillistä se on kun näin harvoin pääsee valmennuksiin :/ mäkin haluan valmentajan silmien alle 3-4 kertaa viikossa mutta kun ei täällä ole valmentajia... onneksi mä valmistun pian koulusta niin saan ruveta miettimään muuttoa ihan tosissaan, Segerstalle voisin hyvin muuttaa ;)

Vi tränade också lite byten i varje och det gick förvånansvärt bra, jag har ju inte direkt tränat på dom, fick ihop 4 st irad som bäst och riktit fina byten som ni kan se på filmen var vi gör 3 st i två etapper. Till slutet fick vi ännu träna lite piaff och passage så att Jeanna hjälpte från marken. Här ville han bli för mycket bakom skänkeln och var nog lite trött också då redan. Piaffen var lättare idag, han har ju supertalang för både piaff och passage och passagen kan bli riktit fin då han orkar sätta ihop sig ordentligt! Idag blev den kanske inte såå fin men det var bra att få träna lite på den också och få lite tips. Allt som allt en helt super träning och jag hoppas verkligen Jeanna kommer hit snart igen!! Eller så får jag seriöst börja fundera på flytt, det känns så orättvist att andra får rida för tränare 3-4 ggr i veckan medans jag får nöja mig med varannan månad ungefär :/ Nåja, man tager vad man haver, supernöjd var jag iallafall och ska nu verkligen träna på att komma loss med mina ben och få dom att reagera mera "elektriskt" på skänkeln!! :)















25 kommentarer

  1. I feel you... täälläkin valmennuksiin päästään hyvässä lykyssä 1-2 kertaa kuukaudessa... :p sitten kun mulla on oma hevonen niin menen suoraan valmentajan tallille niin ei ole ongelmaa!!! :D

    SvaraRadera
  2. Wautsi. Täytyy sanoa, että Hilton näytti noissa kuvissa todella ryhdikkäältä ja upealta. Varmaan myös tuntui siltä. :D Olet tehnyt hienoa työtä poikien kanssa ja minä niin ihailen sun tyyliä ja tapaa ratsastaa. :D

    SvaraRadera
  3. Upeita hevosia! :) Ihanan valoisa maneesi myös, yks kateellinen ilmottautuu :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. joo mäkin olen aika kateellinen tuosta maneesista ;) no onneks meidän tallin maneesi valmistuu ihan lähiviikkoina :)

      Radera
  4. Hei kerrotko että mikä idea siinä on että pintelipatjat näkyy pinteleiden alta? Ite näin esteratsastajana oon miettiny monesti :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. No minä käytän noita isompia patjoja koska ne pienemmät on liian pienet mun hevosille enkä halua kääriä pinteliä suoraan iholle, kisoissa sitten käytän niitä pienempiä esim palkjaossa että näyttää siistimmältä :)

      Radera
  5. Hilton on muuttunut ihan valtavasti, ihan tässä lyhyessä ajassa se on lyhentynyt "metrin" ja ryhtiä tullut! Onko tuo nyt teidän uusi maneesi? Näyttää ihan uudelta :-)
    Hienot vaihdot sait Zebbellä joka askeleessa!!!! Myös Zebbe on selkeästi paremmin ryhdissä ja kuolainten vaihto ihan näyttää jo olleen oikea juttu. Siis, että vähemmän rautaa suussa.

    Voi että tuosta Hiltonista tulee aivan mahtava...minkälainen se onkaan, kun se on "valmis", kun se on jo nyt noin valtavan hieno.

    SvaraRadera
    Svar
    1. kiva kuulla :) tuo ei valitettavasti ole meidän tallin uusi maneesi (olispa ;) ) vaan se on maninkylän uusi maneesi, eli se on seinäjoen lähellä, ihan sairaaan hieno!! :P

      Radera
  6. Hyvältä näyttää niin hevoset kuin ratsastuskin ja hienoa kun pidät hevosista hyvää huolta kuitenkin "maalaisjärjen" kanssa. Kun itsellä iskee motivaationpuute niin käyn yleensä blogisi parissa piristäytymässä =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. kiitos, kiva kuulla että saat täältä välillä motivaatiota :)

