Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 17 december 2014

Valmentajakoulutus Ypäjällä 12-14.12

(C) Anne Tuomaala 2011
Viime viikonloppu vierähti sitten oikeen mukavasti Ypäjällä taas kerran, tällä kertaa SRL:n 1 tason valmentajakoulutuksessa. Tämä oli toinen lähijakso, ja helmikuussa olisi sitten kolmas ja viimeinen. Saadaan myös jonkin verran etätehtäviä mitä pitää kirjoittaa ja palauttaa. Aika paljon hommaa tässä kyllä on, enemmän kun mitä luulin, mutta toisaalta onkin todella mielenkiintoista ja tässä oppii niin paljon!
Noin puolet osallistujista oli tuonut hevosensa mukaan ja osallistuivat "oppilaina" ja sitten osa piti valmennuksia harjoituksena. Samantyyppistä kuin mitä se valmennusnäyttökin sitten tulee olemaan. Seurattiin sitten toistemme valmennuksia tarkasti ja annettiin palautetta.

Minulla oli aiheena laukanvaihdot ja "oppilaana" oli hyvin menestynyt Prix St George-tasoinen ratsukko joten me päästiin sitten treenaamaan sarjavaihtojakin. Omasta mielestäni oli tosi vaikeaa pitää 30min valmennus vain laukanvaihtoharjoituksia ja kyllähän siinä tunsi että oli tarkkailtavana, joten ihan nappiin ei mennyt :P mutta ihan hyvä niin koska tästä tosiaan sai sitä palautetta niin sai sitten kuulla hyvät ja huonot puolet ja tietää mitä vielä voi parantaa.
(C) Anne Tuomaala 2011

Muutenkin oli todella mielenkiintoista seurata toisten valmennuksia sillä silmällä että miten se valmentaja valmentaa. Tarkkailtiin myös istuntaa demoratsukon kanssa, joka sitten demosi että mitä tapahtuu jos esim ratsastaja puristaa polvilla, on vino, istuu huonossa ryhdissä, jne. Oli tosi kiva nähdä miten paljon hevonen muuttui ihan vaan sillä että ratsastaja muutti istuntaansa.

Seuraavalle lähijaksolle olisi sitten tarkoitus ottaa omat hevosetkin mukaan, tai ainakin yksi niistä, niin me saadaan olla siellä oppilaan paikalla :)

7 kommentarer

 1. Mä olin joskus nuorempana yhellä kurssilla, kun yks ratsastuksenohjaaja (vielä silloin ohjaaja) teki myös tuommoisen demon, että kuinka paljon istunta oikeasti vaikuttaa. Silloin viimestään mun silmät avautui (ja pikkuhiljaa kouluratsastus alkoi yhä kiehtoa), koska hän osasi näyttää erot niin selkeästi.

  SvaraRadera
 2. Eikö jalustimen pituuteen kiinnitetty huomiota? Olen huomannut, että jalustimia on alettu reilusti lyhentämään pohkeen tarkkuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi, mutta itse vaikutat olevan vielä pitkien jalustinten kannalla. Ihan mielenkiinnosta vain pohdin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kerroppa missä on jaluatimia ruvettu lyhentämään? Itse en ole kuullut tai huomannut asiasta mitään vaikka 2vloppua putkeen olen ollut ypäjällä kouluttautumassa ja nimenomaan ratsastajan istuntaa ollaan tarkkailtu :)

   Radera
 3. Voisitko tehdä postauksen kankisuitsista? Eli kattava teoriapainoitteinen postaus sun kangista, miksi valitsit tietyt kanget, minkälaisia kankia on olemassa, miten kanget puetaan hevosen päähän, miten kankiohjia pidetään käsissä yms.? Kiinnostaisi ihan tietopakettina vastaava ja en googlettamalla löytänyt mistään kunnon "kankitietopakettia".

  SvaraRadera
 4. Minkä tason valmentaja susta tulee? :)

  SvaraRadera
 5. Olisipa kiinnostavaa nähdä sellainen demo ihan livenä.

  SvaraRadera
 6. Toi istuntajuttu olis itse kullekkin mielenkiintoinen :)

  SvaraRadera