Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 28 december 2014

Vastauksia osa I

Vielä ehtii tämän päivän aikana laittaa kysymyksiä tulemaan :)

Tässä ensimmäinen osa vastauksista:

Anonym27 december 2014 13:17
Mitkä saappaat sulla on?:) jos hevonen on painava edestä miten saat sen kevyeksi? (Esim millä harjoituksilla ja tehtävillä jne) mikä on yleisin ruokavaliosi kun oot noin hyvässä kunnossa?:D ihailen!

VASTAUS: Mun arkisaappaat ovat Petrie Polo Superiorit, ja sitten kisasaappaat ovat Königs Sir malliset. Jos hevonen on painava edestä se ei kanna itseään joten yritän sitten tehdä eri harjoituksia millä saan sen enemmän takaosan päälle, paljon siirtymisiä ja puolipidätteitä. Heh kiitos :) Syksystä alkukevääseen syön aika vapaasti, silloin tulee aina pari talvikiloa päälle mutta keväästä syksyyn yritän syödä mahdollisimman terveellisesti. En syö arkisin mitään perunoita, pastaa, riisiä, leipää, kastikkeita, karkkia, yms. Vaan paljon salaatteja,hedelmiä ja hyvää lihaa :)Maukka27 december 2014 15:04
Moi ! Olisi kiva kuulla hyvista harjoituksista hevosen jumppaamiseksi ja notkistamiseksi. Kiitos blogista.

VASTAUS: Suosittelen käymään lukemassa tämän postauksen :)

Anonym27 december 2014 15:54
Lempi ratsastusvaruste mikä sulla on ?
Mun saappaat :)

Lempi Zebben varuste ?
Satula

Lempi Hiltonin varuste ?
Tähänkin pitää vastata satula koska tykkään niistä niin paljon :)

Mikä on ratsastuksessa sun suurin unelma / tavoite ? 
No tällä hetkellä isoin tavoite ja haave on päästä debytoimaan GP-tasolla Zebben kanssa (kahden vuoden sisällä). Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on pärjätä sillä tasolla KV-kisoissa. Dream Big ;) Tämäkin unelma aukesi minulle oikeastaan sen jälkeen kun Emile Faurie kehui Zebbeä niin paljon niin uskaltaa ehkä itsekin uskoa siihen että tämä voisi olla mahdollista :)


Anonym27 december 2014 15:57
Mikä on sun tulevan kisakauden tavoite kummankin hevosen kanssa ? ( mitä kisoja tavoittelette jne )
Zebben kanssa tavoitteena on yltää sinne 70% lukemiin Inter 1-tasolla, osallistua Small Touriin ja kvaalata finaaliin missä haluan pärjätä paremmin kuin tänä vuonna (eli voittoa haettais ;) ). Hiltonin kanssa tavoitteena on debytoida Va A-tasolla ja pärjätä sillä tasolla noin 64% tuloksilla, ja mahdollisesti myös startata Small Tour-luokkia.

Haluaisitko päästä myös Hiltonin kanssa HIHSiin ? 

Olishan se tosi kivaa joo, mutta jos menis niinkin hyvin että kvaalaisin molempien hevosten kanssa niin valitsisin kyllä Zebben sinne :)

Minkä tason valmentajaksi kouluttaudut ? 
SRL:n 1-tason valmentajakasi nyt ensin.

Onko sulla jotain mottoa ?
Varmaan aika montakin :P Tärkeintä mielestäni kuitenkin se että uskoo itseensä ja uskaltaa unelmoida tarpeeksi isosti :) me eletään kuitenkin vaan kerran!

Anonym27 december 2014 15:57
Mitä odotat ensi vuodelta ratsastuksellisesti? Kuinka paljon suunnittelet vuotta etukäteen (treenikaudet, lepo, kisakausi, kunnon kohotus tms)?

Onnea tämän vuoden menestyksestä!

VASTAUS: Ratsastuksellisesti odotan vielä parempaa kisakautta kuin 2014, eli parempia tuloksia molempien hevosten kanssa. Toivon että opin taas enemmän ja kehityn ratsastajana. Kyllähän sitä suunnittelee vuotta aika lailla kisakalenterin mukaan mutta lepokaudet otan aina silloin kun tunnen että hevoset ne tarvitsee. Kiitos :)

8 kommentarer

 1. Keräätkö hevosillesi jotain "sävy sävyyn" tavaroita vai onko värillä väliä?
  Mikä on korkein hyppäämäsi este?
  Halusitko kolmannen hevosen?
  Millainen on unelmiesi hevonen?

  SvaraRadera
 2. Onko sinulla instagram?
  Ratsutatko hevosia?
  Onko sinulla oikeuksia tuomaroida kisoissa?
  Oletko ratsastanut paljon nuoria tai villejä (pukittelua, pystyynhyppimistä, alta lähtemistä,säpsymistä) hevosia?

  SvaraRadera
 3. ...mahtoiko jo aiemmin tulla tämä..niin, onko Faurie nähnyt Hiltonin? Varmaan saisit myös siitä aika lupaavan ennusteen :-)
  Mukavia talvitreenejä teille.

  SvaraRadera
 4. Kirjoitat linkittämässäsi jumppapostauksessa: "Pohkeilla (nopeilla) nostetaan hevosen selkä ylös siirtymisessä. Sama homma tehdään kaikissa askellajeissa, ja tosiaan se selkä ylös joka siirtymisessä on se kaikista tärkein." Mitä konkreettisesti teet pohkeilla siirtymisen aikana? Pidätkö ne kiinni koko ajan? "Kouraisetko" (heh) pohkeella alhaalta ylös niin, että hevonen nostaa selän? Vai millä tavalla käytät "nopeaa pohjetta"? Miten pidät huolta siitä, että hevonen ei tulkitse pohjeapua käskyksi mennä eteenpäin, jos vaikka käytät voimakkaasti pohjetta esim. ravista käyntiin?

  SvaraRadera
 5. Kun sinulla on kaksi noin lupaavaa ja arvokasta hevosta, pelkäätkö niille tapahtuvan jotain?

  SvaraRadera
 6. Ratsastatko hevosillasi koskaan ilman satulaa?

  SvaraRadera
 7. Vähän sama kysymys kuin jo yllä. Pelkäätkö että hevosille sattuu jotain kun olet pois tallilta? Onko teidän tallilla monta työntekijää ja luotatko niihin?

  SvaraRadera
 8. Pelkäävätkö Zeppe ja Hilton ilotulitteita? Aina sanotaan, että kilpahevoset hätkähtäisi juuri mitään, mutta valitettavan usein este ja koulu ratsut ovat sieltä herkimmästä päästä samaan sydäreitä. Miten sinun pojat, ovatko ne helppoja paikassa kuin paikassa? :)

  SvaraRadera