      Radera
  7. iken kaikkiaan supervalmennus ja taas kerran saa harmistella kuinka helvetillistä se on kun näin harvoin pääsee valmennuksiin :/ mäkin haluan valmentajan silmien alle 3-4 kertaa viikossa mutta kun ei täällä ole valmentajia... onneksi mä valmistun pian koulusta niin saan ruveta miettimään muuttoa ihan tosissaan, Segerstalle voisin hyvin muuttaa ;)

    Meinasitko tässä oikeesti 3-4krt VIIKOSSA vai kuukaudessa? Eikai siis että kävis noi paljo viikossaki mitn vikaa mut vähä pisti silmään :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. kyllä tarkoitin 3-4 kertaa viikossa :) mutta mullahan on kaks heppaa eli per heppa se olis 2 kertaa viikossa aika sopiva :) ehkä 3 joskus :P saksassa olin 4-5 päivää viikossa Zebben kanssa valmentajan opeissa, mutta silloinhan ei tietenkään ratsasteta kunnolla joka pvä, vaan joskus eteen-alas jumppaa jne, mut kuitenkin niin että aina olis joku auttamassa ja neuvomassa!

      Radera
    2. Niin toki ois todella siistiä päästä noin usein valvovan silmän alle!

      Radera
  8. Kommentti vielä; totta, on tosi piristävää lukea sun blogia!

    SvaraRadera
  9. Vau, mulle heti tollanen maneesi! Kuvatkin näyttää onnistuvan tosi hyvin kun on noin valoisaa;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. joo toi on niin ihana toi maneesi että en kestä :D harmi ettei se ole se meidän uusi ;P vaikka kyllä siitäkin hieno tulee :)

      Radera
  10. Sulla on kyllä niin mageet hepat ja oikeesti wau kuinka hienoa ratsastusta! :)

    SvaraRadera
  11. Sun hevoset on kyllä aivan mahtavia! Maneesi on kyllä aivan ihanakun itse käyn kyseisellä tallilla ratsastamassa ja noi kuvat on onnistunut kyllä hyvin! :)

    SvaraRadera
  12. Super postaus! Tosi kiva, että kirjoitit myös ruotsiksi, mun makuun näitä ruotsinkielisiä postauksia saa tehdä enemmänkin :D Mahtavia kuvia!

    SvaraRadera
  13. Miten pitkään sulla on mennyt että olet päässyt tuolle tasolle, mitä nykyään olet? Onko ollut ankaraa treenaamista? Olisi kiva jos joskus tekisit postauksen sun alkuajoista nykytilanteeseen, itseäni ainakin kiinnostaisi hirveästi sillä haluisin osata joskus ratsastaa yhtä hyvin kuin sinä :D !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. No aloitin ratsastamaan ratsastuskoululla kun olin 7 vuotias, ja ekan oman hevosen sain 12-vuotiaana, voit katsoa tuolta "sophia" sivun alta siellä on kans lyhyt esittely ratsastushistoriastani :) paljon treeniä, HYVÄÄ valmennusta, ja tarpeeks vaativat hevosen (ne opettavat eniten) ja hemmetin paljon halua oppia pitää itsellä olla :)

      Radera
  14. Olisko sulla antaa vinkkejä pystyyn hyppivän hevosen kanssa? Hevonen on niin kuuma ja herkkä kaikintavoin, että liikaa kuumuessaan alkaa hyppimään pystyyn tai kun esim pyytää seisomista, ei kestä sitä vaan pakka "räjähtää" käsiin, kun ei vaan malttaisi :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näin spontaanisesti hevosta näkemättä ratsastaisin tuollaista hevosta paljon eteen, ja heti pystyyn nousun jälkeen pyytäisin sitä vaan eteen eteen eteen, enkä harjoittelisi esim pysähdyksiä jos se siinä nousee pystyyn ennenkuin hevonen on tarpeeksi rento ja kuuliaien eteenpäin ratsastamisessa :)

      Radera
  15. Todella upeaa! Kuvistakin saa sen selville, miten hienosti on mennyt! :)

    SvaraRadera